ពោតបារាំង គឺជាបន្លែមួយប្រភេទដែលសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ និងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។ ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗដែលពោតបារាំងអាចជួយបាន ៖
–ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ៖ ពោតបារាំងមានផ្ទុកនូវជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលជួយដល់ចលនាពោះវៀនឲ្យមានភាពទៀងទាត់ កាត់បន្ថយការទល់លាមក និងធ្វើឲ្យសុខភាពពោះវៀនមានភាពល្អប្រសើរ ។ សារធាតុរំអិល (Mucilage) ដែលមាននៅក្នុងពោតបារាំងក៏អាចជួយស្រោបការពារភ្នាសក្រពះ និងពោះវៀនពីការរលាកផងដែរ។
–ជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម ៖ ជាតិសរសៃក្នុងពោតបារាំងអាចជួយកាត់បន្ថយការស្រូបយកជាតិស្ករពីអាហារចូលទៅក្នុងឈាម ដែលធ្វើឲ្យកម្រិតជាតិស្ករមានលំនឹង ។ នេះល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
–ល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូង ៖ ពោតបារាំងមានផ្ទុកប៉ូតាស្យូម និងជាតិសរសៃ ដែលអាចជួយបន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) និងរក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម 从而កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។
–ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ៖ ដោយសារតែសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម (Antioxidants) ពោតបារាំងអាចជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគ និងការរលាក។
–ជួយដល់សុខភាពឆ្អឹង: ពោតបារាំងមានផ្ទុកវីតាមីន K និង Folate ដែលជាសារធាតុសំខាន់ជួយបង្កើនកំហាប់ និងភាពរឹងមាំរបស់ឆ្អឹង ការពារជំងឺពុកឆ្អឹង។
–ល្អសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ: ពោតបារាំងជាប្រភពដ៏ល្អនៃអាស៊ីតហ្វូលិក (Folic Acid) ដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ការលូតលាស់ខួរក្បាល និងខួរឆ្អឹងខ្នងរបស់ទារកក្នុងផ្ទៃ ការពារការខូចទ្រង់ទ្រាយពីកំណើត។
–ជួយសម្រកទម្ងន់ ៖ ពោតបារាំងមានកាឡូរី និងខ្លាញ់ទាប តែសម្បូរជាតិសរសៃ ដែលជួយឲ្យឆ្អែតបានយូរ ដូច្នេះវាល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់សម្រកទម្ងន់។
អ្នកអាចបន្ថែមពោតបារាំង ទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកតាមរយៈការស្ងោរ ឆា ធ្វើសាឡាត់ ឬយកទៅធ្វើជាទឹកផឹកដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពបានយ៉ាងងាយស្រួល៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ