លទ្ធផលនៃការសិក្សាថ្មីមួយពីសាកលវិទ្យាល័យម៉ាឌ្រីដ ប្រទេសអេស្ប៉ាញបង្ហាញថា ប្រេងឆាអូលីវផ្តល់ផលល្អដល់សុខភាពឆ្អឹង ។ បន្ទាប់ពីបញ្ចប់គម្រោងពិសោធរយៈពេល២ឆ្នាំ ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា បណ្តាអ្នកស្ម័គ្រចិត្តធ្វើពិសោធដែលប្រើប្រាស់ប្រេងឆាអូលីវក្នុងរបបអាហារជាធម្មតាកម្រិតប្រូតេអីុន Osteocalcinរបស់គេកើនឡើងខ្ពស់ ហើយដែលកំណើនប្រូតេអីុននេះគឺបញ្ជាក់ពីភាពរឹងមាំរបស់ឆ្អឹង ។ បន្ថែមពីលើនេះ ប្រូតេអីុន Osteocalcin ក៏អាចជួយទប់ស្កាត់រ៉េស៊ីស្តង់អ័រម៉ូនអាំងស៊ុយលីនបានផងដែរ ។
ការសិក្សាមួយផ្សេងទៀតរបស់ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវសាកលវិទ្យាល័យ University of Athens ប្រទេសក្រិកបង្ហាញថា ស្ត្រីដែលទទួលទានរបបអាហារសម្បូរដោយប្រេងអូលីវ និងមានសាច់ក្រហមតិចតួចចាប់តាំងពីវ័យធំដឹងក្តី ធ្វើឱ្យដង់ស៊ីតេឆ្អឹងកាន់តែមានភាពល្អប្រសើរ ។
ដោយឡែក ការសិក្សាស្រាវជ្រាវដោយអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រដើមកំណើតឥណ្ឌារកឃើញថា hydroxy-tyrosol ជាសមាសធាតុសំខាន់ក្នុងប្រេងអូលីវអាចជួយទប់ស្កាត់ការកើតមានជំងឺមហារីកសុដន់ចំពោះស្ត្រីវ័យអស់ដំណើររដូវ ។
វេជ្ជបណ្ឌិត Tejal Patel ឯកទេសជំងឺដុំពកសាច់ប្រចាំមជ្ឈមណ្ឌលជំងឺមហារីក Houston Methodist ថ្លែងថា៖« យើងបានដឹងអំពីទំនាក់ទំនងគ្នារវាងដង់ស៊ីតេសុដន់និងមហារីកសុដន់ ។ ការថយចុះដង់ស៊ីតេត្រឹមតែ១ភាគរយគឺអាចបន្ថយហានិភ័យមហារីកសុដន់ជិត២ភាគរយ »។
ក្រៅពីនេះ ប្រេងអូលីវត្រូវគេរកឃើញផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍មួយចំនួនទៀតដល់សុខភាពក្នុងនោះមានដូចជា កាត់បន្ថយឱកាសកើតជំងឺបេះដូង ការរលាកផ្សេងៗ និងបញ្ចុះទម្ងន់ខ្លួនជាដើម ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ