ផ្លែប៉ោមគឺជាផ្លែឈើដ៏ពេញនិយមមួយ មនុស្សជាច្រើនទទួលទានផ្លែប៉ោមមិនត្រឹមតែសម្រាប់រសជាតិប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជាអាហារបំប៉នបន្ថែមទៀតផង។
ទោះជាយ៉ាងនេះក្តី មានមនុស្ស 3 ក្រុមដែលមិនគួរបរិភោគផ្លែប៉ោម៖
-អ្នកដែលខ្សោយក្រលៀន និងរាងកាយត្រជាក់
លំពែង ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការរំលាយអាហារ និងស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមពីអាហារ។ មនុស្សមួយចំនួនមានលំពែងខ្សោយ និងក្រពះខ្សោយ មានន័យថា លំពែងចុះខ្សោយ និងងាយនឹងផ្តាសាយ ដូច្នេះពួកគេត្រូវប្រុងប្រយ័ត្ននៅពេលទទួលទានផ្លែប៉ោម។
ផ្លែប៉ោមគឺត្រជាក់ ប្រសិនបើបរិភោគដោយអ្នកដែលមានលំពែងខ្សោយ ឬរាងកាយត្រជាក់ វានឹងបង្កើនភាពត្រជាក់ក្នុងរាងកាយ ប៉ះពាល់ដល់មុខងាររំលាយអាហារ ឈឺក្រពះ និងរាគ។ នោះក៏ព្រោះតែភាពត្រជាក់នៃផ្លែប៉ោមជួយជំរុញដល់លំពែងដែលខ្សោយ រារាំងចរាចរឈាម និងបណ្តាលឱ្យមានការកន្ត្រាក់ពោះវៀនមិនស្ថិតស្ថេរ។
-អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម
ផ្លែប៉ោមមានបរិមាណស្ករជាក់លាក់។ សម្រាប់អ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម កម្រិតជាតិស្ករនេះត្រូវតែគ្រប់គ្រងយ៉ាងតឹងរ៉ឹង។
ទោះបីជាផ្លែប៉ោមសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់សុខភាពមនុស្ស ប៉ុន្តែអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមមានកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្សោយ។
ប្រសិនបើអ្នកមិនគ្រប់គ្រងបរិមាណផ្លែប៉ោមដែលអ្នកញ៉ាំ ឬញ៉ាំវាខុសពេលវេលាទេ ជាតិស្ករក្នុងឈាមអាចកើនឡើងយ៉ាងឆាប់រហ័ស ដែលធ្វើឲ្យស្ថានភាពកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា បន្ទាប់ពីទទួលទានផ្លែប៉ោមទំហំមធ្យម ជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចកើនឡើងពី ១ ទៅ ២ មីល្លីម៉ែត្រ/លីត្រ។ ដូច្នេះហើយ ពួកគេត្រូវប្រយ័ត្នខ្លាំងនៅពេលញ៉ាំផ្លែប៉ោម។
-អ្នកដែលមានបញ្ហាស្រៀវធ្មេញ
អ្នកដែលមានបញ្ហាស្រៀវធ្មេញក៏គួរកំណត់ការទទួលទានផ្លែប៉ោមផងដែរ។ ផ្លែប៉ោមមានភាពរឹងជាក់លាក់ ហើយពេលទំពារ វានឹងដាក់សម្ពាធលើធ្មេញរបស់អ្នក។
ពេលខាំផ្លែប៉ោម វាងាយនឹងបង្កឱ្យមានអារម្មណ៍ស្រៀវ ហើយថែមទាំងអាចបំផ្លាញស្រទាប់ធ្មេញ និងអញ្ចាញថែមទៀត៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ