ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

មនុស្ស៣ក្រុម​គួរ​កំណត់​ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉ោម

17 ម៉ោង មុន

ផ្លែ​ប៉ោម​គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ដ៏​ពេញ​និយម​មួយ មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉ោម​មិន​ត្រឹមតែ​សម្រាប់​រសជាតិ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ថែម​ទាំង​ជា​អាហារ​បំប៉ន​បន្ថែម​ទៀត​ផង​។ ទោះជា​យ៉ាងនេះ​ក្តី មាន​មនុស្ស 3 ក្រុម​ដែល​មិន​គួរ​បរិភោគ​ផ្លែ​ប៉ោម​៖ -​អ្នក​ដែល​ខ្សោយក្រលៀន និង​រាង​កាយ​ត្រជាក់ លំពែង…

ផ្លែ​ប៉ោម​គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ដ៏​ពេញ​និយម​មួយ មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉ោម​មិន​ត្រឹមតែ​សម្រាប់​រសជាតិ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ថែម​ទាំង​ជា​អាហារ​បំប៉ន​បន្ថែម​ទៀត​ផង​។

ទោះជា​យ៉ាងនេះ​ក្តី មាន​មនុស្ស 3 ក្រុម​ដែល​មិន​គួរ​បរិភោគ​ផ្លែ​ប៉ោម​៖

-​អ្នក​ដែល​ខ្សោយក្រលៀន និង​រាង​កាយ​ត្រជាក់

លំពែង ដើរតួ​នាទី​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​ស្រូប​យក​សារធាតុចិញ្ចឹម​ពី​អាហារ​។ មនុស្ស​មួយ​ចំនួន​មាន​លំពែង​ខ្សោយ និង​ក្រពះ​ខ្សោយ មាន​ន័យ​ថា លំពែង​ចុះ​ខ្សោយ និង​ងាយ​នឹង​ផ្តាសាយ ដូច្នេះ​ពួក​គេ​ត្រូវ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​នៅ​ពេល​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉ោម​។

ផ្លែ​ប៉ោម​គឺ​ត្រជាក់ ប្រសិនបើ​បរិភោគ​ដោយ​អ្នក​ដែល​មាន​លំពែង​ខ្សោយ ឬ​រាង​កាយ​ត្រជាក់ វា​នឹង​បង្កើន​ភាព​ត្រជាក់​ក្នុង​រាង​កាយ ប៉ះពាល់​ដល់​មុខងារ​រំលាយ​អាហារ ឈឺក្រពះ និង​រាគ​។ នោះ​ក៏​ព្រោះតែ​ភាព​ត្រជាក់​នៃ​ផ្លែ​ប៉ោម​ជួយ​ជំរុញ​ដល់​លំពែង​ដែល​ខ្សោយ រារាំង​ចរាចរ​ឈាម និង​បណ្តាល​ឱ្យ​មានការ​កន្ត្រាក់​ពោះវៀន​មិន​ស្ថិតស្ថេរ​។

-​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម

ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​បរិមាណ​ស្ករ​ជាក់លាក់​។ សម្រាប់​អ្នកមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​នេះ​ត្រូវ​តែ​គ្រប់គ្រង​យ៉ាង​តឹងរ៉ឹង​។

ទោះបីជា​ផ្លែ​ប៉ោម​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​សរសៃ និង​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​មនុស្ស ប៉ុន្តែ​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​មាន​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ខ្សោយ​។

ប្រសិនបើ​អ្នក​មិន​គ្រប់គ្រង​បរិមាណ​ផ្លែ​ប៉ោម​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ ឬ​ញ៉ាំ​វា​ខុសពេល​វេលា​ទេ ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​អាច​កើនឡើង​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ស្ថានភាព​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​។

ការ​ស្រាវជ្រាវ​បាន​បង្ហាញ​ថា បន្ទាប់​ពី​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉ោម​ទំហំ​មធ្យម ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​របស់​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​អាច​កើនឡើង​ពី ១ ទៅ ២ មី​ល្លី​ម៉ែត្រ​/​លី​ត្រ​។ ដូច្នេះ​ហើយ ពួក​គេ​ត្រូវ​ប្រយ័ត្ន​ខ្លាំង​នៅ​ពេល​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ប៉ោម​។

-​អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា​ស្រៀវធ្មេញ

អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា​ស្រៀវធ្មេញ​ក៏​គួរ​កំណត់​ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉ោម​ផង​ដែរ​។ ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​ភាព​រឹង​ជាក់លាក់ ហើយ​ពេល​ទំពារ វា​នឹង​ដាក់​សម្ពាធ​លើ​ធ្មេញ​របស់​អ្នក​។

ពេល​ខាំ​ផ្លែ​ប៉ោម វា​ងាយ​នឹង​បង្ក​ឱ្យ​មាន​អារម្មណ៍​ស្រៀវ ហើយ​ថែម​ទាំង​អាច​បំផ្លាញ​ស្រទាប់​ធ្មេញ និង​អញ្ចាញ​ថែម​ទៀត​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ