ស្លឹកតយជារុក្ខជាតិពពួកស្មៅដែលដុះលូតលាស់បែកចេញជាគុម្ពធំៗ មានឫសគល់ និងដើមដែលមានធាង និងស្លឹកបែកសាខានៅលើដី ។ ស្លឹកវាមានពណ៌បៃតង រាងទ្រវែងស្រួចនៅខាងចុង ប្រវែងប្រហែលពី៨ទៅ១០អ៊ីញ ។ ក្នុងខណៈពេលយកស្លឹកស្រស់ទៅឈ្លីវាមានក្លិនក្រអូប គេនិយមយកក្លិនចេញពីស្លឹកវាទៅដាក់នៅលើនំចំណីនានាឱ្យមានក្លិនក្រអូបប្រហើរគួរឱ្យចង់ទទួលទាន ។
ស្លឹកតយផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប្រេងក្រអូប មានគុណតំលៃលើម្ហូបអាហារ មានសារធាតុក្លរ៉ូហ្វីល ជួយកាត់បន្ថយអាការស្រេកទឹក ជួយទ្រទ្រង់បេះដូង និងធ្វើឱ្យមានភាពស្រស់ស្រាយ ។ ក្រៅពីនេះវាក៏មានសារធាតុអំបិលខនិជ និងកាល់ស្យូម ឯឫសរបស់វាប្រើប្រាស់ធ្វើជាថ្នាំឱ្យបត់ជើងតូច (ជុះនោម) បានស្រួល ឬក៏ប្រើសំរាប់ព្យាបាលជំងឺទឹកនោមផ្អែម ។ សំរាប់ស្លឹកតយស្រស់អាចយកមកព្យាបាលរោគរមាស់សើរស្បែកផងដែរ ។
ក្រៅពីនេះ ប្រសិនបើយកស្លឹកតយខ្ចីស្រស់ចំនួន៤សន្លឹក និងស្លឹករាងទុំ៨សន្លឹក ស្ងោររម្ងាស់ជាមួយទឹក១លីត្រ រយៈពេល ១៥នាទី រួចពិសាក្នុងពេលក្ដៅអ៊ុនៗ កន្លះកែវទាំងពេលព្រឹក ថ្ងៃ និងល្ងាច នឹងជួយបណ្ដេញជាតិកំបោរនៅតាមសន្លាក់ដៃជើងអាចឱ្យយើងដើរបានស្រួលដោយមិនមានការឈឺតាមសន្លាក់ ហើយវាក៏ជាប្រភេទឱសថជួយលាងជាតិពុលក្នុងរាយកាយផងដែរ។ លោកអ្នកត្រូវស្ងោររម្ងាស់ពិសាបន្ដបន្ទាប់គ្នារយៈពេល៣ថ្ងៃ រំលងបាន១សបា្ដហ៍ ទើបស្ងោរពិសាបន្ដ បើលោកអ្នកធ្វើបែបនេះជារឿយៗ គឺរាងកាយរបស់អ្នកនឹងមានសុខភាពល្អមិនខាន ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ