អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន​គឺជា​អ្វី?


អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន គឺជា​អ៊័​រ​ម៉ូ​ន​មួយ​ប្រភេទ ដែល​ជា​សារធាតុ​គីមី​មួយ ត្រូវ​បាន​ផលិត​នៅ​ក្នុង​ផ្នែក​​មួយ​នៃ​រាង​កាយ​ដើម្បី​ឲ្យ​មាន​សកម្មភាព​មួយ​ផ្សេង​ទៀត ។ វា​គឺជា​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​ទទួល​ខុសត្រូវ​ក្នុង​ការ​កំណត់​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​នៅ​ក្នុង​ឈាម ដែល​ជា​ផ្នែក​មួយ​នៃ​ការ​រំលាយ​អាហារ​។

រាង​កាយ​មនុស្ស​ផលិត​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន​នៅ​ក្នុង​លំពែង ហើយ​អ័រម៉ូន​នេះ​ត្រូវ​បាន​បញ្ចេញ​ដោយ​កោសិកា​បេ​តា​របស់​វា​ជា​ចម្បង​ក្នុង​ការ​ឆ្លើយ​តប​ទៅ​នឹង​ជាតិ​ស្ករ ។

កោសិកា​បេ​តា​នៃ​លំពែង ត្រូវ​បាន​រចនា​ឡើង​យ៉ាង​ល្អ​ឥត​ខ្ចោះ «​ឧបករណ៍​ចាប់​សញ្ញា​ប្រេង​»​ដែល​រំញោច​ដោយ​ជាតិ​គ្លុយកូស ។

នៅ​ពេល​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​កើនឡើង​នៅ​ក្នុង​ផ្លា​ស្មា​នៃ​ឈាម ការ​ស្រូប​យក និង​ការ​រំលាយ​អាហារ​ដោយ​កោសិកា​លំពែង​របស់​បេ​តា​ត្រូវ​បាន​ធ្វើ​ឲ្យ​ប្រសើរ​ឡើង ដែល​នាំ​ឲ្យ​មាន​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន ។

អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន អាច​ជួយ​គ្រប់គ្រង​នូវ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​មិន​ឲ្យ​ខ្ពស់​ពេក (​ប្រភព​ពី​៖ Health.com.kh) ៕

Facebook Google Twitter Email

សូម​ subscribe Channel Youtube របស់​កោះ​សន្តិភាព​លោក​​អ្នក​នឹង​ទទូល​បាន​ព័ត៌មាន​ជា​វីដេអូ​ថ្មី​ៗ​បន្ថែម​ទៀត សូម​អគុណ!!!!!

សុខភាព

អត្រាប្តូរប្រាក់

អត្រាប្តូរប្រាក់ផ្សេងទៀត

Live

Sponsored News

To Top

ការស្ទង់មតិគេហទំព័រថ្មី




សូម​អរគុណ