ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កុំ​ទាន់​ចម្អិន​ផ្កា​ខាត់ណា​ខៀវ​ភ្លាម​ៗ! គន្លឹះ​មួយ​នេះ​ជួយ​បង្កើន​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់ ១០ ដង​!

8 ម៉ោង មុន

តើ​អ្នក​ធ្លាប់​កាត់​ផ្កា​ខាត់ណា​ខៀវ ហើយ​ចម្អិន​ភ្លាម​ៗ​ដែរ​ឬទេ? បើ​អ្នក​ធ្លាប់ នោះ​អ្នក​ប្រហែលជា​បាន​បាត់បង់​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​របស់​វា​ហើយ​។ តាម​ពិត​ទៅ ដើម្បី​ទទួល​បាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ពេញលេញ អ្នក​ត្រូវ​តែ​រង់ចាំ ៤០ នាទី បន្ទាប់​ពី​កាត់​ទើប​ចាប់ផ្តើម​ចម្អិន​។…

តើ​អ្នក​ធ្លាប់​កាត់​ផ្កា​ខាត់ណា​ខៀវ ហើយ​ចម្អិន​ភ្លាម​ៗ​ដែរ​ឬទេ? បើ​អ្នក​ធ្លាប់ នោះ​អ្នក​ប្រហែលជា​បាន​បាត់បង់​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​របស់​វា​ហើយ​។ តាម​ពិត​ទៅ ដើម្បី​ទទួល​បាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ពេញលេញ អ្នក​ត្រូវ​តែ​រង់ចាំ ៤០ នាទី បន្ទាប់​ពី​កាត់​ទើប​ចាប់ផ្តើម​ចម្អិន​។

តើ​អ្វី​ទៅ​ជា​អាថ៌​កំបាំង​សុខភាព​របស់​ផ្កា​ខាត់ណា​ខៀវ?
ផ្កា​ខាត់ណា​ខៀវ​មាន​សារធាតុ​សំខាន់​មួយ​ឈ្មោះ​ថា Sulforaphane​។ សារធាតុ​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​នេះ​ជួយ​៖

កម្ចាត់​ជាតិពុល ចេញពី​រាង​កាយ
ប្រឆាំង​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី

ការពារ​ជំងឺ ដូច​ជា ជំងឺ​វង្វេង និង​មហារីក​មួយ​ចំនួន​។
បញ្ហា​គឺថា សារធាតុ Sulforaphane ងាយ​នឹង​បាត់បង់​នៅ​ពេល​ដែល​វា​ប៉ះ​នឹង​កម្ដៅ​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ចម្អិន​ផ្កា​ខាត់ណា​ខៀវ​ភ្លាម​ៗ សារធាតុ​ល្អ​ៗ​ទាំងនេះ​នឹង​រលាយ​បាត់​អស់​ស្ទើរតែ​ទាំងស្រុង​។

ហេតុ​អ្វី​ត្រូវ​រង់ចាំ ៤០ នាទី?
នៅ​ពេល​អ្នក​កាត់​ផ្កា​ខាត់ណា​ខៀវ កោសិកា​របស់​វា​បែកធ្លាយ ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​សារធាតុ​ម្យ៉ាង​ឈ្មោះ Glucoraphanin និង​អង់ស៊ីម Myrosinase បញ្ចូល​គ្នា​ដើម្បី​បង្កើត​ជា​សារធាតុ Sulforaphane​។ ដំណើរការ​នេះ​ត្រូវ​ចំណាយពេល​ប្រហែល ៤០ នាទី​ទើប​ពេញលេញ​។ ដូច្នេះ​ហើយ ការ​ទុក​ចោល​ផ្កា​ខាត់ណា​ខៀវ​ដែល​បាន​កាត់​រយៈពេល ៤០ នាទី នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​សារធាតុ Sulforaphane កើតឡើង​ពេញលេញ និង​អាច​ទប់ទល់​នឹង​កម្ដៅ​បាន​កាន់តែ​ល្អ ដែល​អនុញ្ញាត​ឱ្យ​អ្នក​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ពេញលេញ​ពី​វា​។

គន្លឹះ​ងាយ​ៗ​នេះ​ក៏​អាច​ប្រើ​បានជា​មួយ​បន្លែ​ដទៃ​ទៀត​ដូច​ជា ផ្កា​ខាត់ណា (cauliflower) ផង​ដែរ​។ ដូច្នេះ លើក​ក្រោយ​កុំ​ប្រញាប់​! គ្រាន់តែ​ចំណាយពេល​បន្តិច កាត់​ផ្កា​ខាត់ណា​ខៀវ​របស់​អ្នក​ទុក​ចោល នោះ​អ្នក​នឹង​ទទួល​បាន​ទាំង​រសជាតិ និង​សុខភាព​ល្អ​ពី​បន្លែ​ដ៏​អស្ចារ្យ​នេះ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ