ទឹកក្រូចមួយកំប៉ុងមានចំណុះ360មីល្លីលីត្រផ្ទុកជាតិស្ករប្រមាណជា8ស្លាបព្រាកាហ្វេធ្វើឱ្យអ្នកចូលចិត្តប្រឈមនឹងហានិភ័យអ្នកស្រាវជ្រាវបានព្រមានថា ទទួលទានអាហារ ដែលផ្ទុកទៅដោយសារធាតុស្ករច្រើនអាចបង្កើនអត្រាស្លាប់ពីជំងឺបេះដូងទ្វេដង ។
នៅក្នុងការអង្កេតតាមដានរយៈពេល៥ឆ្នាំក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវរបស់សហរដ្ឋអាមេរិកបានរកឃើញពីទំនាក់ទំនងដ៏គួរឱ្យភ័យព្រួយមួយរវាងការប្រើប្រាស់ស្ករយ៉ាងច្រើនលើសលប់មាននៅក្នុងភេសជ្ជៈកំប៉ុង ទឹកក្រូចកំប៉ុង ទឹកផ្លែឈើកំប៉ុង អាហារកែច្នៃទៅនឹងការស្លាប់ហើយជំងឺបេះដូង ។ ពួកអ្នកស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា អ្នកដែលផឹកភេសជ្ជៈដូចមានរៀបរាប់មកខាងដើមមួយកំប៉ុងក្នុងមួយថ្ងៃជាប្រចាំគឺគ្រប់គ្រាន់ដើម្បីបង្កើនអត្រាស្លាប់ហើយជំងឺបេះដូងដល់ទៅ១ភាគ៣ ។ សម្រាប់អ្នកដែលផឹកភេសជ្ជៈទាំងនេះដល់ទៅ១/៤នៃកាឡូរីប្រចាំថ្ងៃដែលបានមកពីស្ករ អត្រាស្លាប់គឺកើនឡើងទ្វេដង ។
នៅក្នុងទឹកក្រូចឬទឹកផ្លែឈើមួយកំប៉ុងចំណុះ ៣៦០មិល្លីលីត្រផ្ទុកស្ករប្រមាណជា ៨ស្លាបព្រាកាហ្វេ ។ ដូច្នេះប្រសិនជាមនុស្សម្នាក់ផឹកមួយកំប៉ុងរៀងរាល់ថ្ងៃ គឺអាចបង្កើនការស្លាប់ពីជំងឺបេះដូងដល់២៩ភាគរយធៀបទៅនឹងអ្នកដែលផឹកត្រឹមមួយកំប៉ុងឬតិចជាងមួយកំប៉ុងក្នុងមួយសប្តាហ៍ ។
យ៉ាងណាក៏ដោយ មូលហេតុជាក់ច្បាស់ណាមួយអំពីផលប៉ះពាល់សុខភាពរបស់ស្ករមិនត្រូវបានក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវលើកយកមកបង្ហាញនោះទេ ។ អ្វីដែលជាការពន្យល់តែមួយគត់គឺថា ការប្រើប្រាស់ស្ករច្រើននាំឱ្យធាត់ឡើងទម្ងន់ ធ្វើឱ្យបេះដូងមានបញ្ហា។ ក្រៅពីនេះការប្រើប្រាស់ស្ករច្រើនមានផលប៉ះពាល់ដោយឯករាជ្យទៅលើរាងកាយដែលគេមិនទាន់អាចយល់បាននៅឡើយ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ