សុខភាព៖ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសបានឱ្យដឹងថា ទឹកសណ្ដែកគឺជាប្រភពនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏អស្ចារ្យ ដែលមានសមត្ថភាពខ្ពស់ក្នុងការជួយបញ្ចុះសម្ពាធឈាម និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ តាមរយៈលទ្ធផលនៃការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា នៅក្នុងសណ្ដែកសៀងមានផ្ទុកនូវសារធាតុសំខាន់ៗដូចជា Isoflavones និងប៉ូតាស្យូម ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយឱ្យសរសៃឈាមរីកធំ និងមានភាពយឺតយ៉ានល្អ ដែលកត្តានេះធ្វើឱ្យលំហូរឈាមប្រព្រឹត្តទៅដោយរលូន និងជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាមចំពោះអ្នកដែលមានបញ្ហាលើសឈាមបានយ៉ាងល្អប្រសើរ។
ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ខ្ពស់បំផុតក្នុងការថែរក្សាសុខភាព និងបញ្ចុះសម្ពាធឈាម អ្នកជំនាញបានផ្ដល់អនុសាសន៍ឱ្យជ្រើសរើសទទួលទានទឹកសណ្ដែកស្រស់ដែលធ្វើដោយខ្លួនឯង ឬប្រភេទដែលគ្មានជាតិស្ករឡើយ ព្រោះការបន្ថែមជាតិស្ករអាចធ្វើឱ្យបាត់បង់តុល្យភាពសុខភាព និងបង្កឱ្យមានការរលាកក្នុងរាងកាយវិញ។ ចំពោះបរិមាណដែលសមស្របបំផុតសម្រាប់ការទទួលទានគឺចន្លោះពី ១ ទៅ ២ កែវក្នុងមួយថ្ងៃ ដោយលោកអ្នកអាចញ៉ាំនៅពេលព្រឹក ឬជាភេសជ្ជៈជំនួយកម្លាំងបន្ទាប់ពីហាត់ប្រាណរួច។ បន្ថែមពីនេះ ការទទួលទានទឹកសណ្ដែកនៅពេលដែលវានៅមានកម្ដៅក្ដៅឧណ្ហៗ មិនត្រឹមតែជួយជំរុញដល់ប្រព័ន្ធឈាមរត់ឱ្យដំណើរការបានល្អប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយសម្រួលដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ដែលជាផ្នែកមួយយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការលើកកម្ពស់សុខុមាលភាពរាងកាយទាំងមូលឱ្យកាន់តែប្រសើរឡើងជាលំដាប់។
ការជ្រើសរើសទទួលទានទឹកសណ្ដែកឱ្យបានត្រឹមត្រូវតាមបច្ចេកទេសសុខភាព គឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏ឆ្លាតវៃក្នុងការថែរក្សាសម្ពាធឈាមឱ្យមានស្ថេរភាព និងការពារសរីរាង្គបេះដូងពីជំងឺផ្សេងៗតាមបែបធម្មជាតិ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ លោកអ្នកគួរចងចាំថា ការទទួលទានក្នុងបរិមាណសមល្មម និងការរក្សារបៀបរស់នៅប្រកបដោយសុខភាព គឺជាគន្លឹះដ៏ចម្បងក្នុងការរស់នៅដោយគ្មានជំងឺបៀតបៀន។
សូមបញ្ជាក់៖ ព័ត៌មាននេះផ្តល់ជូនសម្រាប់តែជាចំណេះដឹងទូទៅប៉ុណ្ណោះ។ ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខភាព ឬអាការៈមិនប្រក្រតីណាមួយ សូមមេត្តាទៅជួបពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញ ដើម្បីទទួលបានការពិនិត្យ និងការព្យាបាលឱ្យបានត្រឹមត្រូវបំផុត៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ