ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ក្រអៅឈូក​ជួយ​​បំ​បាត់​​ជាតិ​ពុល​​និង​​ការ​ឡើង​​កំដៅ​ក្នុង​​រាង​កាយ​

13 ឆ្នាំ មុន

តាម​អ្នក​ជំនាញ​រុក្ខ​ជាតិ​យក​ធ្វើ​ជា​ថ្នាំ​របស់​វៀត​ណាម ​Vu Quoc Trung បាននិយាយ​ថាក្រអៅ​ឈូក​មាន​អត្ថ​ប្រ​យោជន៍​ជួយ​បំ​បាត់​​ជាតិ​ពុល​ក្នុង​រាង​កាយ ​ហើយ​បញ្ឈប់​​មិន​ឲ្យ​ឡើង​កំដៅ​​ទៀត​ផង​។ លោក ​Trung ​អះ​អាង​ទៀត​ថា ក្រអៅ​ឈូក​ក្នុង​ពេល​ខ្លះ​ក៏​អាច​ជួយ​សម្រួល​ការ​ហូរទៅ​មក​នៃឈាម​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​មនុស្ស​បាន​ទៀត​ផង​។

តាម​អ្នក​ជំនាញ​រុក្ខ​ជាតិ​យក​ធ្វើ​ជា​ថ្នាំ​របស់​វៀត​ណាម ​Vu Quoc Trung បាននិយាយ​ថាក្រអៅ​ឈូក​មាន​អត្ថ​ប្រ​យោជន៍​ជួយ​បំ​បាត់​​ជាតិ​ពុល​ក្នុង​រាង​កាយ ​ហើយ​បញ្ឈប់​​មិន​ឲ្យ​ឡើង​កំដៅ​​ទៀត​ផង​។ លោក ​Trung ​អះ​អាង​ទៀត​ថា ក្រអៅ​ឈូក​ក្នុង​ពេល​ខ្លះ​ក៏​អាច​ជួយ​សម្រួល​ការ​ហូរទៅ​មក​នៃឈាម​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​មនុស្ស​បាន​ទៀត​ផង​។ លើស​ពី​នេះ​ទៀត​ ​ក្រអៅ​ឈូក​អាច​ជា​ថ្នាំ​ប៉ូវ​កម្លាំង​និង​ទឹក​ចិត្ត​ផងដែរ​។

សម្រាប់​ការ​ទទួល​ទាន​ជា​ទូ​ទៅ​ ក្រអៅ​ឈូក​ត្រូវ​បាន​គេ​យក​ទៅ​ឆា ឬ​ស្ល។ ​ក្រៅ​ពី​អត្ថ​ប្រយោជ​ន៍​នោះ​ តាម​លោក​Trungក្រអៅ​ឈូក​នៅ​មាន​ផល​ប្រយោជន៍​ផ្នែក​សុខភាព​ជា​ច្រើន​មុខ​ទៀត​ក្នុង​នោះ​មាន​ដូចជា​៖

-បញ្ឈប់​ការ​ហូរ​ឈាម​ច្រមុះ​ ៖​ លាង​ក្រអៅ​ឈូក​​ឲ្យ​បាន​ស្អាត​ បុក​រួច​ច្របាច់យក​ទឹក​ឲ្យ​បាន​២០០ក្រាម​ផឹក​នៅ​ពេល​ថ្ងៃ​។ វិធី​ម្យ៉ាង​ទៀត​អាច​យក​ទឹក​ដែល​កិន​រួច​បន្តក់​លើ​ច្រមុះ​ដែល​កំពុង​ហូរឈាម​។

-ធ្វើ​ឲ្យ​នឹកឃ្លាន​អាហារ​ ៖ យក​ក្រអៅ​ឈូក​ស្រស់​ចិត​ស្តើង​ៗ​ចំនួន​៥០​ក្រាម​យក​ទៅ​បបរ​និង​រោយ​ស្ករ​តិច​ៗពី​លើ​ ។

-ជួយ​ឲ្យ​ដេកលក់​ស្កប់​ស្កល់​ក្នុង​ពេល​យប់​ ៖ អ្នក​អាច​យក​ក្រអៅ​ឈូក​៥០០ក្រាម​លាយ​ជា​មួយ​ផ្លែពុទ្រា​ក្រហម​២០០ក្រាម​ទៅ​ធ្វើ​ជា​ស៊ុប​ផ្អែម​ចំអិន​ជា​មួយ​ស្ករ​ដុំ​ឲ្យ​បាន​កន្លះ​ម៉ោង​។ បន្ទាប់​មក​ហុត​វា​នៅ​ពេល​ល្ងាច​ទាំង​ក្តៅ​ឧណ្ភៗ​ ៕