ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

លើស​ពី​បន្លែ​សម្លម្ជូរ​! ផឹក​ទឹកតែ​ម្អម​ រាល់​ព្រឹក ជួយ​បន្សាប​ជាតិពុ.ល និង​សម្លា.ប់​មេរោគ

4 ម៉ោង មុន

យោង​តាម​ការ​ចុះ​ផ្សាយ​របស់​សារព័ត៌មាន​បរទេស​បានឱ្យ​ដឹង​ថា ម្អម​ដែល​ជា​បន្លែ​មាន​ក្លិនក្រអូប​ឈ្ងុយ​សម្រាប់​ដាក់​ក្នុង​សម្លម្ជូរគ្រឿង ឬ​សម្លម្ជូរ​ស្រែ​របស់​យើង​នោះ គឺជា​ឱសថ​ធម្មជាតិ​ដ៏​អស្ចារ្យ​ដែល​មាន​សមត្ថភាព​ជួយ​កម្ចាត់​ជាតិពុល​ចេញពី​រាង​កាយ​បាន​យ៉ាង​ស្អាត​ល្អ​។ តាម​រយៈ​ការ​សិក្សា​បាន​បង្ហាញ​ថា នៅ​ក្នុង​រុក្ខជាតិ​ម្អម​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សមាសធាតុ​សកម្ម ដែល​ដើរតួ​នាទី​ជា​ភ្នាក់ងារ​សម្លាប់​ពពួក​មេរោគ និង​បាក់តេរី​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​នៅ​ក្នុង​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ និង​ក្នុង​ឈាម​។ ការ​ទទួលទាន​ម្អម​មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​សម្អាត​ជាតិពុល​ដែល​កកស្ទះ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ…

យោង​តាម​ការ​ចុះ​ផ្សាយ​របស់​សារព័ត៌មាន​បរទេស​បានឱ្យ​ដឹង​ថា ម្អម​ដែល​ជា​បន្លែ​មាន​ក្លិនក្រអូប​ឈ្ងុយ​សម្រាប់​ដាក់​ក្នុង​សម្លម្ជូរគ្រឿង ឬ​សម្លម្ជូរ​ស្រែ​របស់​យើង​នោះ គឺជា​ឱសថ​ធម្មជាតិ​ដ៏​អស្ចារ្យ​ដែល​មាន​សមត្ថភាព​ជួយ​កម្ចាត់​ជាតិពុល​ចេញពី​រាង​កាយ​បាន​យ៉ាង​ស្អាត​ល្អ​។

តាម​រយៈ​ការ​សិក្សា​បាន​បង្ហាញ​ថា នៅ​ក្នុង​រុក្ខជាតិ​ម្អម​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សមាសធាតុ​សកម្ម ដែល​ដើរតួ​នាទី​ជា​ភ្នាក់ងារ​សម្លាប់​ពពួក​មេរោគ និង​បាក់តេរី​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​នៅ​ក្នុង​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ និង​ក្នុង​ឈាម​។ ការ​ទទួលទាន​ម្អម​មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​សម្អាត​ជាតិពុល​ដែល​កកស្ទះ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​វា​ក៏​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ​ឱ្យ​កាន់តែ​រឹង​មាំ​ក្នុង​ការ​ទប់ទល់​នឹង​ការ​ឆ្លង​មេរោគ​ផ្សេង​ៗ​ពី​ខាងក្រៅ​ផង​ដែរ​។

ដើម្បី​ទាញ​យក​អត្ថប្រយោជន៍​ពី​ម្អម​មក​ធ្វើ​ជា​ឱសថ​បន្សាប​ជាតិពុល និង​សម្លាប់​មេរោគ អ្នក​អាច​អនុវត្ត​តាម​វិធី​ងាយ​ៗ​ខាងក្រោម​៖

វិធី​ទី​១៖ យក​ម្អម​ស្រស់​ដែល​លាង​សម្អាត​បាន​ស្អាត​ល្អ មក​ទទួលទាន​ជា​បន្លែ​អន្លក់​ជាមួយ​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​។ ការ​ទទួលទាន​ស្រស់​បែប​នេះ ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​ទទួល​បាន​នូវ​ជាតិ​ប្រេង​សំខាន់​ៗ និង​វីតាមីន​បាន​ពេញលេញ​បំផុត​។

វិធី​ទី​២៖ យក​ម្អម​មួយ​ក្ដាប់​តូច​មក​ដាំទឹក​ឱ្យ​ពុះ រួច​ទុក​ឱ្យ​នៅ​ក្ដៅ​ឧណ្ហ​ៗ​សម្រាប់​ផឹក​ជា​ទឹកតែ​ជា​រៀង​រាល់​ព្រឹក​។ ទឹកតែ​ម្អម​នេះ​នឹង​ជួយ​លាង​សម្អាត​ជាតិពុល​ក្នុង​តម្រងនោម និង​ជួយ​ឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ដំណើរការ​បាន​យ៉ាង​រលូន​។

វិធី​ទី​៣៖ បន្ថែម​ម្អម​ឱ្យ​បាន​ច្រើន​ក្នុង​មុខម្ហូប​ដូច​ជា សម្លម្ជូរ ឬ​ញាំ​ផ្សេង​ៗ ប៉ុន្តែ​គួរ​ដាក់​វា​នៅ​ពេល​ដែល​ម្ហូប​ឆ្អិន​ល្មម ដើម្បី​កុំឱ្យ​បាត់បង់​ក្លិនក្រអូប និង​សារធាតុ​ឱសថ​ដែល​មាននៅ​ក្នុង​នោះ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ