សុខភាព៖ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសបានឱ្យដឹងថា ការទទួលទានកាហ្វេខ្មៅមិនត្រឹមតែជួយឱ្យស្មារតីស្វាងញាប់ និងបំបាត់ភាពងងុយគេងប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏ជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ជាខែលការពាររាងកាយយ៉ាងរឹងមាំពីជំងឺមហារីកកាចសាហាវជាច្រើនប្រភេទ។ តាមរយៈការសិក្សាស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានបង្ហាញថា សារធាតុសកម្មដែលមាននៅក្នុងកាហ្វេខ្មៅមានសមត្ថភាពជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកមាត់ មហារីកក្រពេញប្រូស្តាត មហារីកថ្លើម និងមហារីកពោះវៀនធំបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាពបំផុត។ សារធាតុទាំងនេះជួយទប់ស្កាត់រាល់ការរីកលូតលាស់នៃកោសិកាមិនប្រក្រតី និងការពារការរលាកផ្សេងៗនៅក្នុងសរីរាង្គ ដែលជាមូលហេតុចម្បងនៃការកកើតជំងឺមហារីក។
ដើម្បីទាញយកអត្ថប្រយោជន៍ឱ្យបានជាអតិបរមាសម្រាប់ការការពារសុខភាព អ្នកជំនាញបានណែនាំឱ្យទទួលទានកាហ្វេខ្មៅសុទ្ធដែលមិនមានលាយស្ករ ឬទឹកដោះគោឡើយ ដើម្បីជៀសវាងការទទួលបានកាឡូរីលើសកម្រិត និងជាតិស្ករដែលនាំឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពវិញ។ ចំពោះបរិមាណដែលស័ក្តិសិទ្ធិបំផុតសម្រាប់ការការពារជីវិតគឺចន្លោះពី ២ ទៅ ៣ ពែងក្នុងមួយថ្ងៃ ដោយលោកអ្នកគួរជ្រើសរើសគ្រាប់កាហ្វេដែលមានគុណភាពខ្ពស់មកឆុងទទួលទាន។ បន្ថែមពីនេះ ពេលវេលាដែលល្អបំផុតសម្រាប់ទទួលទានគឺនៅចន្លោះពេលព្រឹក ឬមុនពេលថ្ងៃត្រង់ ដើម្បីធានាថាជាតិកាហ្វេអ៊ីនមិនបង្កការរំខានដល់ដំណេកនៅពេលយប់ ដែលជាកត្តាចាំបាច់សម្រាប់តុល្យភាពសុខភាពរាងកាយទាំងមូល។
ការជ្រើសរើសទទួលទានកាហ្វេខ្មៅក្នុងបរិមាណសមល្មម និងតាមរបៀបដែលត្រឹមត្រូវ គឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏ឆ្លាតវៃបំផុតមួយក្នុងការទាញយកអត្ថប្រយោជន៍ពីធម្មជាតិមកជួយការពាររាងកាយពីជំងឺកាចសាហាវ និងពង្រឹងសុខុមាលភាពឱ្យកាន់តែប្រសើរឡើងពីមួយថ្ងៃទៅមួយថ្ងៃ។
ការរំលឹក៖ ព័ត៌មាននេះផ្តល់ជូនសម្រាប់តែជាចំណេះដឹងទូទៅប៉ុណ្ណោះ។ ប្រសិនបើលោកអ្នកមានអាការៈមិនប្រក្រតី ឬមានបញ្ហាសុខភាពរ៉ាំរ៉ៃណាមួយ សូមមេត្តាទៅជួបពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញ ដើម្បីទទួលបានការពិនិត្យ និងការព្យាបាលឱ្យបានត្រឹមត្រូវបំផុត៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ