ចង់បានស្បែកសភ្លឺថ្លា ភ្នែកមានសុខភាពល្អ និងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារមានស្ថេរភាពមែនទេ? ល្ពៅគឺជាចម្លើយដែលអ្នកកំពុងស្វែងរក។ល្ពៅគឺជាផ្លែឈើដែលមានកាឡូរីទាប ដែលសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងវីតាមីន A។ ដោយគ្រាន់តែល្ពៅកិនមួយពែង អ្នកបន្ថែមប្រហែល 25% នៃជាតិសរសៃដែលរាងកាយអ្នកត្រូវការក្នុងមួយថ្ងៃ រួមជាមួយនឹងបរិមាណវីតាមីន A ពីរដងដែលអ្នកចង់បាន។ ត្រូវការ។ លើសពីនេះទៀត ល្ពៅក៏ជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃប៉ូតាស្យូម ជាតិដែក និងវីតាមីន E។
ជួយកាត់បន្ថយការរលាក
ផ្លែល្ពៅផ្ទុកទៅដោយសារធាតុ Beta carotene ដែលផ្តល់ឱ្យវានូវពណ៌ទឹកក្រូច និងជាប្រភេទសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលរាងកាយបំប្លែងទៅជាវីតាមីន A។
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មមានសមត្ថភាពការពារកោសិកាពីការខូចខាតដែលបណ្តាលមកពីរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលជាបាតុភូតដែលគេស្គាល់ថាជាភាពតានតឹងអុកស៊ីតកម្ម។ ភាពតានតឹងអុកស៊ីតកម្មអាចបង្កើនកម្រិតនៃការរលាកនៅក្នុងរាងកាយ ហើយការរលាកនេះត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងលក្ខខណ្ឌជាច្រើនរួមទាំងជំងឺទឹកនោមផ្អែម ជំងឺបេះដូង ជំងឺរលាកសន្លាក់ អាឡែស៊ី រួមជាមួយនឹងជំងឺស្ទះសួតរ៉ាំរ៉ៃ (COPD)។
អត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពភ្នែក
វីតាមីន A នៅក្នុងល្ពៅដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការការពារកែវភ្នែក – ផ្ទៃនៃភ្នែក – និងជួយឱ្យយើងមើលឃើញកាន់តែប្រសើរឡើងនៅក្នុងលក្ខខណ្ឌពន្លឺតិច។ លើសពីនេះ ល្ពៅសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និង E ដែលសារធាតុចិញ្ចឹមទាំងនេះរួមចំណែកដល់សុខភាពភ្នែករយៈពេលវែង ដោយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងឥទ្ធិពលនៃភាពតានតឹងអុកស៊ីតកម្ម។
ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ការបន្ថែមល្ពៅបន្តិចទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកអាចជួយឱ្យអ្នករក្សាសុខភាពបានល្អក្នុងអំឡុងពេលរដូវត្រជាក់ និងផ្តាសាយ។ បន្ថែមពីលើវីតាមីន C ល្ពៅក៏ផ្តល់វីតាមីន E
ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏សំខាន់ដែលប្រព័ន្ធភាពស៊ាំត្រូវការដើម្បីប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងមេរោគ និងបាក់តេរី ប៉ុន្តែជារឿយៗយើងមិនបានទទួលទានវីតាមីននេះឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់នោះទេ។ លើសពីនេះ ល្ពៅក៏មានជាតិដែកខ្ពស់ ដែលជាសារធាតុរ៉ែដែលជួយរាងកាយក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគ។
កាត់បន្ថយការទល់លាមក
ជាតិសរសៃគឺជាកត្តាសំខាន់ដែលជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាព គាំទ្រដល់ការបន្ទោរបង់ទៀងទាត់ និងបង្កើតអារម្មណ៍ឆ្អែតបន្ទាប់ពីអាហារនីមួយៗ។
ល្ពៅគឺជាប្រភពសម្បូរនៃជាតិសរសៃ ដោយល្ពៅមួយពែងអាចបំពេញបានប្រហែល 25% នៃតម្រូវការប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។
ជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម
ល្ពៅគឺជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃប៉ូតាស្យូមដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹម មានឥទ្ធិពលវិជ្ជមានក្នុងការបញ្ចុះសម្ពាធឈាម។ ផ្លែល្ពៅមួយពែងមានប៉ូតាស្យូមច្រើនជាងចេក។ ប៉ូតាស្យូមដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមតាមរយៈយន្តការសំខាន់ពីរ។ ទីមួយ វាជួយពង្រីកសរសៃឈាម ជួយឱ្យឈាមរត់បានស្រួលក្នុងរាងកាយ។ ទីពីរ ប៉ូតាស្យូមជួយកម្ចាត់ជាតិសូដ្យូមតាមរយៈទឹកនោម ដោយហេតុនេះវាជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ