ប្រសិនជាអ្នកដឹងច្បាស់ពីកម្រិតជាតិស្ករក្នុងផ្លែឈើ នីមួយៗ អ្នកនឹងអាចដឹងថា ផ្លែឈើណា អ្នកគួរញ៉ាំច្រើន ហើយផ្លែឈើណាអ្នកគួរតែពិសាតិច ទើបអាចរក្សារាងអ្នកបានស្អាតយូរ ។ តើមានអ្វីខ្លះទៅ ?
1.ផ្លែឈើដែលមានផ្ទុកជាតិស្ករចាប់ពី៤% រហូតដល់៧% មានដូចជា ៖ ផ្លែឪឡឹក ស្ត្រប៊ឺរី និងត្រសក់ស្រូវពណ៌ស ។
2.ផ្លែឈើដែលមានផ្ទុកជាតិស្ករចាប់ពី៨%រហូតដល់១០% មានដូចជា ៖ ផ្លែសាលី ក្រូចឆ្មារ ឈ័ររី ត្រសក់ស្រូវ ទំពាំងបាយជូរ និងផ្លែម្នាស់ ។
3.ផ្លែឈើដែលមានផ្ទុកជាតិស្ករចាប់ពី៩% រហូតដល់១៣% មានដូចជា ៖ ផ្លែប៉ោម ក្រូច ក្រូចឃ្វិច និងផ្លែគូលែន ។
4.ផ្លែឈើដែលមានផ្ទុកជាតិស្ករចាប់ពី១៤%ឡើង ឬខ្ពស់ជាងគេ មានដូចជា ៖ ផ្លែទន្លាប់ ចេក ផ្លែទទឹម និងអំពៅ ។ ដូចនេះ ក្រោយពេលដែលអ្នកបរិភោគផ្លែឈើ អ្នកគួរតែឈ្វេងយល់ឲ្យបានច្បាស់ពីកម្រិតជាតិស្ករក្នុងនោះ ទើបមិនធ្វើឲ្យអ្នកធាត់ខ្លាំងដោយមិនដឹងខ្លួន (ប្រភពពី៖ Health.com.kh) ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ