ជាតិខ្លាញ់ និងកូឡេស្តេរ៉ូលអាចកកើតឡើងនៅក្នុងសសៃឈាមដែលបណ្ដាលឱ្យសសៃឈាមរួមតូចកកស្ទះ បង្កជាជំងឺស្ទះសសៃឈាម ដែលនឹងកាត់បន្ថយលំហូរឈាមនៅក្នុងសសៃឈាមអាកទែ។ វាមានគ្រោះថ្នាក់ខ្លាំងដល់ជីវិត។ ប៉ុន្តែកុំបារម្ភ! អាហារមួយចំនួនដែលអ្នកនឹងស្គាល់នៅថ្ងៃនេះ អាចជួយទប់ស្កាត់បានដោយមានប្រសិទ្ធភាព។
១. ផ្លែបឺរ
ទោះបីផ្លែបឺរមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិខ្លាញ់ ប៉ុន្តែជាប្រភេទនៃជាតិខ្លាញ់ល្អ ហើយអាចជួយធ្វើឱ្យកម្រិតជាតិកូឡេស្តេរ៉ូលល្អ មានភាពប្រសើរឡើង ដោយកាត់បន្ថយកម្រិតនៃជាតិកូឡេស្តេរ៉ូលមិនល្អ។ កម្រិតកូឡេស្តេរ៉ូលត្រឹមត្រូវក្នុងឈាម អាចជួយបំបាត់ការស្ទះក្នុងសសៃឈាម។ ផ្លែបឺរ ក៏ជាប្រភពនៃវីតាមីន E ដែលអាចបញ្ឈប់អុកស៊ីតកម្មនៃកូឡេស្តេរ៉ូលផងដែរ។ ដូច្នេះចូរព្យាយាមទទួលទានផ្លែបឺរម្ខាងរាល់ថ្ងៃជាប្រចាំ ដើម្បីជៀសផុតពីបញ្ហាស្ទះសសៃឈាម។
២. ផ្លែទទឹមស្រស់
ផ្លែទទឹមមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលជួយការពារសសៃឈាមពីការបំផ្លាញ ឬខូចខាតនិងរក្សាសុខភាពសសៃឈាមល្អប្រសើរ។ ទទឹមក៏ជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ដែលប្រមូលផ្ដុំនៅក្នុងសសៃឈាមអាកទែ។ លើសពីនេះទៅទៀត ផ្លែទទឺម ជម្រុញការផលិតអុកស៊ីតនីទ្រិក នៅក្នុងរាងកាយ ដើម្បីរក្សាសសៃឈាមពីការស្ទះធ្វើអោយឈាមហូរបានស្រួល។ ដូច្នេះការទទួលទានទឹកផ្លែទទឺមជួយទប់ស្កាត់បញ្ហាស្ទះសសៃឈាមបានយ៉ាងប្រសើរ។
៣. បន្លែបៃតង
ព្យាយាមទទួលទានបន្លែបៃតងអោយបានច្រើន ក៏ព្រោះបន្លែទាំងនេះមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ក្លរ៉ូភីល វីតាមីន ជាតិរ៉ែ ពិសេសជាតិសសៃដែលជួយទប់ស្កាត់ជាតិស្ករក្នុងឈាមមិនឱ្យឡើងខ្ពស់និងហានិភ័យនៃជំងឺធាត់ជ្រុល ខណៈដែលបញ្ហាទាំង ២ នេះជាកត្តាចម្បងនាំអោយស្ទះសសៃឈាម៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ