ដើម្បីទទួលបានក្បាលពោះរាបស្មើ និងគ្មានខ្លាញ់ ការញ៉ាំអាហារដើរតួនាទីសំខាន់ជាងការហាត់ប្រាណទៅទៀត ។ ការផ្តោតលើអាហារត្រឹមត្រូវអាចជួយដុតបំផ្លាញខ្លាញ់ក្បាលពោះ និងការពារកុំឲ្យមានខ្លាញ់កកកុញ ។ ខាងក្រោមនេះជាប្រភេទអាហារដែលអ្នកគួរតែបញ្ចូលទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ ៖
១. អាហារដែលសម្បូរជាតិសរសៃ (Fiber)
ជាតិសរសៃជួយធ្វើឲ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
បន្លែស្លឹកបៃតង: ស្ពៃខ្មៅ (Spinach), ផ្កាខាត់ណាខៀវ (Broccoli), ស្ពៃក្តោប (Cabbage)។
ផ្លែឈើ: ផ្លែប៉ោម (Apples), ផ្លែបឺរ (Avocado), ផ្លែប៊ឺរី (Berries)។
គ្រាប់ធញ្ញជាតិ: គ្រាប់ឈូករ័ត្ន (Sunflower seeds), គ្រាប់អាល់ម៉ុន (Almonds)។
២. អាហារដែលសម្បូរប្រូតេអ៊ីន (Protein)
ប្រូតេអ៊ីនជួយបង្កើនការរំលាយអាហារ (Metabolism) និងជួយបង្កើតសាច់ដុំ ដែលធ្វើឲ្យរាងកាយដុតបំផ្លាញកាឡូរីបានច្រើន។
សាច់សត្វគ្មានខ្លាញ់: សាច់មាន់គ្មានស្បែក (Lean chicken breast), សាច់ត្រី (Fish) ដូចជាត្រីសាល់ម៉ុន។
ស៊ុត: មានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ និងជួយឲ្យអ្នកឆ្អែត។
គ្រាប់ធញ្ញជាតិ និងសណ្តែក: សណ្តែកដី (Peanuts), សណ្តែកបាយ (Mung beans), សណ្តែកសៀង (Soybeans)។
៣. ខ្លាញ់ល្អ (Healthy Fats)
ការញ៉ាំខ្លាញ់ល្អមិនធ្វើឲ្យអ្នកធាត់នោះទេ ផ្ទុយទៅវិញវាជួយកាត់បន្ថយការឃ្លាន និងគ្រប់គ្រងទម្ងន់បានល្អ។
ប្រេងអូលីវ (Olive oil): ប្រើសម្រាប់ចម្អិនអាហារ។
ត្រីសាល់ម៉ុន (Salmon): សម្បូរដោយជាតិខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ (Omega-3)។
គ្រាប់អាល់ម៉ុន និងគ្រាប់ Walnut: មានជាតិខ្លាញ់ល្អ និងជាតិសរសៃ។
៤. ទឹក
ការផឹកទឹកគ្រប់គ្រាន់ជួយកាត់បន្ថយការហើមពោះ និងជួយរំលាយអាហារឲ្យបានល្អ។ ពេលខ្លះរាងកាយយល់ច្រឡំថាឃ្លាន ទាំងដែលការពិតវាគ្រាន់តែស្រេកទឹក ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ