ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

បន្លែ៦ប្រភេទ មាន​ជាតិ​ដែក​ច្រើន ល្អ​សម្រាប់​ឈា.ម​

3 ថ្ងៃ មុន

​ជាតិ​ដែក​គឺជា​មីក្រូ​សារជាតិ​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​សុខភាព​មនុស្ស​។ កង្វះ​ជាតិ​ដែក​នឹង​បន្ថយ​ចំនួន​កោសិកា​ឈាមក្រហម ដែល​បណ្តាលឱ្យមាន​ភាព​ស្លេកស្លាំង​។​ ​ខាងក្រោម​នេះ​ជា​បន្លែ​មួយចំនួន​ដែល​សម្បូរ​ជាតិ​ដែក ដែល​អ្នក​អាច​បន្ថែម​ទៅក្នុង​អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​អ្នក​។​ spinach spinach គឺជា​បន្លែ​ស្លឹក​ពណ៌​បៃតង​ខ្មៅ ដែលមាន​ជាតិ​ដែក​ច្រើន​។ spinach…

​ជាតិ​ដែក​គឺជា​មីក្រូ​សារជាតិ​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​សុខភាព​មនុស្ស​។ កង្វះ​ជាតិ​ដែក​នឹង​បន្ថយ​ចំនួន​កោសិកា​ឈាមក្រហម ដែល​បណ្តាលឱ្យមាន​ភាព​ស្លេកស្លាំង​។​

​ខាងក្រោម​នេះ​ជា​បន្លែ​មួយចំនួន​ដែល​សម្បូរ​ជាតិ​ដែក ដែល​អ្នក​អាច​បន្ថែម​ទៅក្នុង​អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​អ្នក​។​

spinach

spinach គឺជា​បន្លែ​ស្លឹក​ពណ៌​បៃតង​ខ្មៅ ដែលមាន​ជាតិ​ដែក​ច្រើន​។ spinach 3 ពែង​អាច​ផ្តល់​ជាតិ​ដែក​ប្រហែល 18mg ។ លើសពីនេះ វា​ក៏មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​សំខាន់ៗ​ជាច្រើន​ទៀត beta-carotene, folate, vitamin C, calcium ។​

​ប្រូ​ខូ​លី​

​ប្រូ​ខូ​លី ជា​អាហារ​ដែល​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដូចជា វីតាមីន A, C, K, ម៉ាញេស្យូម ប្រូតេអ៊ីន កាល់ស្យូម ក្រូ​មី​ញ៉ូ​ម និង​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត ដែល​ជួយ​បង្កើន​ការ​ស្រូបយក​ជាតិ​ដែក​ក្នុង​រាងកាយ​។ ប្រូ​ខូ​លី មួយ​ពែង​អាច​ផ្តល់​ជាតិ​ដែក 1 មី​លី​ក្រាម​។​

​ខាត់ណា​

​ខាត់ណា​ជា​បន្លែ​ស្លឹក​ដែល​សម្បូរ​ជាតិ​ដែក​។ ខាត់ណា 3 ពែង​អាច​ផ្តល់​ជាតិ​ដែក 3.6mg ។ លើសពីនេះទៅទៀត វា​ក៏មាន​ផ្ទុក​នូវ​ជាតិ​សរសៃ វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ជាច្រើន​ទៀត ជាពិសេស​កាល់ស្យូម​។​

​ពពួក​សណ្តែក​

​ពពួក​សណ្តែក​មួយ​ពែង​ផ្តល់​ជាតិ​ដែក​ច្រើនជាង​សាច់គោ 224 ក្រាម​។ លើសពីនេះ វា​ក៏​ផ្ទុក​នូវ​ជាតិ​សរសៃ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​ប្រូតេអ៊ីន​យ៉ាងច្រើន​ផងដែរ​។​

​ស្ពៃ​តឿ​

​ស្ពៃ​តឿ មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន A ច្រើន​។ ស្ពៃ​តឿ​មួយ​ពែង​អាច​ផ្តល់​ជាតិ​ដែក 1.8 មី​លី​ក្រាម​។

​ទំពាំង​បារាំង

​ទំពាំង​បារាំង 100 ក្រាម​អាច​ផ្តល់​ជាតិ​ដែក​ប្រហែល 2.1mg ។ លើសពីនេះ បន្លែ​នេះ​ក៏មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន A, C, K កាល់ស្យូម និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​យ៉ាងច្រើន​ផងដែរ​៕​

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ