ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ប្រជាពលរដ្ឋ​មួយ​ចំនួន​ពុល​ទឹក និង​ធ្លាក់ខ្លួន​ឈឺ ក្រោយ​ការ​ទទួលទាន​ទឹក​មិន​ស្អាត

5 ឆ្នាំ មុន
  • ភ្នំពេញ

រាជធានី​ភ្នំពេញ ៖ ការ​ជ្រើសរើស​ទឹក​ពិសារ​ឲ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ គឺ​ផ្តល់​ផលប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​រាង​កាយ និង​ជួយ​ឲ្យ​សុខ​ភាពរឹងមាំ ក៏​ប៉ុន្តែ​ការ​ពិសា​ទឹក​មិន​ស្អាត គ្មាន​ប្រភព​ច្បាស់លាស់​នឹង​បង្ក​ហានិភ័យ​ដល់​ជីវិត តួយ៉ាង​ថ្មី​ៗ​នេះ​មាន​ប្រជាពលរដ្ឋ​កម្ពុជា​នៅ​ខេត្ត​មណ្ឌល​គី​រី និង​ខេត្តក្រចេះ បាន​ពុល​ទឹក…

រាជធានី​ភ្នំពេញ ៖ ការ​ជ្រើសរើស​ទឹក​ពិសារ​ឲ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ គឺ​ផ្តល់​ផលប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​រាង​កាយ និង​ជួយ​ឲ្យ​សុខ​ភាពរឹងមាំ ក៏​ប៉ុន្តែ​ការ​ពិសា​ទឹក​មិន​ស្អាត គ្មាន​ប្រភព​ច្បាស់លាស់​នឹង​បង្ក​ហានិភ័យ​ដល់​ជីវិត តួយ៉ាង​ថ្មី​ៗ​នេះ​មាន​ប្រជាពលរដ្ឋ​កម្ពុជា​នៅ​ខេត្ត​មណ្ឌល​គី​រី និង​ខេត្តក្រចេះ បាន​ពុល​ទឹក និង​ធ្លាក់ខ្លួន​ឈឺ​រហូត​ចូល​សម្រាក​ក្នុង​មន្ទីរ​ពេទ្យ​​ទៀត​ផង ។

នៅ​កម្ពុជា គឺ​មាន​ប្រភព​ទឹកជា​ច្រើន​សម្រាប់​ប្រជាពលរដ្ឋ​យក​ទៅ​ទទួលទាន និង​ប្រើ​ប្រាស់​​សម្រាប់​ជីវភាព​ប្រចាំ​ថ្ងៃ ព្រោះ​ទឹក​មាន​សារសំខាន់​បំផុត​សម្រាប់​ជីវិត​មនុស្ស សត្វ និង​រុក្ខជាតិ ។ ហេតុ​ដូច្នេះ​ហើយ​ការ​ទទួលទាន​ទឹក​មិន​ស្អាត ទឹក​មាន​សារធាតុ​គីមី ឬ​ក៏​ទទួលទាន​ទឹក​ដែល​មាន​មេរោគ គឺ​ប៉ះពាល់​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​សុខភាព​របស់​មនុស្ស ។

ដូច្នេះ​ការ​ទទួលទាន​ទឹកអាល់កាឡាំង គឺ​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​រាង​កាយ និង​សុខ​ភាព​របស់​មនុស្ស ។ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ហាត់ប្រាណ លេង​កីឡា ឬ​ធ្វើ​សកម្មភាព​ទូទៅ គឺ​លោក​អ្នក​នឹង​បាត់បង់​ជាតិ​ទឹក​ពី​ក្នុង​ខ្លួន ដូច្នេះ​ការ​ជ្រើសរើស​ទឹក​ដែល​មាន​អាល់​កា​ឡាំង និង​កម្រិត pH ខ្ពស់ គឺ​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​មនុស្ស និង​ជួយ សម្រួល​បញ្ហា​ក្រពះ និង​ពោះវៀន និង​ជួយ​សម្រួល​អាកា​រៈ​ឈឺ​សាច់ដុំ​នឹង​សន្លាក់ ជាដើម​។

តួយ៉ាង​ទឹក​ពិសា Walplus គឺជា​ទឹក​ពិសា​ដែល​មាន​កម្រិត pH8.0 ដំបូង​គេ​បំផុត​នៅ​កម្ពុជា ។ Walplus គឺជា​ទឹក​ពិសា​ត្រូវ​បាន​ផលិត​ឡើង តាម​បច្ចេកទេស​ទំនើប​ចុង​ក្រោយ​ពី​ប្រទេស​ជប៉ុន ធ្វើ​ឲ្យ​ទឹក​ស្អាត​ល្អ គុណភាព និង​អភិវឌ្ឍន៍​បូក​ជាមួយនឹង​កម្រិត pH8.0 ដែល​ក្លាយជា​ទឹក​លំដាប់​អាល់​កា​ឡាំង​ពេញលេញ សម្រាប់​សុខភាព​មនុស្សគ្រប់​វ័យ ។

Walplus ឆ្លងកាត់​ការ​ត្រួតពិនិត្យ​ពី​ក្រសួង​សិប្បកម្ម និង​ឧស្សាហកម្ម និង​វិទ្យាស្ថាន​ប៉ាស្ទ័រ​កម្ពុជា ជាមួយ​គ្នា​នេះ​ផង​ដែរ ការ​ពិសា​ទឹក Walplus ដែល​ជា​ទឹក​ពិសា​មាន​កម្រិត pH8.0 ដំបូង​គេ​បំផុត​នៅ​កម្ពុជា លោក​អ្នក​នឹង​ទទួល​បាន​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា​៖

​+ ជួយ​សម្រួល​បញ្ហា​ក្រពះ និង​ពោះវៀន
​+ ជួយ​សម្រួល​អាកា​រៈ​ឈឺ​សាច់ដុំ​នឹង​សន្លាក់
​+ ជួយ​តម្រងនោម និង​ព​ន្លឿ​ន​ការ​ច្រោះ​នៃ​តម្រងនោម
​+ ជួយ​បន្សាប​ជាតិ​អាស៊ីត មាន​ប្រសិទ្ធភាព​បំផុត
​+ ជួយ​ឲ្យ​សរីរាង្គ​ស្រូប​យក​ទឹក​ទៅ​បំពេញ​រាង​កាយ​បាន​លឿន
​+ បង្កើន​សមត្ថភាព​ខួរក្បាល ជួយ​ឲ្យ​អារម្មណ៍​ស្រស់ស្រាយ
​+ ត្រាំ​ជាមួយ​បន្លែ ធ្វើ​ឲ្យ​បន្លែ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​អាស៊ីត និង​សារធាតុ​គីមី
​+ ធ្វើ​ឲ្យ​សុខភាព​ឈាមមាន​ភាពល្អ និង​ជួយ​បង្កើន​អុក​ស៊ី​សែន​ក្នុង​ឈាម
​+ ជួយ​រក្សា​បរិមាណ​ដ៏​សម​ស្រប ដើម្បី​សុខភាព​សរីរាង្គ ខួរក្បាល និង​អាកា​រៈ​អស់កម្លាំង
គុណភាព​ល្អ លើស​ពី​ទឹក​សុទ្ធ​ធម្មតា​។

សូម​បញ្ជាក់​ថា ពាក្យ​ថា pH មាន​ន័យ​ពេញ​គឺ «potential of Hydrogen» ឬ​ប្រែ​ថា «​សក្តានុពល​នៃ​អ៊ីដ្រូសែន​» ។ ដូច្នេះ រង្វាស់​ទឹក​អាស៊ីត ឬ​អាល់​កា​ឡាំង​នៃ​សារធាតុ​រលាយ​ក្នុង​ទឹក​របស់ pH ។ តម្លៃ pH គឺ​រាប់​ចាប់លេខ​ពី ១ ដល់ ១៤ ដោយ​លេខ ៧ ជា​ចំណុចកណ្តាល (​អព្យាក្រឹត​) ។ តម្លៃ ឬ​កម្រិត​នៃ pH នៅ​ខាងក្រោម​លេខ ៧ បង្ហាញ​ថា មាន​ជាតិ​អាស៊ីត ជា​ពិសេស​កម្រិត pH កាន់តែ​តូច​ៗ​ទៅ ឬ​ចំនួន​ថយ​ចុះ​ដល់​កម្រិត ១ ជា​សារធាតុ​អាស៊ីតខ្លាំង​បំផុត​។

សម្រាប់​តម្លៃ ឬ​កម្រិត​នៃ pH ឈរ​លើ​លេខ ៧ បង្ហាញ​ថា ទឹក​មាន​អាល់​កា​ឡាំង​ច្រើន និង​កាន់តែ​មាន​អាល់​កា​ឡាំង​កើនឡើង​នៅ​ពេល pH មាន​កើនឡើង​ដល់​លេខ ១៤ ដែល​ជា​ទឹក​មាន​អាល់​កា​ឡាំង​ខ្ពស់​បំផុត​។ ដូច្នេះ​ការ​ទទួលទាន​ទឹក​មាន​អាល់​កា​ឡាំង​កាន់តែ​កើន គឺ​កាន់តែ​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ