ជាតិស្ករដែលត្រូវបានបន្ថែមទៅលើអាហារ និងភេសជ្ជៈ មិនមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនដល់សុខភាព ប៉ុន្តែវានាំទៅរកកាឡូរីដែលគ្មានថាមពលនោះទេ គ្មានសារធាតុចិញ្ចឹមលើសពីកាឡូរី ។
ការសិក្សាបានបង្ហាញថា កុមារ តូចៗប្រើប្រាស់ច្រើនជាង១៦ភាគរយនៃកាឡូរីសរុបរបស់ពួកគេពីការបន្ថែមជាតិស្ករ ។ នោះមានន័យថា ក្មេងអាយុ៥ឆ្នាំអាចញ៉ាំ១៣ស្លាបព្រាកាហ្វេបន្ថែម ឬក៏កាឡូរីបន្ថែម២០៨ជារៀងរាល់ថ្ងៃ ។
ស្ករដែលបានបន្ថែមត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងភេសជ្ជៈមានជាតិផ្អែមដូចជា ទឹកក្រូច ទឹកផ្លែឈើ ភេសជ្ជៈមានជាតិហ្គាស ភេសជ្ជៈផ្លែឈើកំប៉ុង បង្អែម និងស្ករ ។
ជាតិស្ករច្រើនពេកនៅក្នុងរបបអាហាររបស់កូនអ្នក ក៏អាចនាំឲ្យកើតមានជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ ដូចជាជំងឺធាត់ ដែលធ្វើឲ្យកុមារមានហានិភ័យខ្ពស់នៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ ។
យោងតាមមជ្ឈមណ្ឌលត្រួតពិនិត្យជំងឺបានឲ្យដឹងថា បច្ចុប្បន្ន ក្មេងៗមានឱកាសមួយក្នុងចំណោមបីនាក់ ក្នុងការវិវឌ្ឍជាជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ ក្នុងជីវិតរបស់ពួកគេ ។
សំណាងល្អទម្លាប់នៃការញ៉ាំដែលមានសុខភាពល្អ អាចជួយការពារការធាត់បាន ហើយក៏អាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២បានផងដែរ (ប្រភពពី៖ Health.com.kh) ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ