អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពទាំង6របស់ទឹកអំពៅ
ប្រសិនបើអ្នកស្វែងរកអត្ថប្រយោជន៍នៃទឹកអំពៅ អ្នកនឹងរកឃើញថា វាអាចដោះស្រាយបញ្ហាបានជាច្រើន។ វាសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម អាចជួយប្រយុទ្ធនឹងការឆ្លងមេរោគ និងបង្កើនសមត្ថភាពនៃ
ប្រសិនបើអ្នកស្វែងរកអត្ថប្រយោជន៍នៃទឹកអំពៅ អ្នកនឹងរកឃើញថា វាអាចដោះស្រាយបញ្ហាបានជាច្រើន។ វាសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម អាចជួយប្រយុទ្ធនឹងការឆ្លងមេរោគ និងបង្កើនសមត្ថភាពនៃ
ប្រសិនបើអ្នកស្វែងរកអត្ថប្រយោជន៍នៃទឹកអំពៅ អ្នកនឹងរកឃើញថា វាអាចដោះស្រាយបញ្ហាបានជាច្រើន។ វាសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម អាចជួយប្រយុទ្ធនឹងការឆ្លងមេរោគ និងបង្កើនសមត្ថភាពនៃប្រព័ន្ធភាពស៊ាំយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ ទឹកអំពៅសម្បូរទៅដោយជាតិដែក ម៉ាញ៉េស្យូម កាល់ស្យូម និងជាតិអេឡិចត្រូលីតដទៃទៀត ដូច្នេះវាល្អសម្រាប់ការខះជាតិទឹក ថែមទាំងអាចជួយព្យាបាលការឆ្លងមេរោគផ្តាសាយ និងការឆ្លងមេរោគផ្សេងទៀត ហើយវាក៏ជួយប្រឆាំងនឹងជំងឺគ្រុនផ្សេងៗ ដោយសារវាបង្កើនកម្រិតប្រូតេអីុនក្នុងរាងកាយ។ ក្រៅពីនេះនៅមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនទៀតនៃទឹកអំពៅ ដែលលោកអ្នកគួរតែដឹង៖
១-ទឹកអំពៅ គឺជាថ្នាំបញ្ចុះទឹកនោម វាអាចជួយព្យាបាលការឆ្លងមេរោគក្នុងផ្លូវបង្ហូរនោម ក្រួសក្នុងតម្រងនោម និងធានាឱ្យបាននូវមុខងារនៃតម្រងនោមនេះថែមទៀត ។
២-យោងតាមការព្យាបាលបែប Ayurveda ទឹកអំពៅជួយពង្រឹងមុខងារថ្លើមរបស់អ្នកហើយវាត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ក្នុងការព្យាបាលការខាន់លឿង ។ ខាន់លឿងគឺជាជំងឺមួយដែលស្បែកនិងភ្នាសលើដងខ្លួនឡើងពណ៌លឿង ដោយសារការកើនឡើងសារធាតុប៊ីលីរុយប៊ី ក្នុងសារធាតុរាវរបស់រាងកាយហើយត្រូវបានបង្កឡើងដោយថ្លើមមានបញ្ហា ។
ទឹកអំពៅជួយបំពេញរាងកាយរបស់អ្នកជាមួយនឹងប្រូតេអីុនដែលបានបាត់បង់ និងសារធាតុចិញ្ចឹម ដែលរាងកាយត្រូវការដើម្បីឲ្យមុខងារថ្លើមត្រលប់មកធ្វើការប្រក្រតីវិញ ។
៣-ភេសជ្ជៈថាមពល ៖ ទឹកអំពៅសម្បូរទៅដោយកាបូអីុដ្រាតប្រភេទល្អ ប្រូតេអីុន ជាតិដែក ប៉ូតាស្យូម និងសរធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ផ្សេងទៀត ដែលធ្វើឱ្យវាជាភេសជ្ជៈប្រកបដោយថាមពលមួយដ៏វិសេសវិសាល។ ជាពិសេសនៅក្នុងរដូវក្តៅ ការទទួលទានទឹកអំពៅមួយកែវ ពិតជាធ្វើឲ្យសុខភាពនិងកម្រិតថាមពលរបស់អ្នកមានភាពរស់រវើកឡើង ។ វាជួយបង្កើតប្លាស្មា និងសារធាតុរាវក្នុងរាងកាយ និងជួយប្រឆាំងភាពស្ងួត និងការអស់កម្លាំង ។
៤-តាមការព្យាបាលបែប Ayurveda ក៏បានលើកឡើងដែរថា ទឹកអំពៅមានលក្ខណៈសម្បត្តិបន្ទន់លាមក ដូច្នេះហើយវាអាចធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវចលនាពោះវៀននិងបន្ថយការទល់លាមក (ប្រភព ៖ ayurhelp.com)។ ទឹកអំពៅមានលក្ខណៈសម្បត្តិអាល់កាឡាំង ដែលមានន័យថា វាល្អសម្រាប់ការព្យាបាលការច្រាលទឹកអាស៊ីត និងបញ្ហាឈឺក្រពះ ។
៥-វាមានសារជាតិស្ករទាប (GI) ដូច្នេះវាល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ។ ការសិក្សាមួយបានបង្ហាញថា ការទទួលទានទឹកអំពៅ មិនបានផ្លាស់ប្តូរកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមខ្លាំងទេ ប៉ុន្តែអ្នកគួរតែពិភាក្សាជាមួយវេជ្ជបណ្ឌិតរបស់អ្នក មុនពេលអ្នកចាប់ផ្តើមទទួលទានដោយខ្លួនឯង ។
៦-ទឹកអំពៅសម្បូរសារធាតុរ៉ែ ដែលជួយការពារការពុកធ្មេញនិងក្លិនមាត់មិនល្អ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ