ការទទួលទានគ្រឿងស្រវឹងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះអាចធ្វើឱ្យប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាពទារកក្នុងផ្ទៃ ។ អត្រានៃការកើតមុនពេលកំណត់ឬកូនកើតមកមានទម្ងន់ខុសពីប្រក្រតី អាចកើនឡើងទ្វេមួយជាពីរ ប្រសិនជាការទទួលទាននោះធ្វើឡើងអំឡុងពេលពពោះ៣ខែដំបូង ។ អត្រាគ្រោះថ្នាក់ខាងលើនៅតែមានកម្រិតខ្ពស់ បើទោះណា ការទទួលទាននោះបន្ថយមកនៅត្រឹម២កែវក្នុងមួយសប្តាហ៍ក្តី ។
ការពិសោធតាមដានលើស្ត្រី ១២៦៤នាក់ពីសំណាក់ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវសាកលវិទ្យាល័យ Leeds University បង្ហាញថា ស្ត្រីពពោះដែលផឹកស្រាច្រើនជាង២កែវក្នុងមួយសប្តាហ៍ ១៣ភាគរយត្រូវប្រឈមនឹងកូនកើតមកមានទម្ងន់ស្រាលខុសពីធម្មតាខណៈ៤,៣ភាគរយផ្សេងទៀត ប្រឈមកូនកើតមិនគ្រប់ខែ ។ ហានិភ័យទាំងនេះនឹងកើនឡើងទ្វេដងចំពោះស្ត្រីដែលកំពុងពពោះ៣ខែដំបូង ។
សមាជិកក្រុមអ្នកស្រាវ លោកស្រី Camilla Nykjaer បានថ្លែងថា ការរកឃើញរបស់យើងនេះគឺជាសារមួយដែលចង់បង្ហាញថា ស្ត្រីគួរផ្តល់ដំបូន្មានឱ្យចៀសវាងពីគ្រឿងស្រវឹងជាពិសេសនៅពេលមានគម្រោងយកកូនឬអំឡុងពេលពពោះ ។ លោកស្រីបានបន្តថា ក្រោយការពិសោធ យើងបានរកឃើញថា ៣ខែដំបូងគឺជាកំឡុងពេលដែលការអភិវឌ្ឍរបស់ទារកក្នុងផ្ទៃងាយនឹងរងផលប៉ះពាល់ពីឥទ្ធិពលគ្រឿងស្រវឹង។ ចំពោះបណ្តាស្ត្រីដែលអនុវត្តតាមសៀវភៅណែនាំសុខភាព(ផឹកត្រឹម២កែវក្នុងមួយសប្តាហ៍)គឺនៅតែរងផលប៉ះពាល់ខ្ពស់ផងដែរ ។ ទោះជាយ៉ាងនេះក្តី លោកស្រីបានបញ្ជាក់យ៉ាងច្បាស់ថា បណ្តាស្ត្រីពពោះមិនគួរព្រួយបារម្ភខ្លាំងចំពោះការរកឃើញលើកនេះទេ ដ្បិតផលប៉ះពាល់បើគិតលើស្ត្រីធម្មតាម្នាក់ៗគឺមិនខ្ពស់ណាស់ណានោះទេ ។
កាលពីឆ្នាំ២០០៧ នាយកដ្ឋានសុខភាពរបស់អង់គ្លេសបានចេញសេចក្តីណែនាំមួយដោយបញ្ជាក់ថា បណ្តាស្ត្រីគួរជៀសវាងការទទួលទានគ្រឿងស្រវឹងខណៈពួកគេមានគម្រោងយកកូននិងថា ពួកគេមិនគួរទទួលទានលើសពីមួយកែវឡើងក្នុងមួយសប្តាហ៍នោះឡើយ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ