ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អា​ម៉ុក​ ​សាច់​​ត្រី​​

12 ឆ្នាំ មុន

អ្នក​ស្រី​ឃ្លាំង​ សុវណ្ណ គ្រូ​បណ្តុះ​បណ្តាល​នៅ​អង្គ​ការ​ដើម្បី​ភាព​ញញឹម​នៃ​កុមារ​ (PSE)បាន​ប្រាប់​មហា​គ្រួសារ​​ពី​របៀប​​ធ្វើ​អាម៉ុកសាច់ត្រី​​តំណាង​ខេត្ត​បាត់​ដំបង​ដូច​ខាង​ក្រោម​ ៖

អ្នក​ស្រី​ឃ្លាំង​ សុវណ្ណ គ្រូ​បណ្តុះ​បណ្តាល​នៅ​អង្គ​ការ​ដើម្បី​ភាព​ញញឹម​នៃ​កុមារ​ (PSE)បាន​ប្រាប់​មហា​គ្រួសារ​​ពី​របៀប​​ធ្វើ​អាម៉ុកសាច់ត្រី​​តំណាង​ខេត្ត​បាត់​ដំបង​ដូច​ខាង​ក្រោម​ ៖

គ្រឿង​ផ្សំ​
-សាច់​ត្រី​ (ត្រី​ឌៀប ឬ​ត្រី​ឆ្តោ) ៣០០​ក្រាម, កាពិ​ ១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ,​ អំបិល​កន្លះ​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ, ស្ករ​ត្នោត​១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​, គល់​ស្លឹក​គ្រៃ​(ហាន​់​រួច​) ៣​ស្លាប​ព្រា​បាយ,​ ម្ទេស​ឆ្អើរ (ចិញ្ច្រាំ​រួច)​២​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ, ម្សៅ​រមៀត​ ១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ, ម្សៅ​រំដេង​១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​, ខ្ទឹម​ស​-ខ្ទឹម​ក្រហម​ ៥០​ក្រាម​, ខ្ទិះ​ដូង​១ពែង​, ស្ពៃ​ក្តោប​ (ហាន់​ជា​សរសៃៗ) ​កន្លះ​ចាន​ចង្កឹះ, ជី​នាង​វង​(បេះ​យក​តែ​ស្លឹក​ល្អៗ)សមល្មមតាម​ចិត្ត​​, ស្លឹក​ចេក​កាត់​រាង​មូល​បត់​ជា​កន្ទោង​។

គ្រឿង​រំលេច​សោភ័ណ
ខ្ទិះ​ដើម​ និង​ម្សៅ​ពោត (ចែក​តាម​កន្ទោង​)ឧទា​ហរណ៍​១០​កន្ទោង​ ខ្ទិះ​ដើម​១​ពែង​កន្លះ​​ ម្សៅ​ពោត​២​ស្លាប​ព្រា​​បាយ​។ ម្ទេស​ប្លោក​ទុំ​ (ហាន់​ជា​សរ​សៃៗ)១​ផ្លែ​, ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ (ហាន់​ជា​សរ​សៃៗ) សម​ល្មម​ ។

វិធី​ធ្វើ​
យក​គ្រឿង​ដូច​ជា​ គល់​ស្លឹក​គ្រៃ​ ខ្ទឹម​ស​ ខ្ទឹម​ក្រហម​ ស្ករ​ត្នោត​ អំបិល ម្ទេស​ឆ្អើ​​រ​ម្សៅ​រមៀត​ ម្សៅ​រំដេង​បុក ឬ​កិន​ឱ្យ​ម៉ត់​ជាមួយ​គ្នា​ ។ សាច់​ត្រី​​ពន្លះ​ឆ្អឹង​ចេញ​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ៗ ។ យក​គ្រឿង​ដែល​បុក​ ឬ​កិន​រួច​លាយ​ខ្ទិះ​ដូង​ (ចុង​) ដាំ​រំងាស់​ឱ្យ​ឡើង​ក្លិន​ឈ្ងុយ​ ទើប​​ដាក់​កាពិ និង​សាច់​ត្រី​កូរ​ឱ្យ​ឆ្អិន​ បន្ទាប់​មក​​ដួស​ដាក់​ក្នុង​កន្ទោង​ដែល​ទ្រាប់​​បាត​​ដោយ​ស្ពៃ​ក្តោប​ និង​ជី​នាង​វង​ (ឬ​មិន​​ទ្រាប់​បាត​ក៏​បាន​ដោយ​យក​ស្ពៃ​ក្តោប​ និង​ជី​នាង​វង​​កូរ​ជា​មួ​យ​គ្រឿង ​​មុន​ដាក់​កា​ពិ និង​សាច់​ត្រី)។

យក​ខ្ទិះ​ដើម​កូរ​ជាមួយ​ម្សៅ​​ពោត​ឱ្យ​រលាយ​សព្វ​ ថែម​អំបិលនិង​ស្ករ​បន្តិច ​​ដាក់​លើ​ភ្លើង​កូរ​ឱ្យ​ឡើង​ខាប់​ រួច​ដួស​ដាក់​ពី​លើ​អាម៉ុក​ក្នុង​កន្ទោង​​ បន្ទាប​់​មក​ដាក់​ស្លឹក​ក្រូច​សើច និង​ម្ទេស​ប្លោក​លំអ​ជា​ការ​ស្រេច​ ៕