ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ពោត​បារាំង មិន​ត្រឹម​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ទេ តែ​វា​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ពុ.ក​ឆ្អឹង​ទៀត

11 ម៉ោង មុន

ពោត​បារាំង គឺជា​បន្លែ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ និង​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​ដែល​ពោត​បារាំង​អាច​ជួយ​បាន ៖ –​ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ ៖ ពោត​បារាំង​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ ដែល​ជួយ​ដល់​ចលនា​ពោះវៀន​ឲ្យ​មាន​ភាព​ទៀងទាត់ កាត់​បន្ថយ​ការ​ទល់លាមក…

ពោត​បារាំង គឺជា​បន្លែ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ និង​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​ដែល​ពោត​បារាំង​អាច​ជួយ​បាន ៖

–​ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ ៖ ពោត​បារាំង​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ ដែល​ជួយ​ដល់​ចលនា​ពោះវៀន​ឲ្យ​មាន​ភាព​ទៀងទាត់ កាត់​បន្ថយ​ការ​ទល់លាមក និង​ធ្វើ​ឲ្យ​សុខភាព​ពោះវៀន​មាន​ភាពល្អ​ប្រសើរ ។ សារធាតុ​រំអិល (Mucilage) ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ពោត​បារាំង​ក៏​អាច​ជួយ​ស្រោប​ការពារ​ភ្នាស​ក្រពះ និង​ពោះវៀន​ពី​ការ​រលាក​ផង​ដែរ​។

–​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ៖ ជាតិ​សរសៃ​ក្នុង​ពោត​បារាំង​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ស្រូប​យកជាតិ​ស្ករ​ពី​អាហារ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ឈាម ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​មាន​លំនឹង ។ នេះ​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។

–​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​បេះដូង ៖ ពោត​បារាំង​មាន​ផ្ទុក​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​ជាតិ​សរសៃ ដែល​អាច​ជួយ​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ (LDL) និង​រក្សា​លំនឹង​សម្ពាធ​ឈាម 从而​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។

–​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ ៖ ដោយសារ​តែ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន C និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម (Antioxidants) ពោត​បារាំង​អាច​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ ប្រឆាំង​នឹង​ការ​ឆ្លង​មេរោគ និង​ការ​រលាក​។

–​ជួយ​ដល់​សុខភាព​ឆ្អឹង​: ពោត​បារាំង​មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន K និង Folate ដែល​ជា​សារធាតុ​សំខាន់​ជួយ​បង្កើន​កំហាប់ និង​ភាពរឹងមាំ​របស់​ឆ្អឹង ការពារ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​។

–​ល្អ​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​: ពោត​បា​រាំងជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក (Folic Acid) ដែល​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​ការ​លូតលាស់​ខួរក្បាល និង​ខួរឆ្អឹងខ្នង​របស់​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ ការពារ​ការ​ខូច​ទ្រង់ទ្រាយ​ពី​កំណើត​។

–​ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់ ៖ ពោត​បារាំង​មាន​កាឡូរី និង​ខ្លាញ់​ទាប តែ​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ ដែល​ជួយ​ឲ្យ​ឆ្អែត​បាន​យូរ ដូច្នេះ​វា​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ចង់​សម្រក​ទម្ងន់​។

អ្នក​អាច​បន្ថែម​ពោត​បារាំង ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នកតា​មរយៈ​ការ​ស្ងោរ ឆា ធ្វើ​សាឡា​ត់ ឬ​យក​ទៅ​ធ្វើ​ជា​ទឹក​ផឹក​ដើម្បី​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​បាន​យ៉ាង​ងាយស្រួល​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ