ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

សូកូឡា​អាចកាត់​​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម​មុខ​​ជំងឺ​លើស​ឈាម

12 ឆ្នាំ មុន

បុរស​​អាច​​កាត់​បន្ថយ​​ការ​ប្រឈម​​មុខ​ក​្នុង​​ការ​កើត​​ជំងឺ​​សរ​សៃ​​​​ឈាម​ស្ពៀ​​​ត​ក្នុង​ខួរ​ក្បាល​​បាន​ប្រហែល​​​១ភាគ​​៦ ​យ៉ាង​​ងាយ​ស្រួល​​គ្រាន់​​តែ​ទទួល​​​ទាន​​ស្ករ​សូ​កូឡា​​១​ដុំ​ ​ឬ​ប្រហែល​​​៦២,៣​ក្រាម​ ​​ក្នុង​​មួយ​សប្តាហ៍ ។ ​លទ្ធផល​​​​ទទួល​បាន​​ពីការ​​សិក្សា​​​ស្រាវជ្រាវ​​ថ្មី និង​ជា​លើក​ដំបូង​​​ដោយ​សង្កត់​​ធ្ងន់​​​ពី​ប្រយោជន៍​​របស់​ស្ករ​​សូកូឡា​​​ដែ​​ល​មាន​​​ឥទ្ធិ​ពល​​​​​​លើ​​បុរស​​​ដោយ​​ផ្ទាល់​ ​និង​ស្រប​​​តាម​លទ្ធ​​ផល​សិក្សា​

បុរស​​អាច​​កាត់​បន្ថយ​​ការ​ប្រឈម​​មុខ​ក​្នុង​​ការ​កើត​​ជំងឺ​​សរ​សៃ​​​​ឈាម​ស្ពៀ​​​ត​ក្នុង​ខួរ​ក្បាល​​បាន​ប្រហែល​​​១ភាគ​​៦ ​យ៉ាង​​ងាយ​ស្រួល​​គ្រាន់​​តែ​ទទួល​​​ទាន​​ស្ករ​សូ​កូឡា​​១​ដុំ​ ​ឬ​ប្រហែល​​​៦២,៣​ក្រាម​ ​​ក្នុង​​មួយ​សប្តាហ៍ ។ ​លទ្ធផល​​​​ទទួល​បាន​​ពីការ​​សិក្សា​​​ស្រាវជ្រាវ​​ថ្មី និង​ជា​លើក​ដំបូង​​​ដោយ​សង្កត់​​ធ្ងន់​​​ពី​ប្រយោជន៍​​របស់​ស្ករ​​សូកូឡា​​​ដែ​​ល​មាន​​​ឥទ្ធិ​ពល​​​​​​លើ​​បុរស​​​ដោយ​​ផ្ទាល់​ ​និង​ស្រប​​​តាម​លទ្ធ​​ផល​សិក្សា​ស្រាវ​ជ្រាវ​​​កាលពី​​មុនគឺ​រក​ឃើញ​​​ថា ​ស្ករ​សូកូឡា​ផ្តល់​​ផល​ល្អ​​ដល់​​បេះ​​ដូង​​ និង​​សរសៃ​ឈាម​ ។ ​

​អ្នកស្រាវជ្រាវ​ពី​ម​ជ្ឈ​​មណ្ឌល​​ខា​រ៉ូ​លីន​​ស្កា ​ក្នុង​​ទីក្រុង​ស្តុក​ខូល​​​​​ប្រទេស​​ស៊ុយ​​អែត បាន​​តាម​ដាន​​ការ​ស្រាវជ្រាវ​​​លើ​ក្រុម​​បុរស​គំរូ​​ជាង​៣៧.០០០​នាក់ ​​​អាយុ​​ពី​​៤៥ទៅ៧៩​​ឆ្នាំ ​រយៈ​​ពេល​​១០​ឆ្នាំ ​ដោយ​ធៀប​នឹង​ក្រុម​បុរស​ដែលទទួល​ទាន​ស្ករ​​សូកូឡា​ច្រើន​​​បំផុត​​​​ប្រហែល​​​​​៦២​,៣ក្រាម ​ក្នុង​​​មួយ​សប្តាហ៍​​ មាន​ការ​​ប្រឈម​​មុខ​នឹងការ​​កើត​​ជំងឺ​សរសៃ​ឈាម​ក្នុង​ខួ​រក្បាល​​​​ស្ពៀ​​តតិច​ជាង​​ក្រុម​ដែល​​ទទួល​ទាន​ស្ករ​សូកូឡា​​តិច​ ឬ​​មិន​ទ​​ទួល​​​ទាន​​សោះ​​​ដល់​ទៅ​១៧​ភាគរយ​ ​។​

​ដើម្បី​ទ្រ​​ទ្រង់​​លទ្ធ​ផល​នេះ​​អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​​​​បាន​យក​ទិន្ន​ន័យ​​​​ទៅ​ផ្ទៀង​ផ្ទាត់​​​នឹង​​លទ្ធ​ផល​​ស្រាវ​ជ្រាវ​​​កាលពី​​មុន​​​នេះ​ចំនួន​៤​លើក ​រួម​ទាំង​លទ្ធ​ផល​​​​ស្រាវជ្រាវ​​​ស្ទើរ​​តែ​ស្រដៀង​​​​​គ្នា ​ដោយ​​ពិសោធន៍​​លើ​​ស្ត្រី​​កាលពី​​ឆ្នាំ​​២០១១ ឃើញ​ថា ​បុរស​​និង​ស្រ្តី​​​ដែល​ទទួល​ទាន​​ស្ករ​សូកូឡា​​​ច្រើន​​​​មានការ​​ប្រឈម​​​មុខ​នឹង​កើត​ជំងឺ​ស្ពៀ​​តសរ​សៃ​​ឈាម​​​ក្នុ​ង​ខួរ​ក្បាល​​​តិច​ជាង​​ដល់​ទៅ​​១៩ភាគ​រយ ។​​​

ស្ករ​សូ​កូឡា​​​​មាន​​ធាតុ​ផ្សំ​​​​ផ្លា​​វ៉ូ​ណូអុីដ ​​ជា​សារ​ធាតុ​​ប្រឆាំង​​នឹង​ជាតិ​ពុល​​​​សេរី​​មួយ​ប្រភេទ​​ ​ដោយ​មាន​​គុណ​សម្បត្តិ​​​កាត់​បន្ថយ​​​សម្ពាធ​​​ឈាម​​​​ បង្កើន​​​ជាតិខ្លាញ់​​​​ HDL និង​ជួយ​ឱ្យ​​​​ការ​ធ្វើ​​ចលនា​​​របស់​សរសៃ​ឈាម​បាន​ល្អ ។ក្រៅពី​នេះ​អាច​​ជួយ​មិន​​ឱ្យ​​​​ឈាម​​កក​រឹង ​​​ជួយ​ការ​ពារ​​មិន​ឱ្យ​​កើត​​ការ​ស្ទះ​​ កាត់​បន្ថយ​​​ការ​ប្រឈម​​​មុខ​​​​នឹង​ការ​កើត​​​ជំងឺ​បេះ​ដូង​ ឬ​​សរសៃ​​​​ឈាម​​ស្ពៀត ៕