ការទិញបន្លែមកទទួលទានសូមកុំគិតថា វាគ្មានសារធាតុពុលនៅជាប់នឹងបន្លែ ។ យកល្អគួរលាងបន្លែដោយប្រើទឹកថ្នាំសំរាប់លាងនឹងជួយកាត់បន្ថយជាតិពុលក្នុងបន្លែនៅមុន ពេលទទួលទាន ។ ខាងក្រោមនេះ ជាវិធីសាស្ដ្រមួយចំនួនក្នុងការប្រើទឹកថ្នាំសំរាប់លាងជម្រះបានយ៉ាងងាយដូចជា ៖
-ទឹកសាច់ជូ កាត់បន្ថយជាតិពុលក្នុងបន្លែបានដល់ ៩០-៩៥5 ៖ យកសាច់ជូ១ស្លាបព្រាបាយលាយជាមួយទឹកពី១៥-២០ លីត្រ រួចយកបន្លែមកត្រាំទុករយៈពេលពី ១៥-២០នាទី ក្រោយមកលាងដោយទឹកស្អាត៣-៤ដង ។
-ទឹកអំបិល (ក៏អាចកាត់បន្ថយជាតិពុលក្នុងបន្លែបានពី៦០-៧០5) ៖ ត្រូវយកអំបិល២ស្លាបព្រាកបាយលាយជាមួយទឹកស្អាត៤-៥លីត្រ រួចយកបន្លែមកត្រាំទុករយៈពេល២០ នាទី បន្ទាប់មកលាងដោយទឹកស្អាតពី៣-៤ ដង ។
-ទឹកសូដ្យូមប៊ីកាបូណេត (កាត់បន្ថយជាតិពុលនៅក្នុងបន្លែបានដល់៩០-៩៥5) ៖ យកសូដ្យូមប៊ីកាបូណេត១ស្លាបព្រាបាយ លាយនឹងទឹកស្អាត២០-២៥លីត្រ រួចយកបន្លែទៅត្រាំទុករយៈពេលពី១៥-២០នាទី បន្ទាប់មកលាងជាមួយទឹកស្អាតចំនួនពី៣-៤ដង ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ