ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

របប​អា​ហារ​​មាន​​ខ្លាញ់​​ច្រើន​​អាច​​បង្កើន​​អត្រា​​គ្រោះ​​ថ្នាក់​​ដោយ​​ជំ​ងឺ​ម​ហារីក​​ដោះ​​ចំ​ពោះ​​​​ស្ត្រី​

12 ឆ្នាំ មុន

តាម​​ការ​​ស្រាវ​​ជ្រាវ​​មួយ​​បាន​​បង្ហាញ​​ថា​ ស្ត្រី​​ចាប់​​ទទួល​ទាន​​អា​ហារ​​​សំ​បូរ​​ខ្លាញ់​​ច្រើន​ក្នុង​វ័យ​ក្មេង​អាច​បង្កើន​អត្រា​ប្រ​ឈម​នឹង​ការ​កើត​​មាន​ជំ​ងឺ​មហារីក​ដោះ​ពេល​ក្រោយ​ក្នុង​ជី​វិត ។ អ្នក​ដឹក​នាំ​ការ​ស្រាវ​ជ្រាវ វេជ្ជ​បណ្ឌិត Russ Hovey មក​ពី​សាកល​វិទ្យា​ល័យ​ University of California សហរដ្ឋ​អា​មេរិក​បាន​ថ្លែង​ថា របក​គំហើញ​​នៃ​ការ​សិក្សា​នេះ​ពិត​ជា​មាន​សារសំ​ខាន់​ខ្លាំង​ណាស់​នៅ​

តាម​​ការ​​ស្រាវ​​ជ្រាវ​​មួយ​​បាន​​បង្ហាញ​​ថា​ ស្ត្រី​​ចាប់​​ទទួល​ទាន​​អា​ហារ​​​សំ​បូរ​​ខ្លាញ់​​ច្រើន​ក្នុង​វ័យ​ក្មេង​អាច​បង្កើន​អត្រា​ប្រ​ឈម​នឹង​ការ​កើត​​មាន​ជំ​ងឺ​មហារីក​ដោះ​ពេល​ក្រោយ​ក្នុង​ជី​វិត ។ អ្នក​ដឹក​នាំ​ការ​ស្រាវ​ជ្រាវ វេជ្ជ​បណ្ឌិត Russ Hovey មក​ពី​សាកល​វិទ្យា​ល័យ​ University of California សហរដ្ឋ​អា​មេរិក​បាន​ថ្លែង​ថា របក​គំហើញ​​នៃ​ការ​សិក្សា​នេះ​ពិត​ជា​មាន​សារសំ​ខាន់​ខ្លាំង​ណាស់​នៅ​ពេល​ដែល​យើង​ដាក់​វា​នៅ​ផ្នែក​ខាង​លើ​នៃ​ទិន្នន័យ​ដែល​បង្ហាញ​ថា ស្ត្រី​ធ្លាប់​កើត​មាន​ជំ​ងឺ​មហារីក​ដោះ​នៅ​ក្នុង​វ័យ​ក្មេង​ដំ​ណាល​គ្នា​នឹង​ការ​កើត​មាន​ជំ​ងឺ​ដែល​បណ្តាល​មក​ពី​ភាព​ធាត់​លើស​ទម្ងន់​ក្នុង​វ័យ​កុមារ​ភាព ។​

ក្រុម​អ្នក​វិទ្យា​សាស្ត្រ​ជឿ​ថា ការ​ជាប់​​ពាក់​ព័ន្ធ​គ្នា​ទៅ​នឹង​មហា​រីក​អាច​បណ្តាល​មក​ពី​កម្រិត​ខ្ពស់​ហួស​កំណត់​របស់​អាំង​ស៊ុយ​លីន ។ សរសេរ​នៅ​ក្នុង​ព្រឹត្តិ​ប័ត្រ​ Proceedings of the National Academy of Sciences ពួក​គេ​បាន​ចង្អុល​បង្ហាញ​ថា បណ្តា​ស្ត្រី​ក្រោយ​ពីអស់​រដូវ​ដែល​កម្រិត​អាំង​ស៊ុយ​លីន​របស់​គេ​កើន​ឡើង​គឺ​ប្រ​ឈម​ខ្ពស់​នឹង​ជំ​ងឺ​មហារីក​ដោះ ។

ប៉ុន្តែ​ ទោះ​ជា​យ៉ាង​ណា​ក៏​ដោយ ការ​សិក្សា​របស់​អា​មេរិក​លើក​នេះ​គឺ​ទើប​តែ​ធ្វើ​ពិ​សោធន៍​លើ​សត្វ​កណ្តុរ​នៅ​ឡើយ ពោល​គឺ​នេះ​មិន​មែន​ជា​លទ្ធផល​ដែល​កើត​ចេញ​ពីការ​ពិ​សោធន៍​លើ​មនុស្ស​នោះ​ទេ ៕​