ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ញ៉ាំ​ឪឡឹក​កុំ​ឱ្យ​​ខាត​! ផ្នែក​ពណ៌​ស​(​​សម្បក​) ជួយ​បេះដូង និង​សម្រក​ទម្ងន់

3 ម៉ោង មុន

តើ​អ្នក​ធ្លាប់​កាត់ចិត​ផ្លែ​ឪឡឹក ហើយ​បោះចោល​ផ្នែក​ពណ៌​ស​ដែល​នៅ​ជាប់​នឹង​សំបក​ដែរ​ឬទេ? ប្រសិនបើ​អ៊ីចឹង អ្នក​កំពុង​បោះចោល​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​អស្ចារ្យ​! មនុស្ស​ភាគច្រើន​គិត​ថា​មាន​តែ​សាច់​ពណ៌​ក្រហម​ទេ​ដែល​មាន​ប្រយោជន៍ ប៉ុន្តែ​ការ​ពិត​គឺថា សាច់​ពណ៌​ស (Rind) ដែល​នៅ​ជាប់​សំបក​ឪឡឹក គឺជា​អាថ៌​កំបាំង​សុខភាព…

តើ​អ្នក​ធ្លាប់​កាត់ចិត​ផ្លែ​ឪឡឹក ហើយ​បោះចោល​ផ្នែក​ពណ៌​ស​ដែល​នៅ​ជាប់​នឹង​សំបក​ដែរ​ឬទេ? ប្រសិនបើ​អ៊ីចឹង អ្នក​កំពុង​បោះចោល​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​អស្ចារ្យ​!

មនុស្ស​ភាគច្រើន​គិត​ថា​មាន​តែ​សាច់​ពណ៌​ក្រហម​ទេ​ដែល​មាន​ប្រយោជន៍ ប៉ុន្តែ​ការ​ពិត​គឺថា សាច់​ពណ៌​ស (Rind) ដែល​នៅ​ជាប់​សំបក​ឪឡឹក គឺជា​អាថ៌​កំបាំង​សុខភាព ដែល​មិន​គួរ​មើល​រំលង​។

តើ​សាច់​ពណ៌​ស​នៃ​សំបក​ឪឡឹក​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​អ្វីខ្លះ?
ផ្នែក​ពណ៌​ស​នេះ​គឺ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​សំខាន់​មួយ​ឈ្មោះ​ថា Citrulline​។ សារធាតុ Citrulline នេះ​នឹង​ត្រូវ​បំប្លែង​ដោយ​រាង​កាយ​ទៅ​ជា Arginine ដែល​ជា​សារធាតុ​សំខាន់​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​៖

បេះដូង និង​ឈាម​រត់​ល្អ​: Arginine ជួយ​សម្រួល​ដល់​ចរាចរ​ឈាម និង​ចិញ្ចឹម​បេះដូង ឲ្យ​ដំណើរការ​បាន​ល្អ​។
ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ​រឹង​មាំ​: វា​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ​ឲ្យ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​ផ្សេង​ៗ​។
បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម​: ការ​ទទួលទាន​វា​អាច​ជួយ​ដល់​អ្នកមាន​បញ្ហា​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់ ដោយ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​សម្ពាធ​ឈាម​។

កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក​: វា​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក​ក្នុង​រាង​កាយ​។
ការពារ​ក្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម​: វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ជឿ​ថា​អាច​ជួយ​ការពារ​ការ​កកើត​នៃ​ក្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម​។

គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់​: ដោយសារ​តែ​សាច់​ពណ៌​ស​នេះ​មាន​ជាតិ​សរសៃ (Fiber) ខ្ពស់ វា​ជួយ​ឲ្យ​ឆ្អែត​បាន​យូរ គាំទ្រ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ និង​ជួយ​ក្នុង​ការ​គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់​ប្រកបដោយ​ប្រសិទ្ធភាព​។
វិធី​ប្រើប្រាស់​សាច់​ពណ៌​ស​នៃ​សំបក​ឪឡឹក
កុំ​បារម្ភ​ថា​វា​នឹង​ពិបាក​ញ៉ាំ​! សាច់​ពណ៌​ស​អាច​ត្រូវ​បាន​ប្រើប្រាស់​យ៉ាង​ងាយស្រួល និង​ឆ្ងាញ់​៖

ទឹកក្រឡុក (Smoothie): យក​សាច់​ពណ៌​ស​មក​លាង​ឲ្យ​ស្អាត រួច​លាយ​ក្រឡុក​ជាមួយ​សាច់​ឪឡឹក​ពណ៌​ក្រហម ឬ​ផ្លែ​ឈើ​ផ្សេង​ទៀត​។ វា​ផ្តល់​នូវ​ជាតិ​ទឹក និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ទ្វេ​ដង​។
ធ្វើ​ម្ហូប​ផ្សេង​ៗ: អ្នក​ក៏​អាច​យក​វា​ទៅ​ធ្វើ​ជា​សាឡាដ ជ្រក់ (Pickles) ឬ​ចម្អិន​ដូច​ជា​បន្លែ​ធម្មតា ដើម្បី​បន្ថែម​វាយនភាព​និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដល់​មុខម្ហូប​របស់​អ្នក​។

ចាប់ពី​ពេល​នេះ​តទៅ សូមកុំ​បោះចោល​ផ្នែក​ដ៏​មាន​តម្លៃ​នេះ​ទៀត​។ ចាប់ផ្តើម​បញ្ចូល​សាច់​ពណ៌​ស​នៃ​សំបក​ឪឡឹក​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក ដើម្បី​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ដ៏​អស្ចារ្យ​ទាំង​អស់នេះ​!

(​ប្រភព​៖ បរទេស​)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ