ផ្លែស្ពឺ មានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ព្រោះវាសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម សារធាតុរ៉ែ និងវីតាមីន ។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗមួយចំនួនរបស់ផ្លែស្ពឺ ៖
១. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងប្រឆាំងការរលាក
ផ្លែស្ពឺសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏សំខាន់ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់រាងកាយ។ វីតាមីន C ជួយប្រឆាំងនឹងមេរោគបាក់តេរី និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺផ្សេងៗ។ វាក៏មានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងនឹងការរលាកផងដែរ។
២. ជំនួយដល់ការគេង និងកាត់បន្ថយភាពតានតឹង
តាមឱសថបុរាណចិន ផ្លែស្ពឺត្រូវបានប្រើប្រាស់ដើម្បីព្យាបាលបញ្ហាដំណេក និងកាត់បន្ថយភាពតានតឹង។ វាមានផ្ទុកសារធាតុ Saponins និង Flavonoids ដែលជួយធ្វើឱ្យចិត្តស្ងប់ និងបង្កើនគុណភាពនៃការគេង។
៣. ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
ផ្លែស្ពឺមានជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពពោះវៀន។ ជាតិសរសៃទាំងនេះជួយសម្រួលដល់ចលនាពោះវៀន ការពារការទល់លាមក និងជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការបានល្អ។
៤. ជួយដល់សុខភាពបេះដូង
សារធាតុ Potassium និងជាតិសរសៃដែលមាននៅក្នុងផ្លែស្ពឺ ជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម និងកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល។ នេះអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង និងសរសៃឈាម។
៥. ផ្តល់ថាមពល និងជួយសម្រកទម្ងន់
ផ្លែស្ពឺមានកាឡូរីទាប ប៉ុន្តែសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងកាបូអ៊ីដ្រាតដែលផ្តល់ថាមពល។ ជាតិសរសៃជួយឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ ដែលអាចជួយដល់ការគ្រប់គ្រងទម្ងន់។
៦. ការពារ និងថែរក្សាសុខភាពស្បែក
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងផ្លែស្ពឺជួយការពារកោសិកាស្បែកពីការបំផ្លាញដោយរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាមូលហេតុនៃភាពចាស់មុនអាយុ។
ទោះបីជាផ្លែស្ពឺមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនក៏ដោយ អ្នកដែលមាន ជំងឺតម្រងនោម គួរតែប្រុងប្រយ័ត្នក្នុងការទទួលទាន ។ ផ្លែឈើនេះមានផ្ទុកសារធាតុ oxalic acid ដែលអាចបង្កជាបញ្ហាសម្រាប់អ្នកជំងឺតម្រងនោមមួយចំនួន ។ ដូច្នេះ គួរពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជាមុន ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ