ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កម្លាំងចម្រុះ​ចុះ​​ត្រួតពិនិត្យគុណភាព នៅទីតាំង​សិប្បកម្ម​ផលិត​ទឹកម្ទេស ប្រហិត និង​ទឹកស៊ុប​

9 ឆ្នាំ មុន

រាជធានី​ភ្នំពេញ ៖ នគរបាល​នាយកដ្ឋាន​ប្រឆាំង​បទល្មើស​សេដ្ឋកិច្ច​ក្រសួងមហាផ្ទៃ និង​មន្ត្រី​នាយកដ្ឋាន​កាំកុងត្រូល នៃ​ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម កាលពី​ព្រឹក​ថ្ងៃ​ទី​២០ មីនា បាន​សហការ​គ្នា​ត្រួតពិនិត្យ​សិប្បកម្ម​

រាជធានី​ភ្នំពេញ ៖ នគរបាល​នាយកដ្ឋាន​ប្រឆាំង​បទល្មើស​សេដ្ឋកិច្ច​ក្រសួងមហាផ្ទៃ និង​មន្ត្រី​នាយកដ្ឋាន​កាំកុងត្រូល នៃ​ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម កាលពី​ព្រឹក​ថ្ងៃ​ទី​២០ មីនា បាន​សហការ​គ្នា​ត្រួតពិនិត្យ​សិប្បកម្ម​ផលិត​ប្រហិត ទឹកម្ទេស នឹង​ទឹក​ស៊ុប មួយ​កន្លែង ស្ថិត​នៅផ្ទះ​លេខ​១៥៦Eo តាម​បណ្តោយ​ផ្លូវ​លេខ​១៤៣ សង្កាត់​បឹង​កេងកង​ទី​២ ខណ្ឌចំការមន ប្រយោជន៍​ដើម្បី​វិនិច្ឆ័យ​ពី​គុណភាព ។

ការ​ចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​នេះ ដឹកនាំ​ដោយ​លោក​ឧត្តមសេនីយ៍ត្រី ឡុ​ង ស្រេង អនុប្រធាន នាយកដ្ឋាន​នគរបាល​ប្រឆាំង​បទល្មើស​សេដ្ឋកិច្ច​ក្រសួងមហាផ្ទៃ និង​លោក គង់ វុ​ទ្ធី មន្ត្រី​កាំកុងត្រូល ។ អ្នកស្រី សុខ ណៃ អាយុ​៥២ ឆ្នាំ ជា​ម្ចាស់​សិប្បកម្ម​ខាងលើ បាន​រៀបរាប់​ប្រាប់​សមត្ថកិច្ច​ថា សិប្បកម្ម​ប្រហិត​សាច់​គោ​និង​ប្រហិត​សាច់​ជ្រូក របស់​គាត់ ដំណើរការ​ច្រើន​ឆ្នាំ​ហើយ មានច្បាប់​អនុញ្ញាត​ត្រឹមត្រូវ​ពី​ក្រសួង​-​មន្ទីរ​ពាក់ព័ន្ធ ។ សិប្បកម្ម​ប្រហិត​នេះ ពេល​ព្រឹក​ឡើង​ត្រូវការ​យក​សាច់​ប្រហិត​ទៅ​ស្រុស​នឹង​ទឹក​ក្តៅ​ឲ្យ​ឆ្អិន និង​ច្រក​ស្បោង​ប្លា​ស្ទិ​ក​ដើម្បី​យក​ទៅ​លក់​លើ​ទីផ្សារ ។

អ្នកស្រី​បន្ត​ថា ក្រោយ​ពេល​យើង​ស្រុស​វា​ហើយ ទឹក​ក្តៅ​ដែល​ស្រុស​នោះ យើង​ដង​ដាក់​ក្នុង​ធុង​ជ័រ​ចំណុះ​ប្រមាណ​១០០​លី​ត្រ ទុក​លក់​ទៅ​ឱ្យ​អ្នក​ធ្វើ​គុយទាវ ឬ​អ្នកលក់​ស៊ុប​ផ្សេង​ៗ​ក្នុង​រាជធានី​ភ្នំពេញ ក្នុង​១​ប៊ីដុង​តម្លៃ​២.០០០​រៀល លក់​១​ថ្ងៃ​បាន​រាប់​សិប​ប៊ីដុង ហើយ​ប្រាក់​ដែល​បាន​ពី​ការ​លក់​ទឹក​ស្រុស​ប្រហិត​នេះ ទុក​សម្រាប់​ឲ្យ​កម្មករ​ចាយវាយ​ក្រៅពី​ប្រាក់ខែ ហើយ​នៅ​ពេល​ណា​លក់​សល់ ទឹក​ប្រហិត​នេះ​ត្រូវ​បាន​ចាក់ចោល​ទៅ​ក្នុង​លូ ។ ឯ​ទឹកម្ទេស​ក៏​យើង​ផលិត​នៅ​ទី​នេះ​ដែរ ដែល​ម៉ូយ​នៅ​តាម​ផ្សារ​មក​ទិញ​ជា​ហូរហែ ។

ទាក់ទង​នឹង​ការ​ចុះ​ទៅ​ពិនិត្យ​សិប្បកម្ម​ផលិត​សាច់​ប្រហិត និង​ទឹកម្ទេស​មួយ​កន្លែង​នេះ លោក​ឧត្តមសេនីយ៍ត្រី ឡុ​ង ស្រេង ថ្លែង​ថា កន្លង​មក​មាន​ព័ត៌មាន​ជា​ច្រើន​បាន​ផ្សព្វផ្សាយ ដោយ​ដាក់​ការ​សង្ស័យ​លើ​រឿង​ទឹក​ស៊ុប​ថា​នាំ​ចូល​ពី​ប្រទេស​វៀតណាម ហើយ​ទឹក​ស៊ុប​នោះ​មាន​ដាក់ បញ្ចូល​សារជាតិ​គីមី ជា​ហេតុ​ធ្វើ​ឲ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​អ្នក​បរិភោគ ទើប​លោកនាយ​ឧត្តមសេនីយ៍ នេ​ត សា​វឿ​ត អគ្គស្នងការ​នគរបាល​ជាតិ ចេញ​បទបញ្ជា​មក​នាយកដ្ឋាន​នគរបាល​ប្រឆាំង​បទល្មើស​សេដ្ឋកិច្ច ដែល​មាន​លោក​ឧត្តមសេនីយ៍ឯក ជា សុ​មេធី អគ្គស្នងការ​រង​នគរបាល​ជាតិ និង​ជា​ប្រធាន​នាយកដ្ឋាន ចាត់តាំង​មន្ត្រី​ជំនាញ​ឲ្យ​ចុះ​សិក្សា និង​ស្រាវជ្រាវ​រក​ករណី​នេះ​ជា​បន្ទាន់ ។ ជា​បន្តបន្ទាប់ កម្លាំង​ជំនាញ​បាន​សហការ​ជាមួយ​កាំកុងត្រូល ចុះ​ពិនិត្យ​តាម​សិប្បកម្ម​ធ្វើ​ប្រហិត និង​ឃើញ​ថា ពិតជា​មានការ​យក​ទឹក​ស្រុស​ប្រហិត ទៅ​លក់​តាម​ហាង​គុយទាវ និង​ហាង​លក់​ស៊ុប​នានា​ក្នុង​រាជធានី​ភ្នំពេញ និង​តាម​បណ្តា​ខេត្ត​មែន ។

លោក ឡុ​ង ស្រេង អះអាង​ថា មិន​មានការ​នាំ​ចូល​ទឹក​ស៊ុប​មក​ពី​ប្រទេស​វៀតណាម​ទេ ។ នៅ​ពេល​កម្លាំង​ជំនាញ​ចុះ​ទៅ​ដល់​សិប្បកម្ម​របស់​អ្នកស្រី សុខ ណៃ សមត្ថកិច្ច​ជំនាញ​កាំកុងត្រូល បាន​យក​ទឹក​ស៊ុប​១​ប៊ីដុង​ចំណុះ​៣០​លី​ត្រ ទៅ​ត្រួតពិនិត្យ ដើម្បី​រក​ជាតិ​គីមី ឬ​ធាតុ​ផ្សំ​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​អ្នក​បរិភោគ ឯ​លទ្ធផល​យ៉ាងណា​នោះ នឹង​បង្ហាញ​ឱ្យ​ដឹង​នៅ​ពេល​ក្រោយ​៕