ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

សណ្តែកបណ្តុះ ឆៅ និង ឆ្អិន តើ​មួយ​ណា​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព?

3 ថ្ងៃ មុន

អត្ថបទ​ខាងក្រោម​នឹង​ជួយ​អ្នក​ឱ្យ​យល់​កាន់តែ​ច្បាស់​អំពី​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​របស់​សណ្តែកបណ្តុះ ថា​តើ​ពួក​គេ​គួរ​បរិភោគ​ឆៅ ឬ​ចម្អិន​។ ជាមួយនឹង​ប្រភព​ដ៏​សម្បូរ​បែប​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម សណ្តែកបណ្តុះ​មិន​ត្រឹមតែ​ជា​អាហារ​ដ៏​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​ទៀត​ផង​។ យ៉ាងណាមិញ មនុស្ស​ជា​ច្រើន​មាន​ច​ម្ង​ល់​ថា តើ​គួរ​ញ៉ាំ​សណ្តែកបណ្តុះ​ឆៅ ឬ​ឆ្អិន​ល្អ​ជាង0x017d7…

អត្ថបទ​ខាងក្រោម​នឹង​ជួយ​អ្នក​ឱ្យ​យល់​កាន់តែ​ច្បាស់​អំពី​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​របស់​សណ្តែកបណ្តុះ ថា​តើ​ពួក​គេ​គួរ​បរិភោគ​ឆៅ ឬ​ចម្អិន​។

ជាមួយនឹង​ប្រភព​ដ៏​សម្បូរ​បែប​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម សណ្តែកបណ្តុះ​មិន​ត្រឹមតែ​ជា​អាហារ​ដ៏​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​ទៀត​ផង​។ យ៉ាងណាមិញ មនុស្ស​ជា​ច្រើន​មាន​ច​ម្ង​ល់​ថា តើ​គួរ​ញ៉ាំ​សណ្តែកបណ្តុះ​ឆៅ ឬ​ឆ្អិន​ល្អ​ជាង0x017d7

តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​របស់​សណ្តែកបណ្តុះ

សណ្ដែកបណ្ដុះ គឺជា​គ្រាប់​នៃ​គ្រាប់​ដូច​ជា សណ្តែកបាយ សណ្តែកសៀង សណ្តែកខ្មៅ​… ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ សណ្តែកបណ្តុះ​ពី​សណ្តែកបាយ​គឺ​ពេញ​និយម​បំផុត​។ សណ្តែកបណ្តុះ​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន​សម្រាប់​រាង​កាយ​ដូច​ជា វីតាមីន C វីតាមីន K វីតាមីន B សារធាតុ folate ជាតិ​សរសៃ ប្រូតេអ៊ីន ជាតិ​ដែក ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​។ ជា​ពិសេស ក្នុងអំឡុងពេល​ដំណុះ មាតិកា​អាហារូបត្ថម្ភ​នៃ​គ្រាប់សណ្តែក​កើនឡើង​យ៉ាង​ខ្លាំង ដែល​ជួយ​ឱ្យ​សណ្តែកបណ្តុះ​ក្លាយជា​អាហារ​ដែល​មាន​ជីវជាតិ​។

អត្ថប្រយោជន៍​មួយ​ចំនួន​នៃ​សណ្តែកបណ្តុះ​មាន​ដូច​ជា​៖

ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាព​សុំា ៖ ដោយសារ​សម្បូរ​វីតាមីន C គ្រាប់សណ្តែក​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ ការពារ​រាង​កាយ​ពី​ការ​ឆ្លង​មេរោគ ។

ធ្វើ​អោយ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​ការ​រំលាយ​អាហារ​៖ សណ្តែកបណ្តុះ​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន ដែល​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ ការពារ​ការ​ទល់លាមក និង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ជួយ​ដល់​ការ​សម្រក​ទម្ងន់ ។

ល្អ​សម្រាប់​បេះដូង​៖ ជាតិ​សរសៃ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​នៅ​ក្នុង​សណ្តែកបណ្តុះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់​ក្នុង​ឈាម ការពារ​សុខភាព​បេះដូង​។

ជំនួយ​សម្រស់​ស្បែក​៖ មាតិកា​វីតាមីន C និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​នៅ​ក្នុង​សណ្តែកបណ្តុះ ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​ស្រស់​ស្អាត ការពារ​ភាព​ចាស់ និង​រក្សា​ស្បែក​ឱ្យ​រលោង​ភ្លឺ​ថ្លា

តើ​អ្នក​គួរ​ញ៉ាំ​សណ្តែកបណ្តុះ​ឆៅ ឬ​ឆ្អិន0x017d7

ដើម្បី​ឆ្លើយ​សំណួរ​នេះ យើង​ត្រូវ​ពិចារណា​ពី​គុណសម្បត្តិ និង​គុណវិបត្តិ​នៃ​ការ​បរិភោគ​សណ្តែកបណ្តុះ​ទាំង​ឆៅ និង​ឆ្អិន​។

សណ្តែកបណ្តុះ​ឆៅ

អត្ថប្រយោជន៍​៖

នៅ​ពេល​ទទួលទាន​សណ្តែកបណ្តុះ អ្នក​នឹង​រក្សា​បាន​នូវ​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​នៃ​អាហារ​នេះ ជា​ពិសេស​វីតាមីន C ដែល​ជា​វីតាមីន​ដែល​ងាយ​រលួយ​នៅ​ពេល​ប៉ះ​នឹង​កំ​ដៅ​។ សណ្ដែកបណ្តុះ​មាន​រស់ជាតិ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់ ហើយ​ងាយ​ផ្សំ​ជាមួយ​មុខម្ហូប​ជា​ច្រើន​មុខ

គុណវិបត្តិ​៖

ទោះបីជា​សណ្តែកបណ្តុះ​ឆៅ​រក្សា​បាន​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ល្អ​ក៏​ដោយ ប្រសិនបើ​មិន​បាន​លាង​សម្អាត និង​រៀបចំ​ឱ្យ​បាន​ហ្មត់ចត់​ក៏​ដោយ សណ្តែកបណ្តុះ​ឆៅ​អាច​មាន​ផ្ទុក​បាក់តេរី​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដូច​ជា E.coli ឬ Salmonella ជាដើម​។ ជា​ពិសេស ប្រសិនបើ​សណ្តែកបណ្តុះ​ត្រូវ​បាន​ដាំ​ដុះ​ក្នុង​ស្ថានភាព​មិន​មាន​សុវត្ថិភាព និង​ប្រើប្រាស់​សារធាតុ​ជំរុញ​ការ​លូតលាស់​ជា​ច្រើន ការ​ទទួលទាន​វា​ឆៅ​អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នក​។

សណ្តែកបណ្តុះ​ឆ្អិន

អត្ថប្រយោជន៍​៖

ការ​ចម្អិន​សណ្តែកបណ្តុះ​នឹង​ជួយ​បំផ្លាញ​បាក់តេរី​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់ ធានា​សុវត្ថិភាព​សុខភាព​។ នៅ​ពេល​ដែល​សណ្តែកបណ្តុះ​ដាក់​ទៅ​ក្នុង​ទឹក​ពុះ ឬ​ចៀន អ្នក​នៅ​តែ​អាច​រក្សា​បាន​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា វីតាមីន K ប្រូតេអ៊ីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​។

គុណវិបត្តិ​៖

ការ​ចម្អិន​សណ្តែកបណ្តុះ​អាច​កាត់​បន្ថយ​មាតិកា​នៃ​វីតាមីន C និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​មួយ​ចំនួន ដោយសារ​តែ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ទាំងនេះ​ងាយ​បាត់បង់​នៅ​ពេល​ដែល​ប៉ះពាល់​នឹង​សីតុណ្ហភាព​ខ្ពស់​។ លើស​ពី​នេះ ប្រសិនបើ​ចម្អិន​យូរ​ពេក សណ្តែកបណ្តុះ​នឹង​បាត់បង់​រសជាតិ​ធម្មជាតិ ហើយនឹង​លែង​មាន​ភាព​ទាក់ទាញ​ទៀត​។

ដើម្បី​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ល្អ​បំផុត​ពី​សណ្តែកបណ្តុះ អ្នក​អាច​ទទួលទាន​ទាំង​ពីរ​បញ្ចូល​គ្នា​។ ពេល​ញ៉ាំ​ឆៅ​ត្រូវ​លាង​សណ្តែកបណ្តុះ ហើយ​ត្រាំ​ក្នុង​ទឹកអំបិល ដើម្បី​កម្ចាត់​បាក់តេរី​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​មិន​ប្រាកដ​ពី​អនាម័យ​នោះ​ទេ អ្នក​អាច​ជ្រើសរើស​យក​សណ្តែកបណ្តុះ​ទៅ​ស្ងោរ​ក្នុង​ទឹក​ពុះ ឬ​កូរ​វា​ដើម្បី​ធានា​សុវត្ថិភាព​កាន់តែ​ខ្ពស់​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ