ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ពលរដ្ឋកម្ពុជាចូលចិត្តហូបប្រៃពេក ទើបកើតជំងឺលើសឈាមច្រើន

5 ម៉ោង មុន

អ្នកជំនាញ បាន​លើក​ឡើង​ថា ប្រជាជន​កម្ពុជា​ពេញវ័យ​ជិត​២០% ឡើង​កើត​មាន​ជំងឺលើសឈាម ហើយ​ការ​ចូល​ចិត្ត​ហូប​ប្រៃ​ពេក គឺជា​មូលហេតុ​ដ៏​សំខាន់​ចំពោះ​ការ​កើត​ជំងឺ​នេះ ។ មន្ត្រីជាន់ខ្ពស់​ក្រសួងសុខាភិបាល​បាន​និយាយ នៅ​ថ្ងៃ​ទី​២១ ខែសីហា…

អ្នកជំនាញ បាន​លើក​ឡើង​ថា ប្រជាជន​កម្ពុជា​ពេញវ័យ​ជិត​២០% ឡើង​កើត​មាន​ជំងឺលើសឈាម ហើយ​ការ​ចូល​ចិត្ត​ហូប​ប្រៃ​ពេក គឺជា​មូលហេតុ​ដ៏​សំខាន់​ចំពោះ​ការ​កើត​ជំងឺ​នេះ ។

មន្ត្រីជាន់ខ្ពស់​ក្រសួងសុខាភិបាល​បាន​និយាយ នៅ​ថ្ងៃ​ទី​២១ ខែសីហា ដោយ​មិន​បញ្ចេញ​ឈ្មោះ​ថា ប្រជាពលរដ្ឋ​យើង​ហូប​ប្រៃ​ស្ទើរតែ​ពីរ​ដង​នៃ​បរិមាណ​អំបិល ដែល​កំណត់​ដោយ​អង្គការ​សុខភាព​ពិភពលោក ។

រូបតំណាង

លោក​បាន​និយាយ​បន្ត​ទៀត​ថា តាម​ឯកសារ​ស្រាវជ្រាវ​នោះ ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ពលរដ្ឋ​កម្ពុជា ទទួល​សារធាតុ​ប្រៃ ចូល​ទៅ​ក្នុង​ខ្លួន​ជា​មធ្យម គឺ​៩,៥​ក្រាម ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ ពោល គឺ​វា​មាន​បរិមាណ​លើស​សារធាតុ​ប្រៃ ជិត​ពីរ​ដង​នៃ​ដែន​កំណត់​ដែល​បាន​ណែនាំ ដោយ​អង្គការ​សុខភាព​ពិភព ។

តាម​ស្តង់ដា​របស់​អង្គការ​សុខភាព​ពិភពលោក​បាន​លើកទឹកចិត្ត​ឲ្យ​មនុស្សជាតិ​ទទួលទាន អ្វី​ដែល​មាន​ជាតិ​ប្រៃ ដូច​ជា អំបិល​ទៅ​ក្នុង​ខ្លួន​ឲ្យ​បាន​តិច ជាង​៥ ក្រាម​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​បាន​ល្អ ។

មន្ត្រីជាន់ខ្ពស់​រូប​នេះ និយាយ​ថា ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ប្រៃ​បែប​នេះ នាំ​អោយ​មាន​កត្តា​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​កើត​ជំងឺលើសឈាម ។

តាម​ឯកសារ​របស់​អង្គការ​សុខភាព​ពិភពលោក ការ​ស្រាវជ្រាវ​បាន​រក​ឃើញ​ថា ប្រជាពលរដ្ឋ​កម្ពុជា​១៧​ភាគរយ គឺ​មាន​ជំងឺលើសឈាម ឬ​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ