ទឹកមើមឆៃថាវពណ៌ឈាមជ្រូកជួយកាត់បន្ថយសំពាធឈាមឡើងខ្ពស់
យោងតាមការសិក្សាថ្មីមួយបង្ហាញថា មើមឆៃថាវពណ៌ឈាមជ្រូកមានសារសំខាន់បំផុតសំរាប់មនុស្ស ដោយទឹករបស់វាអាចជួយកាត់បន្ថយសំពាធឈាមឡើងខ្ពស់ ក៏ដូចជាកាត់បន្ថយការប្រឈមមុខនឹងការកើតជំងឺគាំងបេះដូង ឬជំងឺដាច់សរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាលផងដែរ ។ តាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវនោះដែលរៀបចំឡើងដោយអ្នកស្រាវជ្រាវមួយ ក្រុមនៃវិទ្យាស្ថានស្រាវជ្រាវសាកលវិទ្យាល័យ Queen Mary ក្នុងទីក្រុងឡុង ប្រទេសអង់គ្លេសបង្ហាញថា ការហូប ទឹកមើមឆៃថាវពណ៌ឈាមជ្រូកនេះបានមួយកែវក្នុងមួយថ្ងៃ អាចជួយកាត់បន្ថយសំពាធឈាមឡើងខ្ពស់ ដោយសារក្នុងទឹកមើមឆៃ ថាវនេះមានផ្ទុកសារធាតុគីមីនីត្រាត ដែលមានតួនាទីកាត់បន្ថយសំពាធឈាមឡើងខ្ពស់ ក៏ដូចជាកាត់បន្ថយការប្រឈមមុខនឹងការកើតជំងឺគាំងបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាលបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព ។
ចែករំលែកព័តមាននេះ