ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កម្ពុជានាំ​ចេញ​ផលិតផល​កសិកម្ម​ក្នុង​ឆ្នាំ ២០២៥ កើនឡើង ៣០​ភាគរយ ធៀប​​រយៈពេល​ដូច​គ្នា​​ឆ្នាំ ២០២៤

3 ម៉ោង មុន
  • ភ្នំពេញ

រាជធានី​ភ្នំពេញ ៖ លោក ប្រាក់ ដា​វី​ដ រដ្ឋលេខាធិការ​ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខា​ប្រមាញ់ និង​នេសាទ បានឱ្យ​ដឹង​នៅ​ថ្ងៃ​ទី ១៣…

រាជធានី​ភ្នំពេញ ៖ លោក ប្រាក់ ដា​វី​ដ រដ្ឋលេខាធិការ​ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខា​ប្រមាញ់ និង​នេសាទ បានឱ្យ​ដឹង​នៅ​ថ្ងៃ​ទី ១៣ ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ ២០២៥ ថា កម្ពុជា​សម្រេច​បានការ​នាំ​ចេញ​ផលិតផល​កសិកម្ម​រាប់​លាន​តោន​ក្នុង​មួយ​ឆ្នាំ​ៗ​ទៅ​កាន់​ទីផ្សារ​ពិភពលោក ដែល​រួមចំណែក​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​កា​រលើ​កម្ពស់​ជីវភាព​បងប្អូន​ប្រជា​កសិករ​នៅ​ទូ​ទាំង​ប្រទេស ទ្រទ្រង់​កំណើន​សេដ្ឋកិច្ចជាតិ និង​ចូលរួម​ធានា​សន្តិសុខ​ស្បៀង​ពិភពលោក​ថែម​ទៀត​ផង ។

លោក ប្រាក់ ដា​វី​ដ ឱ្យ​ដឹង​ទៀត​ថា ជាក់ស្តែង​ក្នុង​ឆ្នាំ ២០២៤ កន្លង​ទៅ​វិស័យ​កសិកម្ម​បន្ត​រួមចំណែក 16.7 ភាគរយ នៃ​ផលិតផល​សរុប​ក្នុងស្រុក ជាមួយនឹង​តម្លៃបន្ថែម​សរុប​ជាង ៧,៨២ ពាន់​លាន​ដុល្លារ កម្ពុជា​បាន​នាំ​ចេញ​ផលិតផល​កសិកម្ម​ជាង ១២​លាន​តោន​ទៅ​កាន់​ទិស​ដៅ ៩៥​ប្រទេស គិត​ជា​ទឹកប្រាក់​ប្រមាណ ៥.៣​ពាន់​លាន​ដុល្លារ​អា​មេ​រិ​ក ។ ក្នុង​រយៈ ៩​ខែ ក្នុង​ឆ្នាំ ២០២៥ កម្ពុជា​នាំ​ចេញ​ផលិតផល​កសិកម្ម ១១​លាន​តោន ដែល​កើនឡើង​ប្រមាណ​ជា ៣០​ភាគរយ​បើ​ធៀប​នឹង​រយៈពេល​ដូច​គ្នា ក្នុង​ឆ្នាំ ២០២៤ ដែល​នេះ​គឺជា​បញ្ជាក់​ពី​គុណភាព និង​ភាព​ទាក់ទាញ​នៃ​ផលិតផល​កម្ពុជា លើ​ទីផ្សារ​អន្តរជាតិ ។

លោក​រដ្ឋលេខាធិការ ក៏​បាន​គូសបញ្ជាក់​ផង​ដែរ​ថា វិស័យ​កសិកម្ម​នៅ​កម្ពុជា​សម្រេច​បាន​គួរ​ជាទី​មោ​ទក​ច្រើន​ឆ្នាំ​កន្លង​មកនេះ ដោយ​បាន​ជំរុញ​ប្រទេស​កម្ពុជា ចេញ​ផុត​ពី​ស្ថានភាព​ខ្វះ​ស្បៀង ដោយ​ពឹងផ្អែក​ជំនួយ​ស្បៀង​ពី​បរទេស មក​ជា​ការ​ធានា​បាន​ទាំងស្រុង​នូវ​សន្តិសុខ​ស្បៀង​ក្នុងស្រុក ជា​ពិសេស​ក្នុង​កាលៈទេសៈ​ដែល​ថៃ​បាន​បិទ​ព្រំដែន​ជា​ឯកតោភាគី អស់​រយៈពេល​ជា​ច្រើន​ខែ​កន្លង​មកនេះ នេះ​គឺជា​ការ​បង្ហាញ​ភាព​ធន់ និង​ខ្លាំង​នៃ​វិស័យ​កសិកម្ម​កម្ពុជា​ក្នុង​ពេល​ជួប​វិបត្តិ ។

ថ្លែង​ក្នុង​វេទិកា និង​ពិព័រណ៍​កសិកម្ម​កម្ពុជា ២០២៥ (CAFE25) នៅ​ថ្ងៃ​ទី ១៣ ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ ២០២៥ ដែល​មាន​រយៈពេល ៤​ថ្ងៃ ចាប់ពី​ថ្ងៃ​ទី ១៣-១៦ ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ ២០២៥ នៅ​កោះ​ពេជ្រ លោក​រដ្ឋលេខាធិការ ក្រសួងកសិកម្ម រំពឹង​ថា​នឹង​ផ្សារ​ភ្ជាប់​ខ្សែរ​ចង្វាក់​តម្លៃ​ផ្សារ​ភ្ជាប់​នូវ​ដៃគូ​នានា ដើម្បី​យើង​អាច​អភិវឌ្ឍន៍ កាន់តែ​ផ្តល់​ភាព​រីក​ចម្រើន ជា​ពិសេស​ការ​ជំរុញ​ការ​កែ​ច្នៃ​កសិផល​ដែល​កម្ពុជា​មាន​ឱ្យ​មាន​កាន់តែ​ខ្ពស់ ដើម្បី​បន្ត​លើកកម្ពស់​សេដ្ឋកិច្ចជាតិ និង​ជីវភាពប្រជាជន​កម្ពុជា ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ