ស៊ុតមាន់មានជីវជាតិ និងល្អសម្រាប់សុខភាព ប៉ុន្តែមានពេលវេលាចំនួន 3 ដែលអ្នកជំនាញណែនាំឱ្យមិនញ៉ាំវា ដើម្បីកុំឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
នៅពេលក្តៅខ្លួន
ស៊ុតមាន់មានផ្ទុកនូវប្រូតេអ៊ីនច្រើន ហើយបន្ទាប់ពីញ៉ាំរួច ពួកវានឹងបង្កើតកំដៅបានច្រើន។
អ្នកដែលមានគ្រុនក្តៅ ជាពិសេសក្មេងៗ បើញ៉ាំស៊ុតនៅពេលនេះ កំដៅក្នុងខ្លួននឹងកើនឡើង មិនអាចរលាយបាត់ទេ នាំឱ្យអាការៈគ្រុនក្តៅកាន់តែខ្លាំង និងចំណាយពេលយូរដើម្បីជាសះស្បើយ។
ដូច្នេះហើយ នៅពេលគ្រុនក្តៅ អ្នកគួរតែកំណត់ការទទួលទានស៊ុត និងជ្រើសរើសអាហារសម្បូរប្រូតេអ៊ីន ជំនួសមកវិញ ព្រមទាំងផឹកទឹកឲ្យបានច្រើន ញ៉ាំផ្លែឈើ និងបន្លែស្រស់។
នៅពេលរាគ
មនុស្សជាច្រើនគិតថា អ្នកជំងឺរាគគួរតែទទួលបានអាហារបំប៉នដែលមានជីវជាតិដូចជាស៊ុតជាដើម។
ជាការពិត ចំពោះអ្នកជំងឺទាំងនេះ ទឹករំលាយអាហារត្រូវបានបញ្ចេញតិច មុខងារអង់ស៊ីមរំលាយអាហារត្រូវបានកាត់បន្ថយ ដូច្នេះសមត្ថភាពក្នុងការរំលាយជាតិស្ករ ប្រូតេអ៊ីន និងខ្លាញ់គឺមិនល្អដូចពីមុនទេ។
មុខងារនៃការស្រូបយកទឹកឡើងវិញ និងសារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងពោះវៀនតូចក៏ត្រូវបានរារាំងផងដែរ ដែលភាគច្រើនវាត្រូវបានបញ្ចេញតាមរយៈបំពង់រំលាយអាហារ។
ដូច្នេះក្នុងអំឡុងពេលរាគ អ្នកជំងឺមិនគួរញ៉ាំស៊ុតឡើយ។
នៅពេលដែលអ្នកមានគ្រួសក្នុងថង់ទឹកប្រមាត់
គ្រូពេទ្យណែនាំថា អ្នកជំងឺគ្រួសក្នុងថង់ទឹកប្រមាត់មិនគួរញ៉ាំស៊ុតទេ ព្រោះនៅពេលនេះមុខងារកន្ត្រាក់របស់ថង់ទឹកប្រមាត់កាន់តែចុះខ្សោយ ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំអាហារសម្បូរប្រូតេអ៊ីនដូចជាស៊ុត ពោះវៀននឹងបញ្ចេញសារធាតុជាច្រើនដែលធ្វើឲ្យប្លោកនោមកន្ត្រាក់ បណ្តាលឱ្យមានរោគសញ្ញាដូចជា ឈឺចាប់ ក្អួត…
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នោះមិនមានន័យថា អ្នកជម្ងឺគ្រួសក្នុងប្រមាត់ត្រូវតមស៊ុតទាំងស្រុងនោះទេ។ ពួកគេនៅតែអាចញ៉ាំក្នុងបរិមាណល្មម ដើម្បីបំពេញតម្រូវការអាហារូបត្ថម្ភ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ