ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ប្រយ័ត្ន​! បន្លែ​ទាំងនេះ បើ​មិន​ចម្អិន​ឱ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ អាច​មាន​គ្រោះថ្នាក់

3 ម៉ោង មុន

ការ​ទទួលទាន​បន្លែ​ឆៅ​គឺ​មានការ​ពេញ​និយម​យ៉ាង​ខ្លាំង​នា​ពេល​បច្ចុប្បន្ន​នេះ ព្រោះ​វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ជឿ​ថា​អាច​រក្សា​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ទាំងអស់​។ ប៉ុន្តែ​ការ​ពិត​មាន បន្លែ​ដែល​គួរ​ចម្អិន​មុន​ពេល​ញ៉ាំ​។ ប្រភេទ​ខ្លះ​អាច​មាន​សារធាតុ​ដែល​អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​រាង​កាយ ប្រសិនបើ​វា​មិន​ឆ្អិន​មុន សូ​ម្បី​តែ​បន្ទាប់​ពី​លាង​សម្អាត​ក៏​ដោយ​។ ចាំ​មើល​ថា​បន្លែ​ណាខ្លះ​ដែល​យើង​គួរ​ប្រយ័ត្ន​ជា​ពិសេស​។ បន្លែ​៥​មុខ​ដែល​គួរ​ចម្អិន​មុន​ពេល​ញ៉ាំ…

ការ​ទទួលទាន​បន្លែ​ឆៅ​គឺ​មានការ​ពេញ​និយម​យ៉ាង​ខ្លាំង​នា​ពេល​បច្ចុប្បន្ន​នេះ ព្រោះ​វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ជឿ​ថា​អាច​រក្សា​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ទាំងអស់​។ ប៉ុន្តែ​ការ​ពិត​មាន បន្លែ​ដែល​គួរ​ចម្អិន​មុន​ពេល​ញ៉ាំ​។ ប្រភេទ​ខ្លះ​អាច​មាន​សារធាតុ​ដែល​អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​រាង​កាយ ប្រសិនបើ​វា​មិន​ឆ្អិន​មុន សូ​ម្បី​តែ​បន្ទាប់​ពី​លាង​សម្អាត​ក៏​ដោយ​។ ចាំ​មើល​ថា​បន្លែ​ណាខ្លះ​ដែល​យើង​គួរ​ប្រយ័ត្ន​ជា​ពិសេស​។

បន្លែ​៥​មុខ​ដែល​គួរ​ចម្អិន​មុន​ពេល​ញ៉ាំ

ដំឡូង​មី
ដំឡូង​មី គឺជា​រុក្ខជាតិ​មើម​ដែល​មាន​ផ្ទុក សារធាតុ​ស៊ី​យ៉ា​នុ​ត ពី​ធម្មជាតិ ជា​ពិសេស​នៅ​ក្នុង​សំបក និង​សាច់​ឆៅ​។ ការ​ទទួលទាន​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​ចង្អោរ ក្អួត ឈឺក្បាល និង​អាច​ស្លាប់​បាន​។ ទោះបីជា​ពូជ​ដែល​ដាំ​ដុះ​សម្រាប់​ការ​ប្រើប្រាស់​របស់​មនុស្ស​មាន​កម្រិត​ទាប​នៃ​សារធាតុ cyanide ក៏​ដោយ ក៏​ហានិភ័យ​នៅ​តែ​មាន​។ ដូច្នេះ​ហើយ​ត្រូវ​ស្ងោរ ឬ​ចម្អិន​ដំឡូង​មី មុន​ពេល​ទទួលទាន​ដើម្បី​ឱ្យ​កម្តៅ​បំផ្លាញ​ជាតិពុល​។

សណ្តែកកួរ
សណ្តែកកួរ ឆៅ​មាន​ផ្ទុក សារធាតុ Lectin ដែល​ជា​ប្រូតេអ៊ីន​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​អាច​រំខាន​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ បណ្តាល​ឱ្យ​ហើមពោះ រាក ឬ​មិន​រំលាយ​អាហារ​។ ការ​ដុត ឬ​ចំហុយ​សណ្តែកបណ្តុះ កាត់​បន្ថយ​បរិមាណ lectin ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​វា​មាន​សុវត្ថិភាព​ក្នុង​ការ​ញ៉ាំ​។

ទំពាំង
ទំពាំង​ឆៅ​ដូច​ជា​ដំឡូង​មី មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ស៊ី​យ៉ា​នុ​ត ជា ពិសេស​នៅ​ក្នុង​ទំពាំង​ដែល​ទើប​ជីក​ថ្មី​ៗ ។ ការ​ទទួលទាន​ទំពាំង​ឆៅ​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​ចង្អោរ វិលមុខ និង​អាច​ស្លាប់​បាន​។ វិធី​ដែល​មាន​សុវត្ថិភាព​បំផុត​ក្នុង​ការ​ទទួលទាន​គឺ​យក​ទំពាំង​ស្ងោរ ក្នុង​ទឹក​ឱ្យ​ពុះ រយៈពេល​យូរ ដើម្បី​បណ្តេញ​ជាតិពុល​ចេញ​។

ស្ពៃក្តោប
ស្ពៃក្តោប​ឆៅ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ thiocyanate ដែល​អាច​រំខាន​ដល់​មុខងារ​ក្រ​ពេញទី​រ៉ូ​អ៊ី​ត ជា​ពិសេស​ចំពោះ​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ក្រ​ពេញទី​រ៉ូ​អ៊ី​ត​រួច​ហើយ​។ ការ​ទទួលទាន​ស្ពៃក្តោប​ឆៅ​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​ជា​ទៀងទាត់​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​រោគ​សញ្ញា​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ ប៉ុន្តែ​ការ​ចម្អិន​វា អាច កាត់​បន្ថយ​បរិមាណ​នៃ​សមាសធាតុ​នេះ​យ៉ាងច្រើន​។

សណ្តែកបណ្តុះ
សណ្តែកបណ្តុះ​ស្រស់​អាច​ងាយ​នឹង​ឆ្លង​មេរោគ​ដោយ បាក់តេរី ដូច​ជា E. coli ឬ Salmonella ដែល​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​រាក​ធ្ងន់ធ្ងរ​។ នេះ​គឺ​ដោយសារ​តែ​ដំណើរការ​នៃ​ការ​បណ្តុះ​សណ្តែកបណ្តុះ​ត្រូវការ​បរិយាកាស​សើម និង​សីតុណ្ហភាព​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​ការ​លូតលាស់​របស់​វា​។ ដូច្នេះ ចម្អិន​សណ្តែកបណ្តុះ​រហូត​ដល់​ឆ្អិន គឺជា​វិធី​សុវត្ថិភាព​បំផុត​។

ខណៈ​ពេល​ដែល​បន្លែ​ឆៅ​មានគុណ​ភាពល្អ មិនមែន​បន្លែ​ទាំងអស់​មាន​សុវត្ថិភាព​ក្នុង​ការ​បរិភោគ​ឆៅ​នោះ​ទេ​។ វា​ជា​រឿង​សំខាន់​ដែល​ត្រូវ​ដឹង​ពី​ហានិភ័យ និង​ជ្រើសរើស​វិធី​ចម្អិន​អាហារ​ត្រឹមត្រូវ​សម្រាប់​បន្លែ​នីមួយ​ៗ ដើម្បី​ធានា​ថា​អ្នក​កំពុង​ញ៉ាំ​អ្វី​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ និង​គ្មាន​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ