ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អាហារ៩មុខ ​ជួយ​កាត់បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល និង​សម្អាត​សរសៃឈា.ម​

10 ម៉ោង មុន

​អាហារ​ដែល​ធ្លាប់​ស្គាល់​ទាំងនេះ​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ជាច្រើន រួមទាំង​ការសម្អាត​សរសៃឈាម និង​ការពារ​ជំងឺ​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​បេះដូង​។​ ​សារាយសមុទ្រ​ ​សារាយសមុទ្រ​គឺជា​អាហារ​ដែលមាន​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ខ្ពស់​ដែលមាន​សារធាតុ​សកម្ម​ជាង 40 ប្រភេទ​។ វា​មាន​សមាសធាតុ Fucoidan ដែល​ជួយ​ការពារ​ការ​កកឈាម…

​អាហារ​ដែល​ធ្លាប់​ស្គាល់​ទាំងនេះ​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ជាច្រើន រួមទាំង​ការសម្អាត​សរសៃឈាម និង​ការពារ​ជំងឺ​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​បេះដូង​។​

​សារាយសមុទ្រ​

​សារាយសមុទ្រ​គឺជា​អាហារ​ដែលមាន​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ខ្ពស់​ដែលមាន​សារធាតុ​សកម្ម​ជាង 40 ប្រភេទ​។ វា​មាន​សមាសធាតុ Fucoidan ដែល​ជួយ​ការពារ​ការ​កកឈាម និង​ជួយ​កាត់បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​រាងកាយ​។​

​ត្រប់វែង​

​ត្រប់វែង មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ដែលមាន​ប្រយោជន៍​ដល់​រាងកាយ​។ វា​មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន P ដែល​ជួយ​រក្សា​ភាពបត់បែន​នៃ​សរសៃឈាម​។ លើសពីនេះ ត្រប់វែង ក៏​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ដូចជា​ជំងឺលើសឈាម និង​ជំងឺ​ក្រិន​សរសៃឈាម​។​

​ផ្សិត Shiitake

​ផ្សិត Shiitake គឺជា​អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​។ ការទទួល​ទាន​អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​នឹង​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង និង​កាត់បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​ឈាម​។​

​ខ្ទឹមបារាំង​

​សមាសធាតុ prostaglandin មួយ​នៅក្នុង​ខ្ទឹមបារាំង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ពង្រីក​សរសៃឈាម កាត់បន្ថយ​បន្ទុក​លើ​សរសៃឈាម កាត់បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល និង​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម​។​

​សណ្តែកដី​

​សណ្តែកដី​មាន​អាស៊ីត​ខ្លាញ់ monounsaturated ច្រើន​។ ការ​ទទួលទាន​សណ្តែក​ដី​ជាប្រចាំ គឺជា​វិធី​សាមញ្ញ​មួយ ដើម្បី​ជួយ​សម្អាត​សរសៃឈាម គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម និង​រក្សា​លំនឹង​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នក​ត្រូវ​ចំណាំ​ថា សណ្តែកដី​ដែល​រក្សាទុក​ក្នុងស្ថានភាព​មិនល្អ និង​សណ្តែកដី​ដែលមាន​ផ្សិត​នឹងមាន​សារធាតុ​ដែល​ជំរុញ​ការបង្កើត​កោសិកា K ដែល​ជះឥទ្ធិពល​អវិជ្ជមាន​ដល់​សុខភាព​មនុស្ស​។​

​ពោត​

​ពោត​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន ដែល​មិន​ត្រឹមតែ​ល្អ​សម្រាប់​ការរំលាយ​អាហារ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែមទាំង​មាន​ប្រយោជន៍​ក្នុងការ​ការពារ​សរសៃ​ឈាម​ផងដែរ​។ លើសពីនេះ អាហារ​នេះ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ Phytosterol ជាច្រើន​ដែល​ជួយ​កាត់បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​ឈាម និង​ការពារ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។​

​ស្ពៃ spinach

​បន្លែ​នេះ​មាន​វីតាមីន សារធាតុ​រ៉ែ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជាច្រើន​ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​រាងកាយ​។ ជាពិសេស វីតាមីន K នៅក្នុង spinach ជួយ​គាំទ្រ​ដល់​ការ​កកឈាម ជួយ​ឱ្យ​សរសៃឈាម​មាន​សុខ​ភាពល្អ​។ នីត្រាត​នៅក្នុង spinach មាន​ឥទ្ធិពល​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក កាត់បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម និង​ធ្វើអោយ​ឈាម​រត់​បាន​ប្រសើរឡើង​។ ជាតិ​សរសៃ​នៅក្នុង​បន្លែ​នេះ​ក៏​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ដល់​រាងកាយ​ផងដែរ​។​

​ខាត់ណា​

​ខាត់ណា​ជា​បន្លែ​សម្បូរ​វីតាមីន A, C, K និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ផ្សេងៗ​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក​នៅក្នុង​ខ្លួន​។ មាតិកា​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន​នៅក្នុង​ខាត់ណា​អាច​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​ឈាម ការពារ​កុំឱ្យ​កកកុញ​នៅលើ​ជញ្ជាំង​សរសៃឈាម​។​

​ប្រូ​ខូ​លី​

​ប្រូ​ខូ​លី មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ sulforaphane ដែល​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក និង​គាំទ្រ​ដល់​ដំណើរការ​បន្សាប​ជាតិពុល​របស់​រាងកាយ​។ បន្លែ​នេះ​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន ដែល​ជួយ​រក្សា​បរិមាណ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ត្រឹមត្រូវ​ក្នុង​ឈាម​៕​

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ