ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ប្រយ័ត្ន! ញ៉ាំបបរសញឹកញាប់ពេកអាចបង្កើនហានិភ័យជំងឺទឹកនោមផ្អែម​

2 នាទី មុន

​បបរគឺងាយស្រួលញ៉ាំ ងាយរំលាយ និងងាយស្រួល ប៉ុន្តែវាមិនមែនជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អាហារពេលព្រឹកលក្ខណៈគ្រួសារទេ ហើយដូចគ្នាទៅនឹងមុខម្ហូបផ្សេងៗទៀតដែរ។ អាហារពេលព្រឹកគឺជាអាហារដ៏សំខាន់បំផុតសម្រាប់រាងកាយរបស់អ្នក ដូច្នេះការទទួលទានអាហារឱ្យបានល្អគឺតែងតែជារឿងសំខាន់បំផុត។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្វីដែលអ្នកញ៉ាំសម្រាប់អាហារពេលព្រឹកក៏ជាអ្វីដែលអ្នកគួរយកចិត្តទុកដាក់ផងដែរ ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាអតិបរមា។…



បបរគឺងាយស្រួលញ៉ាំ ងាយរំលាយ និងងាយស្រួល ប៉ុន្តែវាមិនមែនជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អាហារពេលព្រឹកលក្ខណៈគ្រួសារទេ ហើយដូចគ្នាទៅនឹងមុខម្ហូបផ្សេងៗទៀតដែរ។

អាហារពេលព្រឹកគឺជាអាហារដ៏សំខាន់បំផុតសម្រាប់រាងកាយរបស់អ្នក ដូច្នេះការទទួលទានអាហារឱ្យបានល្អគឺតែងតែជារឿងសំខាន់បំផុត។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្វីដែលអ្នកញ៉ាំសម្រាប់អាហារពេលព្រឹកក៏ជាអ្វីដែលអ្នកគួរយកចិត្តទុកដាក់ផងដែរ ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាអតិបរមា។

ហេតុអ្វីបានជាអ្នកមិនគួរញ៉ាំបបរជាអាហារពេលព្រឹក?

កាលពីមុន មនុស្សជាច្រើនជ្រើសរើសទទួលទានបបរជាអាហារពេលព្រឹក ព្រោះវាងាយស្រួលធ្វើ និងងាយស្រួលទទួលទាន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ បបរមិនមែនជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អាហារពេលព្រឹកសម្រាប់ហេតុផលសំខាន់ៗដូចខាងក្រោមនេះ៖

– បបរ​ជា​ចម្បង​កាបូអ៊ីដ្រាត ដែល​ច្រើន​តែ​ខ្វះ​ប្រូតេអ៊ីន និង​ជាតិ​សរសៃ។ ជាអាហារសំខាន់បំផុតប្រចាំថ្ងៃ អាហារពេលព្រឹកត្រូវតែផ្តល់ឱ្យរាងកាយនូវថាមពល និងសារធាតុចិញ្ចឹមគ្រប់គ្រាន់ ដើម្បីរក្សាវាឱ្យដំណើរការពេញមួយថ្ងៃ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ បបរមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភទាប ហើយមិនអាចបំពេញតម្រូវការអាហារូបត្ថម្ភចម្រុះរបស់រាងកាយបានទេ។

  • បបរមានសន្ទស្សន៍ glycemic ខ្ពស់ដែលអាចបណ្តាលឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមប្រែប្រួលយ៉ាងងាយស្រួល។ ការទទួលទានបបរជាអាហារសំខាន់ក្នុងរយៈពេលយូរអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដូចជាជំងឺទឹកនោមផ្អែម។

ដូច្នេះ បបរ​ងាយ​រំលាយ វា​មិន​ស័ក្តិសម​ជា​អាហារ​ពេលព្រឹក​ទេ។ ផ្ទុយទៅវិញ ចូរជ្រើសរើសអាហារដែលមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ដូចជា ស៊ុត ទឹកដោះគោ តៅហ៊ូ ជាដើម ហើយផ្គូផ្គងវាជាមួយបន្លែ និងផ្លែឈើដែលសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងវីតាមីន ដូចជា នំបុ័ងស្រូវសាលីទាំងមូល ម្សៅស្រូវសាលី ផ្លែប៉ោម ចេក ជាដើម។

ប្រសិនបើអ្នកនៅតែចង់ញ៉ាំបបរសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក សូមបន្ថែមអាហារដែលមានជាតិប្រូតេអ៊ីនដូចជាសាច់ ស៊ុត ត្រី បង្គា ផ្សិតជាដើម និងបន្លែ និងផ្លែឈើសមស្រប។ អាហារពេលព្រឹកត្រឹមត្រូវគួរតែសំបូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន មានជាតិខ្លាញ់គ្រប់គ្រាន់ និងបន្លែបៃតង និងមិនមានកាបូអ៊ីដ្រាតច្រើនពេកទេ។

អាហារដែលគួរចៀសវាងសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក
ការទទួលទានអាហារពេលព្រឹកពេញលេញមិនត្រឹមតែផ្តល់ឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកនូវថាមពល និងសារធាតុចិញ្ចឹមគ្រប់គ្រាន់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយរក្សាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នកឱ្យស្ថិតស្ថេរ ជៀសវាងការឃ្លានខ្លាំងពេក ឬទទួលទានច្រើនពេក។

យោងតាមអ្នកជំនាញ ខាងក្រោមនេះគឺជាអាហារមួយចំនួនដែលគួរចៀសវាងសម្រាប់អាហារពេលព្រឹកដែលមានសុខភាពល្អ៖

អាហារចៀន
អាហារបំពង ដូចជានំដូណាត់ មានប្រជាប្រិយភាពដោយសារតែវាមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អាហារទាំងនេះអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពមួយចំនួន។ ក្នុងអំឡុងពេលនៃការចៀន អាស៊ីតខ្លាញ់នៅក្នុងអាហារត្រូវបានកត់ស៊ីនៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ បង្កើតបានជាសមាសធាតុបង្កគ្រោះថ្នាក់មួយចំនួនដូចជា អាស៊ីតអាគ្រីឡាមីត និងអាស៊ីត caprylic ។ ការទទួលទានសមាសធាតុទាំងនេះក្នុងរយៈពេលយូរអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។


លើសពីនេះ អាហារចៀនមានកាឡូរីខ្ពស់ ដែលអាចនាំឱ្យថាមពលលើសបានយ៉ាងងាយ ដែលនាំឱ្យមានបញ្ហាដូចជាធាត់ និងខ្លាញ់ក្នុងឈាម។ ដូច្នេះហើយ អ្នកគួរចៀសវាងអាហារបំពងសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក ហើយជ្រើសរើសវិធីចម្អិនដែលមានសុខភាពល្អ ដូចជាចំហុយ ស្ងោរ និងដុតនំ។

អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់​
អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់ដូចជា នំបុ័ងផ្អែម នំខេក និងខូឃី ក៏ជាអាហារពេលព្រឹកដ៏ពេញនិយមផងដែរ។ ខណៈពេលដែលពួកគេមានភាពងាយស្រួលក្នុងការញ៉ាំ ការទទួលទានជាប្រចាំ និងរយៈពេលយូរអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពរបស់អ្នក។ អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់អាចបណ្តាលឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមកើនឡើងយ៉ាងឆាប់រហ័ស ដែលជំរុញឱ្យមានការបញ្ចេញអាំងស៊ុយលីន។ ការ​ញ៉ាំ​វា​ក្នុង​រយៈពេល​យូរ​អាច​នាំ​ឱ្យ​មាន​ភាព​ធន់​នឹង​អាំង​ស៊ុយ​លីន និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​។

លើសពីនេះ អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់អាចប៉ះពាល់ដល់តុល្យភាពមេតាបូលីសក្នុងរាងកាយ ដែលនាំឱ្យមានការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់ និងធាត់។ ដូច្នេះហើយ យើងគួរតែព្យាយាមជៀសវាងការទទួលទានអាហារដែលមានជាតិស្ករច្រើន ហើយជ្រើសរើសអាហារដែលមានជាតិស្ករតិច ឬគ្មានជាតិស្ករជំនួសវិញសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក។

សាច់កែច្នៃ
សាច់កែច្នៃដូចជា Ham និង bacon ត្រូវបានរកឃើញជាញឹកញាប់នៅលើតុអាហារពេលព្រឹក ដោយសារតែភាពងាយស្រួលរបស់វា។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ សាច់កែច្នៃទាំងនេះមានជាតិខ្លាញ់ អំបិល និងសារធាតុបន្ថែមច្រើន ដែលអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ ប្រសិនបើទទួលទានក្នុងរយៈពេលយូរ។

សារធាតុបន្ថែមសាច់កែច្នៃដូចជា nitrates អាចត្រូវបានបំប្លែងទៅជាសារធាតុបង្កមហារីកនៅក្នុងខ្លួនមនុស្ស។ លើសពីនេះ របបអាហារដែលមានជាតិប្រៃខ្ពស់ គឺជាកត្តាចំបងក្នុងការវិវត្តនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ដូចជាជំងឺលើសឈាមជាដើម។ ដូច្នេះសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក យើងគួរតែកំណត់ការទទួលទានសាច់កែច្នៃរបស់យើង ហើយជ្រើសរើសសាច់ពីប្រភពដែលមានសុខភាពល្អ និងវិធីចម្អិន៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ