ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្មាន​មិន​ដល់ ! គ្រាន់តែ​អ្នក​កាត់​បន្ថយ​ញាំ​ផ្អែម​អាច​ជួយ​ឱ្យ​សុខភាព​អ្នក​ល្អ​បែប​នេះ

8 ម៉ោង មុន

ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ទទួលទាន​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាងច្រើន​ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នក ។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​ចំណុច​សំខាន់​ៗ​ដែល​អ្នក​អាច​ទទួល​បាន​៖ ១. ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់ ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ដូច​ជា ទឹកក្រូច កូ​កា កាហ្វេ​ទឹកដោះគោ…

ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ទទួលទាន​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាងច្រើន​ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នក ។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​ចំណុច​សំខាន់​ៗ​ដែល​អ្នក​អាច​ទទួល​បាន​៖

១. ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់

ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ដូច​ជា ទឹកក្រូច កូ​កា កាហ្វេ​ទឹកដោះគោ និង​តែ​គុ​ជ សុទ្ធតែ​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ និង​កាឡូរី​ខ្ពស់ ។ ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ទទួលទាន​ភេសជ្ជៈ​ទាំងនេះ នឹង​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កាឡូរី​ដែល​ចូល​ក្នុង​ខ្លួន​ប្រចាំ​ថ្ងៃ ដូច្នេះ​វា​នឹង​ជួយ​អ្នក​សម្រក​ទម្ងន់​បាន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។ ការ​ស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញ​ថា ការ​ទទួលទាន​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ច្រើន​ពេក គឺជា​មូលហេតុ​ចម្បង​មួយ​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ធាត់​លើស​ទម្ងន់​។

២. កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម

ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់​ភ្លាម​ៗ​។ ការ​ទទួលទាន​ជា​ប្រចាំ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​កោសិកា​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​ចុះ​ខ្សោយ និង​មិន​អាច​ប្រើប្រាស់​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន​បាន​ល្អ ដែល​អាច​នាំ​ឱ្យ​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២​។ ដូច្នេះ ការ​កាត់​បន្ថយ​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​អាច​ជួយ​ការពារ​អ្នក​ពី​ជំងឺ​ដ៏​គ្រោះថ្នាក់​នេះ​។

៣. ថែរក្សា​សុខភាព​បេះដូង

ការ​ទទួលទាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​ពេក​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​មានការ​រលាក​សរសៃឈាម និង​ឡើង​សម្ពាធ​ឈាម​។ ការ​សិក្សា​បាន​រក​ឃើញ​ថា អ្នក​ដែល​ទទួលទាន​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ជា​ប្រចាំ ងាយ​នឹង​ប្រឈម​មុខ​នឹង​ជំងឺ​គាំងបេះដូង និង​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​។

៤. ធ្វើ​ឱ្យ​ស្បែក​ស្រស់ថ្លា និង​ក្មេង​ជាង​វ័យ

ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​លើសលប់​អាច​បំផ្លាញ​កូ​ឡា​ជែ​ន (Collagen) និង​សារធាតុ Elastin ដែល​ជា​ប្រូតេអ៊ីន​សំខាន់​ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​មាន​សភាព​តឹង​ណែន​។ នៅ​ពេល​កូ​ឡា​ជែ​ន​ត្រូវ​បាន​បំផ្លាញ ស្បែក​នឹង​ចាប់ផ្តើម​ជ្រីវជ្រួញ និង​ឆាប់​ចាស់​។ ការ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ អាច​ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​របស់​អ្នក​ស្រស់ថ្លា និង​ក្មេង​ជាង​វ័យ​។

៥. ថែរក្សា​សុខភាព​មាត់​ធ្មេញ

ជាតិ​ស្ករ​នៅ​ក្នុង​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​បាក់តេរី​ក្នុង​មាត់​។ នៅ​ពេល​បាក់តេរី​ទាំងនេះ​ធ្វើការ​រំលាយ​ជាតិ​ស្ករ វា​បញ្ចេញ​អាស៊ីត​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ខូច​ស្រទាប់​ធ្មេញ (Enamel) និង​បង្ក​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​ពុក​ធ្មេញ ។ ការ​កាត់​បន្ថយ​ភេសជ្ជៈ​ទាំងនេះ អាច​ជួយ​រក្សា​សុខភាព​ធ្មេញ និង​អញ្ចាញ​របស់​អ្នក​ឱ្យ​កាន់តែ​ប្រសើរ ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ