ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អស្ចារ្យ​មែន! ​យល់ដឹង​ពី​វិធី​ប្រើ​ស្លឹកគ្រៃ​ដើម្បី​សម្អាត​ឈាម និង​កាត់បន្ថយ​ខ្លាញ់​​អាក្រក់

12 ម៉ោង មុន

ស្លឹកគ្រៃមិនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំដ៏សំខាន់ដែលផ្តល់ក្លិនឈ្ងុយឆ្ងាញ់ក្នុងម្ហូបអាហារខ្មែរដូចជាគ្រឿងសម្លម្ជូរ ឬឆាគ្រឿងប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ជា ឱសថធម្មជាតិដ៏ពូកែ ដែលអាចជួយដល់សុខភាពបេះដូងរបស់អ្នក ជាពិសេសក្នុងការ កាត់បន្ថយជំងឺលើសខ្លាញ់ក្នុងឈាម​។ យោងតាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានបង្ហាញថា ស្លឹកគ្រៃមានសមាសធាតុសកម្មមួយចំនួនដែលដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការគ្រប់គ្រងកម្រិតខ្លាញ់ក្នុងខ្លួន។ ​…

ស្លឹកគ្រៃមិនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំដ៏សំខាន់ដែលផ្តល់ក្លិនឈ្ងុយឆ្ងាញ់ក្នុងម្ហូបអាហារខ្មែរដូចជាគ្រឿងសម្លម្ជូរ ឬឆាគ្រឿងប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ជា ឱសថធម្មជាតិដ៏ពូកែ ដែលអាចជួយដល់សុខភាពបេះដូងរបស់អ្នក ជាពិសេសក្នុងការ កាត់បន្ថយជំងឺលើសខ្លាញ់ក្នុងឈាម​

យោងតាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានបង្ហាញថា ស្លឹកគ្រៃមានសមាសធាតុសកម្មមួយចំនួនដែលដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការគ្រប់គ្រងកម្រិតខ្លាញ់ក្នុងខ្លួន។

យន្តការ ៤ យ៉ាងដែលស្លឹកគ្រៃជួយបញ្ចុះខ្លាញ់

១. មានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់

ស្លឹកគ្រៃសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម​ដូចជា Limonene និង Geraniol។ សារធាតុទាំងនេះជួយប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី និង ការពារការកត់ស៊ីនៃខ្លាញ់ នៅក្នុងរាងកាយ។ នៅពេលដែលខ្លាញ់ LDL (ខ្លាញ់អាក្រក់) មិនត្រូវបានកត់ស៊ី វានឹងកាត់បន្ថយការបង្កើតកំណកខ្លាញ់នៅលើជញ្ជាំងសរសៃឈាម ដែលជាមូលហេតុចម្បងនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។

២. ទប់ស្កាត់ការស្រូបយកកូឡេស្តេរ៉ុល

ការសិក្សាមួយចំនួន (រួមទាំងការសិក្សានៅក្នុងមន្ទីរពិសោធន៍ និងលើសត្វ) បានបង្ហាញថា សារធាតុចម្រាញ់ចេញពីស្លឹកគ្រៃមានសមត្ថភាព ទប់ស្កាត់ការស្រូបយកកូឡេស្តេរ៉ុល ពីពោះវៀន។ វាក៏ត្រូវបានគេសិក្សាអំពីសមត្ថភាពរបស់វាក្នុងការរារាំងអង់ស៊ីមមួយប្រភេទ (HMG-CoA reductase) ដែលជាគោលដៅរបស់ថ្នាំបញ្ចុះខ្លាញ់ (Statins) ផងដែរ។

៣. កាត់បន្ថយខ្លាញ់អាក្រក់ (LDL) និងទ្រីគ្លីសេរីដ (Triglycerides)

ការទទួលទានស្លឹកគ្រៃជាប្រចាំ ដូចជាការផឹកតែស្លឹកគ្រៃ ត្រូវបានគេរកឃើញថាអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិត កូឡេស្តេរ៉ុលសរុប (Total Cholesterol) និង កូឡេស្តេរ៉ុល LDL យ៉ាងសំខាន់ ដែលជាកត្តាធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង។

៤. ជួយជំរុញការរំលាយអាហារ

ស្លឹកគ្រៃត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាយូរមកហើយដើម្បី ជួយរំលាយអាហារ និងកាត់បន្ថយអាការៈហើមពោះ។ ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដែលមានសុខភាពល្អអាចជួយដល់ការគ្រប់គ្រងទម្ងន់ និងខ្លាញ់ក្នុងឈាមបានកាន់តែល្អ។

វិធីងាយៗដើម្បីបញ្ចូលស្លឹកគ្រៃទៅក្នុងរបបអាហារ

ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពីការកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់របស់ស្លឹកគ្រៃ អ្នកអាចអនុវត្តដូចជា៖

  • តែស្លឹកគ្រៃ​: នេះជាវិធីងាយស្រួលបំផុត។ គ្រាន់តែកាត់ស្លឹកគ្រៃពីរបីដើម ហើយស្ងោរវាជាមួយនឹងទឹកក្តៅ ហើយអាចបន្ថែមខ្ញីបន្តិចដើម្បីបង្កើនប្រសិទ្ធភាព។
  • ប្រើក្នុងម្ហូបអាហារ៖ បន្ថែមស្លឹកគ្រៃស្រស់ចូលទៅក្នុងសម្ល, ឆា ឬធ្វើជាគ្រឿងផ្សំសម្រាប់សាច់អាំង។
  • ទឹកស្លឹកគ្រៃ៖ អាចធ្វើជាភេសជ្ជៈត្រជាក់ដោយលាយស្លឹកគ្រៃ ទឹកក្រូចឆ្មារ និងទឹកឃ្មុំ។

ទោះបីស្លឹកគ្រៃមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកជំងឺលើសខ្លាញ់ក្នុងឈាមគួរតែ ពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យ មុនពេលប្រើប្រាស់វាជាការព្យាបាលជំនួសថ្នាំ។ ការរួមបញ្ចូលស្លឹកគ្រៃជាផ្នែកនៃរបបអាហារមានតុល្យភាពគឺជាជំហានដ៏ល្អមួយសម្រាប់សុខភាពបេះដូងរបស់អ្នក!

ប្រភពពី៖ បរទេស

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ