ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កំហុស៣យ៉ាង ពេលផឹកតែបៃតង បាត់បង់សារធាតុចិញ្ចឹម

18 ម៉ោង មុន

កំហុសខាងក្រោមនៅពេលផឹកតែបៃតងមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព ហើយគួរចៀសវាង ផឹកតែបៃតងនៅពោះទទេ តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុ tannins និង catechins ដែលមានជាតិអាស៊ីតស្រាល។ នៅពេលទទួលទាននៅលើពោះទទេ សមាសធាតុទាំងនេះអាចបង្កើនកម្រិតអាស៊ីតនៅក្នុងក្រពះ…

កំហុសខាងក្រោមនៅពេលផឹកតែបៃតងមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព ហើយគួរចៀសវាង

ផឹកតែបៃតងនៅពោះទទេ

តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុ tannins និង catechins ដែលមានជាតិអាស៊ីតស្រាល។ នៅពេលទទួលទាននៅលើពោះទទេ សមាសធាតុទាំងនេះអាចបង្កើនកម្រិតអាស៊ីតនៅក្នុងក្រពះ ដែលបណ្តាលឱ្យមិនស្រួល និងចង្អោរ។ ក្នុងករណីធ្ងន់ធ្ងរ សមាសធាតុទាំងនេះអាចនាំឱ្យកើតដំបៅក្រពះ ឬចាល់អាស៊ីត។

ជាមួយគ្នានេះដែរ តែបៃតងមានផ្ទុកជាតិកាហ្វេអ៊ីន ដែលអាចជំរុញដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ធ្វើឱ្យចង់ក្អួត ប្រសិនបើផឹកនៅពោះទទេ។

ផឹកតែភ្លាមៗបន្ទាប់ពីអាហារ

តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុ tannin ច្រើន ដែលជាសារធាតុដែលអាចផ្សំជាមួយនឹងជាតិដែកដែលមិនមានជាតិដែក (ប្រភេទជាតិដែកដែលមាននៅក្នុងរុក្ខជាតិ) កាត់បន្ថយសមត្ថភាពស្រូបជាតិដែកទៅក្នុងឈាម។ នេះអាចនាំឱ្យខ្វះជាតិដែក ដែលជាគ្រោះថ្នាក់ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានហានិភ័យនៃភាពស្លេកស្លាំង ឬស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។

មិនត្រឹមតែជាតិដែក តានីន និង catechins ក្នុងតែបៃតងក៏អាចប៉ះពាល់ដល់ការស្រូបយកសារធាតុរ៉ែផ្សេងទៀតដូចជា កាល់ស្យូម និងម៉ាញេស្យូម។ ការផឹកតែភ្លាមៗបន្ទាប់ពីអាហារអាចកាត់បន្ថយប្រសិទ្ធភាពនៃសារធាតុចិញ្ចឹមពីអាហារ។

ការផឹកវត្ថុរាវណាមួយ រួមទាំងតែបៃតង ភ្លាមៗបន្ទាប់ពីញ៉ាំអាហារ អាចរំលាយទឹករំលាយអាហារក្នុងក្រពះ ដោយកាត់បន្ថយសមត្ថភាពរំលាយអាហាររបស់វាយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។

ផឹកតែបៃតងល្ងាចពេក

តែបៃតងមានផ្ទុកជាតិកាហ្វេអ៊ីន ប្រសិនបើផឹកនៅពេលល្ងាច ជាពិសេសមុនពេលចូលគេង អាចបណ្តាលឱ្យគេងមិនលក់។ ពេលវេលាដ៏ល្អបំផុតដើម្បីផឹកតែគឺនៅពេលព្រឹក ឬពេលរសៀល៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ