ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ផ្លែប៉េង​ប៉ោះចំអិន​​ឆ្អិន​មាន​ប្រ​សិទ្ធភាព​ប្រឆាំង​នឹង Cholesterolដែល​អាចបញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម

14 ឆ្នាំ មុន

យោង​តាម​ការ​សិក្សា​មួយ​បាន​បង្ហាញ​ថា​សារ​​ធាតុ​គីមី​ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ ផ្លែ​ប៉េង​ប៉ោះ​ចំ​អិន​គឺ​មាន​ភាព​ដូច​ជា​ថ្នាំ​បញ្ចុះ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​
(​Statins)ក្នុង​ការ​ជួយ​ទប់​ស្កាត់​និង​ប្រ​ឆាំង​នឹង​ខ្លាញ់​កូ​ឡេស្តេរ៉ូល ​(Cholesterol)បាន​។​ បណ្តា​អ្នក​វិទ្យា​សាស្រ្ត​បាន​និយាយ​ថា​ផ្លែ​ប៉េង​ប៉ោះ​ចំ​អិន​មាន​ប្រ​ សិទ្ធភាព​ដូច​ជា​ថ្នាំ​Sta-tinsសម្រាប់​អ្នក​ជំ​ងឺ​ដែល​មាន​Cholesterolនិង​ សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​។

យោង​តាម​ការ​សិក្សា​មួយ​បាន​បង្ហាញ​ថា​សារ​​ធាតុ​គីមី​ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ប៉េង​ប៉ោះ​ចំ​អិន​គឺ​មាន​ភាព​ដូច​ជា​ថ្នាំ​បញ្ចុះ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​
(​Statins)ក្នុង​ការ​ជួយ​ទប់​ស្កាត់​និង​ប្រ​ឆាំង​នឹង​ខ្លាញ់​កូ​ឡេស្តេរ៉ូល​(Cholesterol)បាន​។​ បណ្តា​អ្នក​វិទ្យា​សាស្រ្ត​បាន​និយាយ​ថា​ផ្លែ​ប៉េង​ប៉ោះ​ចំ​អិន​មាន​ប្រ​សិទ្ធភាព​ដូច​ជា​ថ្នាំ​Sta-tinsសម្រាប់​អ្នក​ជំ​ងឺ​ដែល​មាន​Cholesterolនិង​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​។

ទទួល​ទាន​ប៉េង​ប៉ោះ​ត្រឹម​តែ​ទម្ងន់​២អោន​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​គ្រប់​គ្រាន់​អាច​ជួយ​ការ​ពារ​អ្នក​ជំ​ងឺ​ជា​ច្រើន​។​ សារ​ធាតុ​លី​កូ​ប៉ែន​(Lycopene)ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ផ្លែ​ប៉េង​ប៉ោះ​ទុំ​មាន​ពណ៌​ក្រហម​ភ្លឺ​ថ្លា​គឺ​ជា​គន្លឹះ​ដ៏​សំ​ខាន់​។ លី​កូ​ប៉ែនជា​សារ​ធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីដ​កម្ម​ដ៏​មាន​ប្រ​សិទ្ធភាព​បំ​ផុត​។ វា​មាន​សារ​​សំ​ខាន់​ខ្លាំង​ក្នុង​ការ​ជួយ​ឱ្យ​មាន​សុខភាព​ល្អ​ តួ​យ៉ាង​ដូច​ជា​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​អត្រា​ប្រ​ឈម​នឹង​ជំងឺ​គាំង​បេះ​ដូង​ឬ​ក៏​ជំ​ងឺ​ស្រ្តូក​។​ ផ្លែ​ប៉េង​ប៉ោះ​ដែល​ចំ​អិន​រួច​គឺ​មាន​ផល​ល្អ​បំ​ផុត​ខណៈ​ការ​ធ្វើ​តេស្ត៍​បាន​បង្ហាញ​ឲ្យ​ឃើញ​នូវ​រាង​កាយ​របស់​មនុស្ស​អាច​ស្រូប​យក​សារ​ធាតុ​លី​កូ​ប៉ែន​បាន​ល្អ​ជាង​កាល​ពី​វា​នៅ​ឆៅ​។
បណ្តា​អ្នក​ជំ​នាញ​នៅ​ប្រទេស​អូស្ត្រាលី​បាន​​វិភាគ​លើ​លទ្ធផល​នៃ​ការ​សិក្សា​អន្តរ​ជាតិ​ចំនួន​១៤​ដែល​ការ​សិក្សា​ទាំង​នោះ​សុទ្ធ​តែ​បាន​ពិ​និត្យ​មើល​អត្ថ​ប្រ​យោជន៍​របស់​សារ​ធាតុ​លីកូ​ប៉ែន​ជាង​៥៥ឆ្នាំ​មក​ហើយ​។​
អ្នក​ស្រី​វេជ្ជ​បណ្ឌិត​ការីន រ៉ាយ​មក​ពី​សាកល​វិទ្យា​ល័យ​University of Adelaide ប្រទេសអូ​ស្ត្រា​លី​បាន​និយាយ​ថា ផ្លែ​ប៉េង​ប៉ោះ​មាន​
សារ​ធាតុ​លី​កូ​ប៉ែន​ក្នុង​កម្រិត​មួយ​យ៉ាង​ខ្ពស់​ជា​ពិ​សេស។ តាម​ការ​ចុះ​ផ្សាយ​នៅ​ក្នុង​កាសែត​Maturitasអ្នក​ស្រី​បាន​បន្ថែម​ថា ផឹក​ទឹក​ប៉េង​ប៉ោះ​កន្លះ​លីត្រ​ឬ​ទទួល​ទាន​ប៉េង​ប៉ោះ​កិន​ដាក់​កំប៉ុង​៥០​ក្រាម​នឹង​ផ្តល់​អត្ថ​ប្រយោជន៍​ការ​ពារ​ប្រ​ឆាំង​នឹង​ជំ​ងឺ​បេះ​ដូង​ ។​ ប៉ុន្តែ​លោក​ស្រី​បាន​បញ្ជាក់​ថា​ ទទួល​ទាន​ប៉េង​ប៉ោះ​ត្រឹម​តែ​១ផ្លែ​គឺ​មិន​ទាន់​គ្រប់​គ្រាន់​ឡើយ ។​
សូម​បញ្ជាក់​ថា សារ​ធាតុ​លី​កូ​ប៉ែន​ក៏​ត្រូវ​បាន​គេ​រក​ឃើញ​មាន​នៅក្នុង​ផ្លែ​ឪឡឹក​  ផ្លែ​ត្របែក​ ផ្លែ​ល្ហុង​ ផ្លែ​ទំ​ពាំង​បាយ​ជូ​រក្រហម​ព្រលែត​ ផ្លែ​អាព្រី​​ខុត ​(ស្រដៀង​នឹង​ផ្លែប៉ោមមានគ្រាប់​កណ្តាល​)​ និង​ផ្លែ​ Rosehip ៕