ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ផ្លែ​ពុទ្រា​មាន​វិ​តា​មីន​ច្រើន​ជាង​ក្រូច​20​ដង

8 ឆ្នាំ មុន

ផ្លែ​ពុទ្រា​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ច្រើន​ប្រភេទ​ផ្សេង​គ្នា​រួម​មាន ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ស្ពាន់ Niacin កាល់ស្យូម ម៉​ង់​ហ្គា​ណែ​ស ផូស្វ័រ និង​ជាតិ​ដែក ។ ពួក​វា​មាន​វីតាមីន C ២០​ដង​ច្រើនជាង​ផ្លែក្រូច ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ

ផ្លែ​ពុទ្រា​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ច្រើន​ប្រភេទ​ផ្សេង​គ្នា​រួម​មាន ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ស្ពាន់  Niacin កាល់ស្យូម ម៉​ង់​ហ្គា​ណែ​ស ផូស្វ័រ និង​ជាតិ​ដែក ។ ពួក​វា​មាន​វីតាមីន C ២០​ដង​ច្រើនជាង​ផ្លែក្រូច ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​ឆ្លង​មេរោគ​ដែល​អាច​ជា​មូលហេតុ​ដែល​ពួក​វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​ជា​ឱសថ​អស់​ជា​ច្រើន​ឆ្នាំ​នៅ​ប្រទេស​ជា​ច្រើន​សម្រាប់​ដោះស្រាយ​បញ្ហា​ឈឺបំពង់ក ។

ការ​សិក្សា​ផ្នែក​វេជ្ជសាស្ត្រ​បាន​រក​ឃើញ​ថា ការ​បរិភោគ​ផ្លែ​ពុទ្រា និង​សារធាតុ​ចម្រាញ់​របស់វា​មាន​សមត្ថភាព​ជួយ​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម ជំងឺថ្លើម ព្យាបាល​ជំងឺ​ស្លេកស្លាំង និង​ទប់ស្កាត់​ការរីក​លូតលាស់​កោសិកា​ដុំ​សាច់​ដែល​អាច​នាំ​ឱ្យកើត​ជំងឺឈាមសស៊ីឈាមក្រហម ។ សារធាតុ​ចម្រាញ់​ចេញពី​ផ្លែ​ពុទ្រា​ក៏​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​ផង​ដែរ នៅ​ក្នុង​ផលិតផល​ថែរក្សា​ស្បែក ដើម្បី​កាត់​បន្ថយ​ស្នាម​ជ្រីវជ្រួញ បំបាត់​បញ្ហា​ស្បែក​ស្ងួត និង​ព្យាបាល​ការ​ឈឺចាប់​ដោយ​ការ​រលាក ។

ក្រុម​អ្នក​វិទ្យាសាស្ដ្រ​បាន​រក​ឃើញ​ថា សារជាតិ Flavonoids ទាំង​ប្រាំបី​ប្រភេទ​ដែល​មាន​ក្នុង​ផ្លែ​ពុទ្រា​រួម​មាន​ទាំង​សារជាតិ Spinosin និង Swertish ដែល​មាន​លក្ខណៈ​សម្បត្តិ​ជា​ថ្នាំ​រំងាប់​អារម្មណ៍ ដែល​ជា​ហេតុផល​នាំ​ឲ្យ​គេ​ប្រើ​គ្រាប់​ផ្លែ​ពុទ្រា ដើម្បី​ព្យាបាល​ជំងឺ​ថប់​អារម្មណ៍ និង​ជំងឺ​គេង​មិន​លក់​នៅ​ក្នុង​ឱសថ​បុរាណ​ចិន ។

សារធាតុ Phenol Puerarin នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ពុទ្រា​ដែល​អាច​បំផ្លាញ​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី អាច​ជួយ​រក្សា​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល និង​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង ។

Positively impact the liver, Digestion, and Allergies.
សារជាតិ Flavonoids Apigenin មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ព្រមទាំង​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក និង​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រីក​លូតលាស់​ដុំ​សាច់​ដែល​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក និង​មាន​ផល​វិជ្ជមាន​ដល់​ថ្លើម ការ​រំលាយ​អាហារ និង​អា​ឡែក​ស៊ី ។

ផ្លែ​ពុទ្រា​ក៏​មាន​ផ្ទុក​អាស៊ីតអាមីនេ​សំខាន់​ទាំង​១៨​មុខ ដែល​ជួយ​ក្នុង​ការ​បង្កើត​ប្រូ​តេ​អីុ​ន​ច្រើន​ជាង​៥០.០០០​ក្នុង​រាង​កាយ ដែល​បង្ក​ការ​ងាយស្រួល​ដល់​ដំណើរការ​ព្យាបាល​របួស។

ទោះជា​យ៉ាងណា​សូម​ទទួលទាន​ផ្លែ​ពុទ្រា​នៅក្នុង​កម្រិត​មធ្យម ដោយសារ​ពួក​វា​មាន​ជាតិ​ស្ករ Fructose ដែល​អាច​បង្ករ​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នក​បើ​អ្នក​ទទួលទាន​វា​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​ហួសហេតុ ៕