ដោយ៖ សិរី ពិសិដ្ឋ
រាជធានីភ្នំពេញ ៖ ជាធម្មតាការទទួលទានអាហារគឺវាជួយលុបបំបាត់ភាពហេវហត់ និងបំប៉នសិរីរាង្គកាយផ្សេងៗទៅតាមតួនាទីនីមួយៗ ប៉ុន្តែប្រសិនបើយើងធ្វេសប្រហែសហូបតាមឃ្លាន ញៀនតាមចង់វិញនោះ អាហារវានឹងជះឥទ្ធិពលអាក្រក់ដល់យើងផងដែរ ជាពិសេសធ្វើឱ្យយើងបាត់បង់សមត្ថភាពបន្តពូជដោយមិនដឹងខ្លួន។
អាហារដែលប៉ះពាល់សុខភាពរួមមាន អាហារកំប៉ុង ឬវេចខ្ចប់ហួសកាលកំណត់ អាហារដែលគេលួចប្រើសារធាតុគីមី, ដំណាំហូបផ្លែប្រើគីមី (តាំងពីដាំរហូតចេញផ្លែផ្កា), អាហារផ្អូម។ល។ អាហារទាំងនេះវានឹងបណ្តាលឱ្យលោកអ្នកឈឺក្បាល, ហើមពោះ, រសាប់រសល់, ដេកពុំសូវលក់, អារម្មណ៍មិននឹងន៎ ទីបំផុតវាថែមទាំងលួចវាយប្រហារធ្វើឱ្យលោកអ្នកបាត់បង់សមត្ថភាពបន្តពូជ ដោយមិនដឹងខ្លួន។ លើសពីនេះទៀត អាហារដែលមានជាតិពុលដូចខាងលើ វាបង្កឱ្យលោកអ្នកទទួលរងដូចជាឆាប់ចាស់ជាងវ័យ បាត់បង់សមត្ថភាពបង្កកំណើត ស្បែកស្រអាប់ជ្រីវជ្រួញ ឈឺរ៉ាំរ៉ៃ។ល។
ការណែនាំបង្ហាញថា អ្វីដែលសំខាន់សម្រាប់លោកអ្នកទទួលទាននោះគឺត្រូវញ៉ាំអាហារណាដែលគ្មានជាតិគិមី ហើយញ៉ាំឱ្យមានតុល្យភាពទៅបានហើយ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ