ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កុំរំលង! បន្លែ៩​ប្រភេទ សម្បូរ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ជាង​ទឹកដោះគោ

2 អាទិត្យ មុន

ការ​បន្ថែមបន្លែ​ទាំងនេះ​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​នឹង​ជួយ​ផ្តល់​បរិមាណ​កាល់ស្យូម​ច្រើន​ដល់​រាង​កាយ ពង្រឹង​ឆ្អឹង និង​សន្លាក់​។ ព​ពាយ ព​ពាយ មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ច្រើន ដែល​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​។ ទាក់ទង​នឹង​សមាសធាតុ​អាហារូបត្ថម្ភ ព​ពាយ​មាន​ផ្ទុក 30-37%…

ការ​បន្ថែមបន្លែ​ទាំងនេះ​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​នឹង​ជួយ​ផ្តល់​បរិមាណ​កាល់ស្យូម​ច្រើន​ដល់​រាង​កាយ ពង្រឹង​ឆ្អឹង និង​សន្លាក់​។

ព​ពាយ

ព​ពាយ មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ច្រើន ដែល​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​។ ទាក់ទង​នឹង​សមាសធាតុ​អាហារូបត្ថម្ភ ព​ពាយ​មាន​ផ្ទុក 30-37% protit, 28-31% កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​។ ព​ពាយ​ខ្ចី​មាន​ផ្ទុក 1.9-2.9% protit, 3.1-3.9% គ្លុយកូស​។ លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត វា​ក៏​មាន​ផ្ទុក​អាស៊ីត​អា​មី​ណូ​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា lysine, methionine, cystine…

គ្រាប់សណ្តែក​មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន D និង​កាល់ស្យូម​ច្រើន ដែល​ជួយ​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។ ទាំងនេះ​ក៏​ជា​សារធាតុ​សំខាន់​ពីរ​ក្នុង​ការ​ការពារ​សុខភាព​ឆ្អឹង និង​សន្លាក់​ផង​ដែរ​។

ខាត់ណា

ខាត់ណា​ជា​បន្លែ​ដែល​មាន​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ខ្ពស់ ហើយ​ងាយ​ស្រូប​យក​។ បន្លែ​នេះ​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន K ច្រើន​ផង​ដែរ​។ នេះ​គឺជា​វីតាមីន​ដែល​ជំរុញ​ការ​ស្រូប​យកជាតិ​កាល់ស្យូម​ទៅ​ក្នុង​ឆ្អឹង​។ យោង​តាម​ការ​ស្រាវជ្រាវ ខាត់​ណាមួយ​ពែង​អាច​ផ្តល់​បរិមាណ​កាល់ស្យូម​ស្មើនឹង​ទឹកដោះ​គោមួយ​ពែង ជួយ​ពង្រឹង​ឆ្អឹង និង​ការពារ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​។

សាឡា​ត់

សាឡា​ត់​គឺជា​បន្លែ​ដែល​ធ្លាប់​ស្គាល់​នៅ​ក្នុង​អាហារ​គ្រួសារ​។ វា​មាន​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ច្រើន ដែល​ល្អ​សម្រាប់​ឆ្អឹង និង​ធ្មេញ​រឹង​មាំ​។ លើស​ពី​នេះ សាឡា​ត់​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន A វីតាមីន B និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ជា​ច្រើន ដែល​ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​មាន​សុខភាព​ល្អ ប្រឆាំង​ភាព​ចាស់ និង​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។​ឪ

Celery

Celery មាន​ផ្ទុក​នូវ​ប្រូតេអ៊ីន កាល់ស្យូម ជាតិ​ដែក ផូស្វ័រ អាស៊ីត​អា​មី​ណូ​ឥត​គិតថ្លៃ ប្រេង​សំខាន់​ៗ និង​សារធាតុ​សកម្ម​រុក្ខជាតិ​ផ្សេង​ទៀត ដែល​ជួយ​បង្កើន​ចំណង់​អាហារ ជំរុញ​ចលនា​ឈាម ចិញ្ចឹម​ខួរក្បាល និង​បង្កើន​ភាពស៊ាំ​។

Celery ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន K កាល់ស្យូម និង​ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម​ជា​ច្រើន​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​ការ​បង្កើត​ឆ្អឹង​។ បន្លែ​នេះ​ក៏​ផ្តល់​វីតាមីន C សារធាតុ flavonoids និង beta carotene យ៉ាងតិច 12 សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក​នៅ​ក្នុង​បំពង់​រំលាយ​អាហារ កោសិកា សរសៃឈាម និង​ផ្នែក​ផ្សេង​ទៀត​នៃ​រាង​កាយ​។

ប្រូ​ខូ​លី

ប្រូ​ខូ​លី​មាន​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ជា​ច្រើន ជា​ពិសេស​វីតាមីន K និង​កាល់ស្យូម​។ ទាំងនេះ​គឺជា​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​សំខាន់​បំផុត​ចំនួន​ពីរ​ក្នុង​ការ​ពង្រឹង​ឆ្អឹង និង​សន្លាក់​។

លើស​ពី​នេះ ប្រូ​ខូ​លី​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ប្រូតេអ៊ីន ជាតិ​សរសៃ កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត ក្រូ​មី​ញ៉ូ​ម វីតាមីន A និង C ដែល​ល្អ​សម្រាប់​រក្សា​ទម្ងន់ និង​ពង្រឹង​សុខភាព​។ សារធាតុ Photochemical និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​នៅ​ក្នុង ប្រូ​ខូ​លី ជួយ​បង្កើន​ភាព​ធន់ និង​ការពារ​ការ​ឆ្លង​មេរោគ​។

សណ្តែកបណ្តុះ

សណ្តែកបណ្តុះ​មាន​ជាតិ​កាល់ស្យូម ប្រូ​ទី​ត គ្លុ​យ​ស៊ី​ដ ផូស្វ័រ ជាតិ​ដែក វីតាមីន B វីតាមីន C, E, PP… លើស​ពី​នេះ សណ្តែកបណ្តុះ​ក៏​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ Phyto-estrogen និង isoflavones ផង​ដែរ​។ សារធាតុ​ទាំង​ពីរ​នេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​អត្រា​នៃ​ជំងឺរបេង​ឆ្អឹង និង​ជួយ​បង្កើត​កោសិកា​បង្កើត​ឆ្អឹង​។

ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច

ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន C, K, ផូស្វ័រ​, កាល់ស្យូម​, ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​ស័ង្កសី ដើម្បី​ជួយ​ពង្រឹង​សាច់ដុំ និង​ការពារ​ឆ្អឹង និង​សន្លាក់​។

បន្លែ​នេះ​ក៏​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ carotenoid neoxanthin ដែល​ជួយ​សម្លាប់​កោសិកា​ក្រពេញ​ប្រូ​ស្តា​ត​។ Beta carotene នៅ​ក្នុង ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច​មាន​ឥទ្ធិពល​ប្រឆាំង​នឹង​កោសិកា K ពោះវៀនធំ​។

ស្ពៃ​តឿ
ស្ពៃ​តឿ គឺជា​បន្លែ​មួយ​ក្នុង​ចំណោម​បន្លែ​ដែល​មាន​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ខ្ពស់​។ 100 ក្រាម​នៃ mustard greens អាច​ផ្តល់ 105mg នៃ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​។ លើស​ពី​នេះ ស្ពៃ​តឿ​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន A វីតាមីន C ជាតិ​ដែក ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម បេ​តា​ការ៉ូ​ទី​ន អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក​… ដែល​ជួយ​ពង្រឹង​សាច់ដុំ និង​ជួយ​ការពារ​សរសៃប្រសាទ​។

ទំពាំង​បារាំង

ទំពាំង​បារាំង មាន​ផ្ទុក​នូវ​ជាតិ​កាល់ស្យូម ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម វីតាមីន A, C, E… ដែល​ជួយ​ការពារ​ឆ្អឹង ឆ្អឹងខ្ចី និង​ជួយ​ព្យាបាល​ការ​ឈឺ​ឆ្អឹងខ្នង និង​ជំងឺ​ទាក់ទង​នឹង​ការ​ចុះ​ខ្សោយ​ឆ្អឹងខ្នង​…៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ