ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

គុណភាព​និង​សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ ​ត្រូវ​គិត​ចាប់​ពី​​កសិដ្ឋាន​ដល់​កន្លែង​​បរិភោគ

1 ខែ មុន
  • ភ្នំពេញ

គុណភាព ​និង​សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ ​ត្រូវ​បាន​ជំរុញ​ឲ្យ​លើកកំពស់​ការ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​គ្រប់​ខ្សែ​សង្វា​ក់​ផលិតកម្ម​ចាប់ពី​កសិដ្ឋាន រហូត​ដល់​កន្លែង​បរិភោគ​។ នេះ​គឺជា​ការ​សង្កត់ធ្ងន់​របស់​លោកស្រី ចម និម្មល រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួង​ពាណិជ្ជកម្ម ។ លោកស្រី​បាន​ថ្លែង​នៅ​ពេល​អញ្ជើញ​ជា​អធិបតី​ក្នុង​ពិធី​បើក​សិក្ខាសាលា​ថ្នាក់​ជាតិ…

គុណភាព ​និង​សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ ​ត្រូវ​បាន​ជំរុញ​ឲ្យ​លើកកំពស់​ការ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​គ្រប់​ខ្សែ​សង្វា​ក់​ផលិតកម្ម​ចាប់ពី​កសិដ្ឋាន រហូត​ដល់​កន្លែង​បរិភោគ​។ នេះ​គឺជា​ការ​សង្កត់ធ្ងន់​របស់​លោកស្រី ចម និម្មល រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួង​ពាណិជ្ជកម្ម ។

លោកស្រី​បាន​ថ្លែង​នៅ​ពេល​អញ្ជើញ​ជា​អធិបតី​ក្នុង​ពិធី​បើក​សិក្ខាសាលា​ថ្នាក់​ជាតិ ស្តី​ពី «ការ​លើកកម្ពស់​កិច្ចសហការ សម្រាប់​ការ​អនុវត្ត​ប្រព័ន្ធ​ត្រួតពិនិត្យ​ម្ហូបអាហារ​នៅ​កម្ពុជា​ប្រកបដោយ​ប្រសិទ្ធ​ភាព» នៅ​ថ្ងៃ​ទី​២៣ ខែកក្កដា ឆ្នាំ​២០២៤​ថា ប្រធានបទ​សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ ត្រូវ​បាន​រាជរដ្ឋា​ភិ​បាល​ចាត់ទុកជា​បញ្ហា​សំខាន់​ទី​១ ក្នុង​ចំណោម​អ​តុល្យភាព​ទាំង​១២ ដែល​ត្រូវ​យកចិត្តទុកដាក់ និង​ស្វែងរកដំណោះស្រាយ​។

លោកស្រី​បាន​បញ្ជាក់​ថា «ការ​ពង្រឹងគុណភាព​និង សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ​គឺ​ត្រូវធ្វើ​ចាប់ពី​កសិដ្ឋាន​ដល់​កន្លែង​បរិភោគ ដើម្បី​អាច​ធានា​បាន​នូវ​សន្តិសុខ​ស្បៀងអាហារ​និង​ការ​ផ្គត់ផ្គង់​តម្រូវការ​ទីផ្សារ​ក្នុងស្រុក​» ។

លោកស្រីក៏​បាន​បង្ហាញ​ក្តី​សង្ឃឹមថា​ សិក្ខាសាលា​ថ្នាក់​ជាតិ​នេះ នឹង​បង្កើន​ការ​យល់​ដឹង​ដល់​គ្រប់​ភាគី​អ្នកចូលរួម​ឱ្យ​បាន​កាន់តែ​ស៊ីជម្រៅ​បន្ថែម​ទៀត លើ​ក្រប​ខណ្ឌ​ច្បាប់​និង​គោលនយោបាយ​សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ តាម​រយៈ​កិច្ច​ពិភាក្សា និង​ចែករំលែក​បទ​ពិសោធន៍​ពី​វាគ្មិន​ជាតិ​និង​អន្តរជាតិ លើ​ប្រធានបទ​ដែល​ពាក់ព័ន្ធ​។

លោកស្រី រដ្ឋមន្ត្រី​បាន​គូសបញ្ជាក់​ថា គ្រប់​ក្រសួង ស្ថាប័ន​ពាក់ព័ន្ធ​នឹង​គុណភាព សុវត្ថិភាព​ម្ហូប​អាហារចាប់ពី​កសិដ្ឋាន ដល់​កន្លែង​បរិភោគ ត្រូវ​សហការ​និង​ផ្ដល់​ព័ត៌មាន​ដល់​គ្នា ដើម្បី​សម្រួល​ដល់​ការ​ធ្វើ​ផែនការ​និង​រៀបចំ​កម្មវិធី​ជាតិ​សម្រាប់​ការ​អនុវត្ត​និង​ការ​វិភាគ ដើម្បី​គ្រប់គ្រង​ហានិភ័យ​ដែល​អាច​កើត​មាននៅ​គ្រប់​ខ្សែ​ច្រវាក់​ផលិតកម្ម​ម្ហូបអាហារ និង​ធានា​ថា​រាល់​គោល​ការណ៍​ណែនាំ​ស្តី​ពី​សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ​ត្រូវ​បាន​អនុវត្ត និង​ផ្សព្វផ្សាយ​ជា​សាធារណៈ ដោយ​មានការ​ចូលរួម​ពី​គ្រប់​ភាគី​ពាក់ព័ន្ធ និង​អ្នក​ប្រើប្រាស់​។

លោកស្រី​រដ្ឋមន្ត្រីបាន​ជម្រាប​ជូន​ថា ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម បាន​រៀបចំ​ច្បាប់ បទ​ប្បញ្ញត្តិ និង​បទដ្ឋាន​គតិ​យុ​ត្ត​ពាក់ព័ន្ធ ជា​ច្រើន​ដែល​ក្នុង​នោះ ច្បាប់​កំពុង​ស្ថិត​ក្នុង​សុពលភាព​អនុវត្ត ដើម្បី​ធានា​បាន​នូវ ស​ង្គ​ត​ភាព និង​ភាព​អនុលោម​របស់​ប្រតិបត្តិ​ករ​ធុរកិច្ច ព្រមទាំង​បំពេញ​តាម​កាតព្វកិច្ច​របស់​កម្ពុជា​ជា​សមាជិក​អង្គការ​តំបន់ និង​អន្តរជាតិ មាន​ជា​អាទិ៍​៖ ច្បាប់​ស្តី​ពី​សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ ច្បាប់​ស្តី​ពី​កិច្ច​ការពារ​អ្នក​ប្រើប្រាស់ ច្បាប់​ស្តី​ពី​ការ​ធ្វើ​ពាណិជ្ជកម្ម​តាម​ប្រព័ន្ធ​អេ​ឡិច​ត្រូ​និក សេចក្តីព្រាងច្បាប់​ស្តី​ពី​ការ​ទទួលខុសត្រូវ​លើ​ផលិតផល​មាន​វិកា​រៈ និង​ច្បាប់​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន​ទៀត​ផង​ដែរ​។

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ