ទឹកដូងជាភេសជ្ជៈដ៏ពេញនិយម និងមានប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការទទួលទានទឹកដូងដោយមិនមានការប្រុងប្រយ័ត្ន អាចបណ្តាលឱ្យមានផលប៉ះពាល់មួយចំនួន ជាពិសេសចំពោះក្រុមមនុស្សមួយចំនួន។
ក្រុមមនុស្សដែលត្រូវប្រុងប្រយ័ត្ន
អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម៖ ទឹកដូងមានផ្ទុកជាតិស្ករធម្មជាតិ ដូច្នេះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមគួរពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យមុននឹងទទួលទាន។
អ្នកដែលមានសម្ពាធឈាមទាប៖ ទឹកដូងអាចជួយបញ្ចុះសម្ពាធឈាម ដូច្នេះអ្នកដែលមានសម្ពាធឈាមទាបរួចហើយ គួរតែប្រុងប្រយ័ត្ន។
អ្នកដែលមានជំងឺតម្រងនោម៖ ទឹកដូងសម្បូរទៅដោយប៉ូតាស្យូម (potassium) ដែលអាចប៉ះពាល់ដល់អ្នកជំងឺតម្រងនោម ប្រសិនបើទទួលទានក្នុងបរិមាណច្រើន។
អ្នកដែលមានបញ្ហាបេះដូង៖ ដោយសារតែមានប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ ការទទួលទានច្រើនពេកអាចបណ្តាលឱ្យមានចង្វាក់បេះដូងលោតមិនទៀងទាត់ចំពោះអ្នកដែលមានបញ្ហាបេះដូង។
វិធីទទួលទានទឹកដូងដោយសុវត្ថិភាព
កម្រិតទទួលទាន: គួរផឹកក្នុងកម្រិតមធ្យម មិនលើសពីមួយកែវក្នុងមួយថ្ងៃ។
ជ្រើសរើសដូងស្រស់: គួរផឹកទឹកដូងស្រស់ដែលទើបតែបក ជៀសវាងទឹកដូងកំប៉ុងដែលមានបន្ថែមជាតិស្ករ និងសារធាតុរក្សាទុក។
ពេលវេលាទទួលទាន: មិនគួរផឹកទឹកដូងភ្លាមៗក្រោយពេលហាត់ប្រាណរួចទេ ព្រោះវាអាចប៉ះពាល់ដល់តុល្យភាពនៃអេឡិចត្រូលីត្រក្នុងរាងកាយ។
ចំណុចសម្គាល់
សរុបមក ទឹកដូងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើន តែត្រូវទទួលទានដោយការយល់ដឹងពីស្ថានភាពសុខភាពផ្ទាល់ខ្លួន ដើម្បីចៀសវាងផលប៉ះពាល់ដែលមិនចង់បាន៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ