តាមរយៈការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយចំនួនបានបង្ហាញឲ្យឃើញថា ទឹកទំពាំងបាយជូរផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍មួយចំនួនដល់បេះដូង ដូចគ្នាទៅនឹងស្រាពណ៌ក្រហមដែលអត្ថប្រយោជន៍ទាំងនោះមានដូចជា៖
•ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការកកឈាមក្នុងសរសៃឈាម
•ជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលអាក្រក់
•ជួយការពារការខូចខាតសរសៃឈាមក្នុងបេះដូង
•ជួយរក្សាសម្ពាធឈាមឲ្យអ្នកមានសុខភាពល្អ ។
ផ្លែទំពាំងបាយជូរ សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចជួយការពារសុខភាពអ្នក ។ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មទាំងនេះ ត្រូវបានរកឃើញជាចម្បងនៅក្នុងសម្បក ដើម ស្លឹក និងគ្រាប់របស់ទំពាំងបាយជូរ។ ចំនួននៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មក្នុងផ្លែទំពាំងបាយជូរ អាស្រ័យលើកត្តាជាច្រើន រួមទាំងប្រភេទនៃទំពាំងបាយជូរប្រភពដែលវាដុះ និងវិធីសាស្ត្រក្នុងការដាំវា ។
ផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រហម និងពណ៌ស្វាយក្រមៅ មានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មច្រើនជាងទំពាំងបាយជូរពណ៌ស ឬពណ៌បៃតង ។ ដូចគ្នានេះដែរកម្រិតនៃការប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មសម្បូរនៅក្នុងស្រាក្រហមផងដែរ ។ ប៉ុន្តែអ្នកត្រូវចាំទុកផងដែរថា អ្នកគួរបរិភោគផ្លែទំពាំងបាយជូរទាំងមូលជាជាងការទទួលទឹកទំពាំងបាយជូរជាប្រចាំ ។ ការស្រាវជ្រាវមួយចំនួនបានបង្ហាញថា ផ្លែទំពាំងបាយជូរទាំងមូលផ្តល់នូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មច្រើនជាងទឹកទំពាំងបាយជូរ និងស្រាក្រហម ប៉ុន្តែទឹកទំពាំងបាយជូរ ក៏ចាត់ទុកជាអាហារជាតិសរសៃផងដែរ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ