ខេត្តសៀមរាប ៖ ប្រជាពលរដ្ឋដែលនាំគ្នាទិញផ្លែគុយ និងផ្លែសេមាន់ ត ពីអ្នកបេះនៅលើភ្នំគូ លែន និងក្នុងរមណីដ្ឋានអង្គរ ត្អូតត្អែរលក់មិនសូវដាច់ដូចឆ្នាំមុនៗ ព្រោះអ្នកខ្លះខ្លាចកូវីដ ។
អ្នកស្រី ផល្លី រស់នៅស្រុកអង្គរធំ បានរៀបរាប់ប្រាប់ថា គាត់បានទិញផ្លែគុយ ពីបងប្អូនប្រជា ពលរដ្ឋនៅលើភ្នំគូលែន ដែលពួកគាត់ដើរបេះនៅក្នុងព្រៃយកមកលក់ឱ្យគាត់ក្នុង ១គីឡូក្រាម តម្លៃ ២០០០រៀល ដល់ខ្ញុំយកទៅលក់នៅផ្សារលើធំថ្មី ក្នុងក្រុងសៀមរាប វិញមុនដំបូងបាន ១គីឡូក្រាម តម្លៃ ២៣០០០រៀល និង ១ ចង្កោមលក់បាន ១២០០០រៀល ដល់មានផ្ទុះរឿង កូវីដចូលស្រុកខ្មែរ ស្រាប់តែធ្លាក់ដល់កំពូល លក់បានក្នុង ១គីឡូក្រាម់ ៨០០០រៀល និង ១ចង្កោម តម្លៃ ៥០០០រៀលប៉ុណ្ណោះ ។
អ្នកស្រី ភិរម្យ រស់នៅស្រុកប្រាសាទបាគង បានរៀបរាប់ថា គាត់បានទិញផ្លែគុយ និងផ្លែ សេមាន់ ពីផ្សារលើធំថ្មីយកមកដាក់លក់បន្ត នៅតាមដងផ្លូវជាតិលេខ ៦ ព្រោះនៅជិតផ្ទះ ដើម្បីងាយស្រួលដាំបាយឱ្យប្តី មកពីធ្វើចំការផង និង មើលថែទាំកូនផង ។ អ្នកស្រីបន្តថា គាត់ ទិញផ្លែគុយ លើកពីគេក្នុង ១ ចង្កោម តម្លៃ ៣៥០០រៀល ឬ ៤០០០រៀល តាមល្អ ឬ ល្មម ហើយយកមកលក់បន្តក្នុង ១ ចង្កោមតម្លៃ ៨០០០រៀលទៅ ១០០០០រៀល តាមអ្នក តថ្លៃ ឬ អ្នកមិន ត ចំណេញតិចតួចគ្រាន់បានចិញ្ចឹមកូន និងទិញម្ហូប ។ ចំណែកផ្លែសេមាន់ វិញទិញ ក្នុង ១គីឡូក្រាមតម្លៃ ៤៥០០រៀល លក់វិញតម្លៃ ៦០០០រៀល ។
អុំស្រី ដែលរស់នៅមុខប្រាសាទអង្គរវត្ត ក្នុងភូមិត្រពាំងសេះ សង្កាត់គោកចក ក្រុងសៀមរាប បានរៀបរាប់ថា គាត់ទិញពីបងប្អូនយើងនៅក្នុងអង្គរ ដែលពួកគាត់ដើរបេះនៅក្នុងព្រៃឧទ្យាន អង្គរ យកមកលក់ឱ្យគាត់ក្នុង ១ ចង្កោមតម្លៃ ៣០០០រៀល ដល់ខ្ញុំយកមកចងលក់វិញបានក្នុង ១ ចង្កោម តម្លៃ ១២០០០រៀល ។ សូមបញ្ជាក់ផងដែរថា ផ្លែគុយ និងផ្លែសេមាន់ មាននៅក្នុងខែកុម្ភៈដល់ខែមេសា ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ