អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើននៃការបរិភោគផ្លែកន្ទួតព្រៃ
ផ្លែកន្ទួតព្រៃគឺពិតជាផ្លែឈើដ៏អស្ចារ្យចំពោះសុខភាព ។ វាពោរពេញទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការកាត់បន្ថយការខូចខាតកោសិកា ។ វាជួយកាត់បន្ថយ
ផ្លែកន្ទួតព្រៃគឺពិតជាផ្លែឈើដ៏អស្ចារ្យចំពោះសុខភាព ។ វាពោរពេញទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការកាត់បន្ថយការខូចខាតកោសិកា ។ វាជួយកាត់បន្ថយ
ផ្លែកន្ទួតព្រៃគឺពិតជាផ្លែឈើដ៏អស្ចារ្យចំពោះសុខភាព ។ វាពោរពេញទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការកាត់បន្ថយការខូចខាតកោសិកា ។ វាជួយកាត់បន្ថយផលប៉ះពាល់នៃរ៉ាឌីកាល់សេរី (ដែលទទួលខុសត្រូវចំពោះការបំផ្លាញប្រូតេអុីន DNA និងភ្នាសកោសិកា) ហើយដូច្នេះវាមានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងនឹងការវិវឍ្ឍទៅរកភាពចាស់ ។
អត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យនៃផ្លែកន្ទួតព្រៃចំពោះសុខភាព ៖
១-ព្យាបាលការឈឺបំពង់ក
ប្រសិនបើអ្នកមានបញ្ហាឈឺ រឺរលាកបំពង់កផ្លែកន្ទួតព្រៃគឺជាផ្លែឈើដ៏សក្តិសមបំផុតសម្រាប់អាការនេះ ។ ទឹកផ្លែកន្ទួតព្រៃលាយជាមួយខ្ញីចិញ្ច្រាំ និងបន្ថែមទឹកឃ្មុំ១ស្លាបព្រាបាយជាវិធីដ៏ល្អក្នុងការព្យាបាលបញ្ហាក្អក និងឈឺបំពង់កដ៏មានប្រសិទ្ធភាព ។
២-បង្កើនសកម្មភាពបញ្ចុះទឹកនោម
ផ្លែឈើណាដែលមានសកម្មភាពបញ្ចុះទឹកនោមពីធម្មជាតិនឹងបង្កើនប្រេកង់ ព្រមទាំងបរិមាណនៃការនោម ។ ដោយសារតែការនោមជួយបញ្ចេញជាតិពុល អំបិល និងអាស៊ីតអ៊ុយរិចចេញពីរាងកាយរបស់អ្នក ការទទួលទានផ្លែកន្ទួតព្រៃមានប្រសិទ្ធភាពបន្សាបជាតិពុលនៅក្នុងរាងកាយរបស់អ្នក ។
៣-ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺបេះដូង
កូឡេស្តេរ៉ូលខ្ពស់គឺជាមូលហេតុចម្បងនៃជំងឺបេះដូង ។ តាមរយៈការកាត់បន្ថយការកកើតកូឡេស្តេរ៉ូលអាក្រក់ ផ្លែកន្ទួតព្រៃឈើបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង ។ វាក៏ជួយកាត់បន្ថយការស្ទះសរសៃឈាមអាកទែរដោយបង្កើនកូឡេស្តេរ៉ូលល្អ ឬ HDL ផងដែរ ។ ការស្រាវជ្រាវក៏បានបង្ហាញពីអត្ថប្រយោជន៍ក្នុងការការពារជញ្ជាំងសរសៃឈាមដែលជារោគសញ្ញាដំបូងនៃជំងឺបេះដូង ។
៤-ពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ
ផ្លែកន្ទួតព្រៃគឺជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម វីតាមីន ហើយសារជាតិ tannin ។ Tannin នៅពេលដែលផ្សំជាមួយសារធាតុ polyphenols ធ្វើឱ្យវាក្លាយជាផ្លែឈើដ៏មានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការសម្លាប់សារធាតុរ៉ាឌីកាល់សេរី ។ វាជួយកាត់បន្ថយការបំផ្លាញរ៉ាឌីកាល់សេរីដល់កោសិកា ហើយដូច្នេះអាចធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវសមត្ថភាពប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺរបស់អ្នក ។
៥-ទប់ស្កាត់ការកើតគ្រោះក្នុងថង់ទឹកប្រមាត់
កូឡេស្តេរ៉ូលគឺជាមូលហេតុចម្បងដែលនាំឲ្យកើតក្រួសក្នុងថង់ទឹកប្រមាត់ ។ វីតាមីន C ក្នុងផ្លែកន្ទួតព្រៃបំលែងកូឡេស្តេរ៉ូលទៅជាប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងថ្លើម ។ ការទទួលទានផ្លែកន្ទួតព្រៃទៀងទាត់ជួយកាត់បន្ថយឱកាសនៃការកើតកូឡេស្តេរ៉ូលក៏ដូចជាលទ្ធភាពនៃការកើតជំងឺក្រួសក្នុងថង់ទឹកប្រមាត់ ។
៦-ប្រឆាំងនឹងការរលាក
វាជួយកាត់បន្ថយកម្រិតអាស៊ីតនៅក្នុងក្រពះ និងប្រឆាំងនឹងការរលាកក្រពះ ។ វាក៏ជួយថែរក្សាថ្លើម និងបញ្ចេញជាតិពុលដែលមិនល្អចំពោះសុខភាព ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ