ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អាហារ «មាស​» ​ទាំងនេះ ​ជួយ​ឱ្យ​អ្នកមាន​សុខ​ភាព​​ល្អ​ពី​ខាងក្នុង

2 អាទិត្យ មុន

តើ​អ្នក​កំពុង​ស្វែងរក​អាហារ​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​មែន​ទេ? អនុញ្ញាត​ឱ្យ យើង​ណែនាំ​អ្នក​អំពី​អាហារ “​មាស​” ចំនួន 10 ដែល​ជួយ​បង្កើន​ភាព​ធន់ ការពារ​ជំងឺ និង​បន្ថយ​ដំណើរការ​នៃ​ភាព​ចាស់​។ ខាងក្រោម​នេះ​គឺជា​បញ្ជី​អាហារ​ដែល​កំណត់​ដោយ​អ្នកជំនាញ​ឯកទេស​ថា​ជា​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​សុខភាព​ល្អ​បំផុត​។…

តើ​អ្នក​កំពុង​ស្វែងរក​អាហារ​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​មែន​ទេ? អនុញ្ញាត​ឱ្យ យើង​ណែនាំ​អ្នក​អំពី​អាហារ “​មាស​” ចំនួន 10 ដែល​ជួយ​បង្កើន​ភាព​ធន់ ការពារ​ជំងឺ និង​បន្ថយ​ដំណើរការ​នៃ​ភាព​ចាស់​។

ខាងក្រោម​នេះ​គឺជា​បញ្ជី​អាហារ​ដែល​កំណត់​ដោយ​អ្នកជំនាញ​ឯកទេស​ថា​ជា​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​សុខភាព​ល្អ​បំផុត​។

ត្រី​ស្បៃ​កា

EPA និង DHA ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ត្រី​ម៉ា​កែ​ល​មាន​ឥទ្ធិពល​ធ្វើ​ឱ្យ​សរសៃឈាម​ទន់ ជួយ​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម​។

ទឹកដោះគោ​ជូរ

មាតិកា​ដ៏​សម្បូរ​បែប​នៃ Bifidobacterium Bifidum និង​អាស៊ីត​ឡាក់​ទិ​ក​នៅ​ក្នុង​ទឹកដោះគោ​ជូរ ឫ​យ៉ា​អួ​មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​លើកកម្ពស់​សុខភាព​ពោះវៀន​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ​ថែម​ទាំង​ជួយ​ការពារ​ការ​ទល់លាមក​និង​ធ្វើ​អោយ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​ការ​ស្រូប​យក​សារធាតុចិញ្ចឹម​ផង​ដែរ​។

តៅហ៊ូ

ប្រូតេអ៊ីន​នៅ​ក្នុង​តៅហ៊ូ​កក​មាន​សមត្ថភាព​ក្នុង​ការ​ទប់ស្កាត់ និង​ធ្វើ​អោយ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​។ លើស​ពី​នេះ ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន​នៅ​ក្នុង​តៅហ៊ូ ជួយ​គ្រប់គ្រង​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ បង្កើន​ភាពស៊ាំ គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​រក្សា​សរសៃឈាម​វ័យក្មេង​។

ទឹកខ្មេះ

អាស៊ីត​អា​សេ​ទិ​ក​នៅ​ក្នុង​ទឹកខ្មេះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុង​ការ​បង្កើន​ចរន្តឈាម បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម និង​ជំរុញ​ការ​រំលាយ​អាហារ​។

ប្រូ​ខូ​លី

ប្រូ​ខូ​លី សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ sulforaphane ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ដែល​ជួយ​សម្រួល​ដល់​លំហូរ​ឈាម និង​កាត់​បន្ថយ​បញ្ហា​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​សក់ស្កូវ​ដោយសារ​ឈាម​រត់​មិនល្អ​។

ប៉េងប៉ោះ

សារធាតុ Lycopene នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ប៉េងប៉ោះ​អាច​បន្ថយ​ដំណើរការ​នៃ​ភាព​ចាស់​នៃ​សរសៃឈាម ធ្វើ​អោយ​សមាមាត្រ​នៃ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ល្អ និង​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ រួមចំណែក​ការពារ​សុខភាព​សរសៃឈាម​។

ផ្លែ​បឺ​រ

ផ្លែ​បឺ​រ​មិន​ត្រឹមតែ​ជា​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​មាន​ជីវជាតិ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ ASU ដែល​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក ការពារ និង​ស្តារ​ឆ្អឹងខ្ចី ដោយហេតុ​នេះ​ការពារ និង​កាត់​បន្ថយ​រោគ​សញ្ញា​នៃ​ជំងឺ​សន្លាក់ ជា​ពិសេស​ការ​ឈឺជង្គង់​។

គី​ម​ឈី

អាស៊ីត​ឡាក់​ទិ​ក​ដែល​មាន​មូលដ្ឋាន​លើ​រុក្ខជាតិ​នៅ​ក្នុង​គី​ម​ឈី​មាន​សមត្ថភាព​ជម្នះ​ឥទ្ធិពល​នៃ​អាស៊ីត​ក្រពះ ជួយ​ដល់​ដំណើរការ​រំលាយ​អាហារ​កាន់តែ​ងាយស្រួល​។ នេះ​ក៏​ជា​ប្រភព​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដែល​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ពោះវៀន បង្កើន​បាក់តេរី​មាន​ប្រយោជន៍ និង​ពន្យឺត​ដំណើរការ​នៃ​ភាព​ចាស់​។

ផ្លែ​ប៉ោម

ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា polyphenols ដែល​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ និង​ធ្វើ​អោយ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​ការ​រលាក​សួត និង​ទងសួត ខណៈ​ពេល​ដែល​ផ្តល់​សំណើម​ដល់​សួត​ផង​ដែរ​ ៕​

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ