រាជធានីភ្នំពេញ ៖ ការជ្រើសរើសទឹកពិសារឲ្យបានត្រឹមត្រូវ គឺផ្តល់ផលប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់រាងកាយ និងជួយឲ្យសុខភាពរឹងមាំ ក៏ប៉ុន្តែការពិសាទឹកមិនស្អាត គ្មានប្រភពច្បាស់លាស់នឹងបង្កហានិភ័យដល់ជីវិត តួយ៉ាងថ្មីៗនេះមានប្រជាពលរដ្ឋកម្ពុជានៅខេត្តមណ្ឌលគីរី និងខេត្តក្រចេះ បានពុលទឹក និងធ្លាក់ខ្លួនឈឺរហូតចូលសម្រាកក្នុងមន្ទីរពេទ្យទៀតផង ។
នៅកម្ពុជា គឺមានប្រភពទឹកជាច្រើនសម្រាប់ប្រជាពលរដ្ឋយកទៅទទួលទាន និងប្រើប្រាស់សម្រាប់ជីវភាពប្រចាំថ្ងៃ ព្រោះទឹកមានសារសំខាន់បំផុតសម្រាប់ជីវិតមនុស្ស សត្វ និងរុក្ខជាតិ ។ ហេតុដូច្នេះហើយការទទួលទានទឹកមិនស្អាត ទឹកមានសារធាតុគីមី ឬក៏ទទួលទានទឹកដែលមានមេរោគ គឺប៉ះពាល់ធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាពរបស់មនុស្ស ។
ដូច្នេះការទទួលទានទឹកអាល់កាឡាំង គឺផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់រាងកាយ និងសុខភាពរបស់មនុស្ស ។ នៅពេលដែលអ្នកហាត់ប្រាណ លេងកីឡា ឬធ្វើសកម្មភាពទូទៅ គឺលោកអ្នកនឹងបាត់បង់ជាតិទឹកពីក្នុងខ្លួន ដូច្នេះការជ្រើសរើសទឹកដែលមានអាល់កាឡាំង និងកម្រិត pH ខ្ពស់ គឺល្អសម្រាប់សុខភាពមនុស្ស និងជួយ សម្រួលបញ្ហាក្រពះ និងពោះវៀន និងជួយសម្រួលអាការៈឈឺសាច់ដុំនឹងសន្លាក់ ជាដើម។
តួយ៉ាងទឹកពិសា Walplus គឺជាទឹកពិសាដែលមានកម្រិត pH8.0 ដំបូងគេបំផុតនៅកម្ពុជា ។ Walplus គឺជាទឹកពិសាត្រូវបានផលិតឡើង តាមបច្ចេកទេសទំនើបចុងក្រោយពីប្រទេសជប៉ុន ធ្វើឲ្យទឹកស្អាតល្អ គុណភាព និងអភិវឌ្ឍន៍បូកជាមួយនឹងកម្រិត pH8.0 ដែលក្លាយជាទឹកលំដាប់អាល់កាឡាំងពេញលេញ សម្រាប់សុខភាពមនុស្សគ្រប់វ័យ ។
Walplus ឆ្លងកាត់ការត្រួតពិនិត្យពីក្រសួងសិប្បកម្ម និងឧស្សាហកម្ម និងវិទ្យាស្ថានប៉ាស្ទ័រកម្ពុជា ជាមួយគ្នានេះផងដែរ ការពិសាទឹក Walplus ដែលជាទឹកពិសាមានកម្រិត pH8.0 ដំបូងគេបំផុតនៅកម្ពុជា លោកអ្នកនឹងទទួលបាននូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដូចជា៖
+ ជួយសម្រួលបញ្ហាក្រពះ និងពោះវៀន
+ ជួយសម្រួលអាការៈឈឺសាច់ដុំនឹងសន្លាក់
+ ជួយតម្រងនោម និងពន្លឿនការច្រោះនៃតម្រងនោម
+ ជួយបន្សាបជាតិអាស៊ីត មានប្រសិទ្ធភាពបំផុត
+ ជួយឲ្យសរីរាង្គស្រូបយកទឹកទៅបំពេញរាងកាយបានលឿន
+ បង្កើនសមត្ថភាពខួរក្បាល ជួយឲ្យអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយ
+ ត្រាំជាមួយបន្លែ ធ្វើឲ្យបន្លែកាត់បន្ថយជាតិអាស៊ីត និងសារធាតុគីមី
+ ធ្វើឲ្យសុខភាពឈាមមានភាពល្អ និងជួយបង្កើនអុកស៊ីសែនក្នុងឈាម
+ ជួយរក្សាបរិមាណដ៏សមស្រប ដើម្បីសុខភាពសរីរាង្គ ខួរក្បាល និងអាការៈអស់កម្លាំង
គុណភាពល្អ លើសពីទឹកសុទ្ធធម្មតា។
សូមបញ្ជាក់ថា ពាក្យថា pH មានន័យពេញគឺ «potential of Hydrogen» ឬប្រែថា «សក្តានុពលនៃអ៊ីដ្រូសែន» ។ ដូច្នេះ រង្វាស់ទឹកអាស៊ីត ឬអាល់កាឡាំងនៃសារធាតុរលាយក្នុងទឹករបស់ pH ។ តម្លៃ pH គឺរាប់ចាប់លេខពី ១ ដល់ ១៤ ដោយលេខ ៧ ជាចំណុចកណ្តាល (អព្យាក្រឹត) ។ តម្លៃ ឬកម្រិតនៃ pH នៅខាងក្រោមលេខ ៧ បង្ហាញថា មានជាតិអាស៊ីត ជាពិសេសកម្រិត pH កាន់តែតូចៗទៅ ឬចំនួនថយចុះដល់កម្រិត ១ ជាសារធាតុអាស៊ីតខ្លាំងបំផុត។
សម្រាប់តម្លៃ ឬកម្រិតនៃ pH ឈរលើលេខ ៧ បង្ហាញថា ទឹកមានអាល់កាឡាំងច្រើន និងកាន់តែមានអាល់កាឡាំងកើនឡើងនៅពេល pH មានកើនឡើងដល់លេខ ១៤ ដែលជាទឹកមានអាល់កាឡាំងខ្ពស់បំផុត។ ដូច្នេះការទទួលទានទឹកមានអាល់កាឡាំងកាន់តែកើន គឺកាន់តែល្អសម្រាប់សុខភាព៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ