ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ក្រសួង​ទេ​សចរណ៍ណែ​នាំ​​ឱ្យ​រៀបចំ​ពង្រឹង​ផលិត​ផល​ទេសចរណ៍​ក្នុង​ឱកាស​បុណ្យ​ចូលឆ្នាំ​

11 ឆ្នាំ មុន

រាជ​ធានី​ភ្នំពេញ ៖ ក្រសួង​​ទេសចរ​​បានចេញនូវសារា​ចរណ៍​ណែ​នាំ​ដល់មន្ទីរទេស​​ចរណ៍​រាជធានី​​ខេត្ត-ក្រុង ឱ្យរៀបចំនូវការ​ពង្រឹង​នូវ​ផលិតផលទេសចរណ៍​ ក្នុងឱកាសបុណ្យ​ចូលឆ្នាំប្រពៃណីជាតិខ្មែរ សំដៅថែ​រក្សាសណ្តាប់​ធ្នាប់​សុវត្ថិភាព សន្តិសុខ ​ព្រមទាំង​លើក​កម្ពស់​សិល្បៈវប្បធម៌ ​បំផុសការចូលរួមគាំទ្រ​ និងលេងល្បែង​ប្រជាប្រិយប្រពៃណីជាតិ​ខ្មែរ​តាមមូលដ្ឋាន​ទាក់ទាញភ្ញៀវ​ទេស​ចរ​ឱ្យ​ចាប់​

រាជ​ធានី​ភ្នំពេញ ៖ ក្រសួង​​ទេសចរ​​បានចេញនូវសារា​ចរណ៍​ណែ​នាំ​ដល់មន្ទីរទេស​​ចរណ៍​រាជធានី​​ខេត្ត-ក្រុង ឱ្យរៀបចំនូវការ​ពង្រឹង​នូវ​ផលិតផលទេសចរណ៍​ ក្នុងឱកាសបុណ្យ​ចូលឆ្នាំប្រពៃណីជាតិខ្មែរ សំដៅថែ​រក្សាសណ្តាប់​ធ្នាប់​សុវត្ថិភាព សន្តិសុខ ​ព្រមទាំង​លើក​កម្ពស់​សិល្បៈវប្បធម៌ ​បំផុសការចូលរួមគាំទ្រ​ និងលេងល្បែង​ប្រជាប្រិយប្រពៃណីជាតិ​ខ្មែរ​តាមមូលដ្ឋាន​ទាក់ទាញភ្ញៀវ​ទេស​ចរ​ឱ្យ​ចាប់​អារម្មណ៍​កាន់តែខ្លាំង ចំពោះប្រទេសកម្ពុជា​យើង ។

យោង​តាមសារាចរណែនាំក្រសួង​ទេសចរណ៍​ បានលើកឡើង​នូវ​ចំណុចចំនួន​៧​សំខាន់ៗ សម្រាប់​គ្រប់​មន្ទីរ​ទេស​ចរណ៍​ខេត្ត​-រាជធានី​អនុ​វត្តដែលរួមមាន ៖ ទី១-​មន្ទីរ​ទេសចរណ៍​​នីមួយៗ​​ត្រូវសហការ​ជាមួយអាជ្ញាធរដែនដី​ និងសមត្ថ​កិច្ច​គ្រប់​លំដាប់ថ្នាក់​ ដើម្បីធានា​សន្តិ​សុខ សុវត្ថិភាព សណ្តាប់ធ្នាប់ចរាចរណ៍ទីចំណត​ជូន​ភ្ញៀវទេសចរឱ្យ​បានល្អ​ប្រសើរ ។

ទី២-ត្រូវសហការ​ជាមួយមន្ទីរ​វប្បធម៌ និងវិចិត្រ​សិល្បៈ​មន្ទីរអប់រំ​យុវជន និងកីឡា បំផុស​ចលនាឱ្យ​ការប្រឡង​ច​ម្រៀង​បុរាណ​សម័យ កំណាព្យ អាយ៉ៃ ចាប៉ី នៅតាមរាជធានី-ខេត្ត សង្កត់ធ្ងន់លើខ្លឹមសារស្តីពីសក្តានុពល និងសកម្មភាពទេសចរណ៍​ដែលមាន​ក្នុង​មូល​ដ្ឋាន ។ ត្រូវ​រៀបចំឲ្យមានល្បែង​ប្រជាប្រិយ​គ្រប់ប្រភេទនៅតាមរមណីយ​ដ្ឋានទៅតាមប្រពៃណីជាតិខ្មែរ​ដូចជាបោះអង្គញ់ ចោល​ឈូង ទាញ​ព្រ័ត្រ លាក់​កន្សែង ស្តេចចង់។ល។ ម្យ៉ាងវិញទៀត ត្រូវជួយ​សម្រួល​ និងរៀបចំឱ្យ​មាន​ការសម្តែង​របាំត្រុដិនៅតាម​​គោលដៅ​សំខាន់ៗ ដូចជា​​សណ្ឋាគារ ភោជនីយ​​ដ្ឋាន និង​កន្លែង​​កម្សាន្ត​​ផ្សេងៗ ។

ទី៣-សហ​ការ​​ជាមួយ​មន្ទីរសុខា​ភិបាល ដើម្បីធ្វើការ​ណែនាំ​ម្ចាស់​មូល​ដ្ឋាន​​អាជីវកម្ម សេវាកម្ម​ទេស​ចរណ៍ ពិសេសភោជនីយដ្ឋាន អាហារ​ដ្ឋានប្រជា​ពលរដ្ឋ និងភ្ញៀវទេសចរណ៍​ឱ្យ​ចូលរួមថែរក្សាអនាម័យ ដោយលុបបំបាត់ការបោះសំរាម កាក​សំណល់​ផ្សេងៗ​ក្រៅ​ធុង ឬកន្ត្រក​សំរាម និងត្រូវចាត់វិធានការតាម​ច្បាប់រូបភាព ដើម្បីធានាឱ្យ​បានអនាម័យក្នុងភោជនីយដ្ឋាន រួមទាំងបន្ទប់ទឹក បង្គន់​អនា​ម័យត្រូវធានាឱ្យបានល្អប្រសើរ ។

ទី៤-​ត្រូវសហការជាមួយប្រតិបត្តិករ​ទេសចរណ៍​ចូលរួមពង្រឹងគុណ​ភាពផលិតផល​ទេសចរណ៍​ចូលរួមទប់​ស្កាត់ការជួញដូរ​ប្រើ​ប្រាស់​គ្រឿង​ញៀន និង​ស៊ីសា ការធ្វើអាជីវកម្មជួញដូរ​ផ្លូវភេទ​លើកុមារ និងទប់ស្កាត់រាល់​សកម្មភាព​ក្មេង​ទំនើង​ និងត្រូវអនុវត្ត​តាមច្បាប់​ និង​ការណែនាំរ​បស់រដ្ឋលើកម្ពស់គុណភាពសេវាកម្ម និងអនាម័យម្ហូបអាហារ ព្រមទាំងរក្សាតម្លៃផលិតផលិតផល​និងសេវាឱ្យ​បាន​សម​រម្យ​មិនឱ្យ​មានការតម្លៃថ្លៃចំពោះសណ្ឋាគារ​ផ្ទះសំណាក់ និងម្ហូបអាហារ ។

ទី៥-​គ្រប់មន្ទី​រទេសចរណ៍រាជធានី-ខេត្ត ត្រូវសហការជាមួយអាជ្ញាធរមូលដ្ឋាន និងប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយតាមកាសែត វិទ្យុ ទូរទស្សន៍ ដើម្បី​ផ្សព្វផ្សាយស្ប៉តទេសចរណ៍ដែលបានអប់រំ និងចូលរួមជម្រុញចលនាប្រលងប្រណាំង​រមណីយដ្ឋាន​ស្អាត ។ ដោយឡែកមន្ទីរ​ទេសចរណ៍ខេត្តសៀមរាប ត្រូវខិតខំសហការជាមួយសហភាពសហព័ន្ធយុវជនកម្ពុជា​ ដើម្បីចូលរួមរៀបចំព្រឹត្តិ​ការអង្គរសង្រ្កាន្ត​នៅ​អង្គរឱ្យបានជោគជ័យល្អប្រសើរ ។

ទី៦-​មន្ទីរទេសចរណ៍ត្រូវសហការគ្នាចុះតាម​គោលដៅទេសចរណ៍​សំខាន់ៗ ​ដើម្បីអប់រំផ្សព្វផ្សាយការ​បញ្ជ្រាប​ការយល់ដឹងជា​សាធា​រណៈដ​ល់ភ្ញៀវទេសចរ និងប្រជាពលរដ្ឋ ។

ទី៧-គ្រប់មន្ទីរទេសចរណ៍រាជធានី-ខេត្ត ត្រូវជម្រុញឱ្យ​ម្ចាស់សណ្ឋាគារ ផ្ទះសំណាក់ ភោជនីយដ្ឋាន រមណីយដ្ឋាន ទេសចរណ៍​ទាំងអស់​ចាក់​ផ្សាយស្ប៉តអប់រំនៅតាមកន្លែងទទួលភ្ញៀវសម្រាប់ឱ្យភ្ញៀវ​ទេសចរ​ទស្សនា ។