ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

គន្លឹះ​ប្រឆាំង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​! ហេតុ​អ្វី​បានជា​ផ្លែ​ត្របែក​អាច​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈា.ម?

3 ម៉ោង មុន

ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម គឺជា​បញ្ហា​សុខភាព​សកល​ដែល​កំពុង​គំរាមកំហែង​ដល់​មនុស្ស​រាប់​លាន​នាក់​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ចង់​បង្ការ ឬ​គ្រប់គ្រង​កា​រវិ​វត្ត​នៃ​ជំងឺ​ដ៏​គ្រោះថ្នាក់​នេះ ដំណោះស្រាយ​ដ៏​សាមញ្ញ និង​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​ស្ថិត​នៅ​ក្នុង​ដៃ​អ្នក​៖ ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្របែក​! ផ្លែ​ឈើ​ធម្មតា​នេះ​មានគុណ​សម្បត្តិ​ពិសេស​ដែល​ត្រូវ​បាន​ទទួលស្គាល់​ថា​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ខ្ពស់​ក្នុង​ការ​ថែរក្សា​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​៖ ១. ស​ន្ទ​ស្សន៍​ជាតិ​ស្ករ​ទាបត្រួតត្រា​ជាតិ​ស្ករ​៖…

ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម គឺជា​បញ្ហា​សុខភាព​សកល​ដែល​កំពុង​គំរាមកំហែង​ដល់​មនុស្ស​រាប់​លាន​នាក់​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ចង់​បង្ការ ឬ​គ្រប់គ្រង​កា​រវិ​វត្ត​នៃ​ជំងឺ​ដ៏​គ្រោះថ្នាក់​នេះ ដំណោះស្រាយ​ដ៏​សាមញ្ញ និង​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​ស្ថិត​នៅ​ក្នុង​ដៃ​អ្នក​៖ ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្របែក​!

ផ្លែ​ឈើ​ធម្មតា​នេះ​មានគុណ​សម្បត្តិ​ពិសេស​ដែល​ត្រូវ​បាន​ទទួលស្គាល់​ថា​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ខ្ពស់​ក្នុង​ការ​ថែរក្សា​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​៖

១. ស​ន្ទ​ស្សន៍​ជាតិ​ស្ករ​ទាប
ត្រួតត្រា​ជាតិ​ស្ករ​៖ ផ្លែ​ត្របែក​មាន​សមាសធាតុ Glycemic Index (GI) ទាប​។ GI គឺជា​មាត្រដ្ឋាន​វាស់វែង​ល្បឿន​ដែល​អាហារ​បង្កើន​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។
គ្រប់គ្រង​លំនឹង​: ស​ន្ទ​ស្សន៍​ទាប​នេះ​មាន​ន័យ​ថា ត្របែក​បញ្ចេញ​ជាតិ​ស្ករ​ទៅ​ក្នុង​ចរន្តឈាម​របស់​អ្នក​ក្នុង​ល្បឿន​យឺត និង​ស្ថិរភាព ដែល​ជួយ គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម មិន​ឲ្យ​ឡើង​ខ្ពស់​ភ្លាម​ៗ​។

២. សម្បូរ​ដោយ​ជាតិ​សរសៃ​ដ៏​អស្ចារ្យ
យឺត​ការ​ស្រូប​យក​: ផ្លែ​ត្របែក​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ ជាតិ​សរសៃ ដែល​ដើរតួ​នាទី​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ ពន្យារ​ល្បឿន​នៃ​ការ​ស្រូប​យកជាតិ​ស្ករ នៅ​ក្នុង​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​។
រក្សា​លំនឹង​យូរអង្វែង​: ជាតិ​សរសៃ​ជួយ​រក្សា​លំនឹង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ឲ្យ​មាន​ភាព​ប្រសើរ​ឡើង និង​ជាប់​បាន​យូរ​។

សេចក្តីសន្និដ្ឋាន​: ដើម្បី​បង្ការ ឬ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី ២ សូមកុំ​មើល​រំលង​ផ្លែ​ត្របែក​! ការ​បន្ថែម​ផ្លែ​ឈើ​នេះ​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ គឺជា​ជំហាន​ដ៏​ឆ្លាត​វៃ​ដើម្បី​រក្សា​សុខភាព​មេតា​ប៉ូ​លី​ស​របស់​អ្នក​ឲ្យ​មាន​លំនឹង​៕

(​ប្រភព​៖ បរទេស​)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ